ACES Direct levert alleen aan zakelijke klanten

Meer informatie? U belt of mailt mij...

Paul van Erp

Paul van Erp

Solution Advisor Mobility t. 013 762 19 25

...of ik bel u!

KNOX beveiligt uw bedrijfsdata op Android tablet en smartphone

Android is een open besturingssysteem en daardoor is er de perceptie dat Android kwetsbaarder is voor negatieve invloeden van buitenaf. Tegelijkertijd zien bedrijven dat werknemers steeds meer hun eigen apparaten tijdens het werk gaan gebruiken, maar dat verantwoordelijken voor de IT en de veiligheid binnen een bedrijf daar veel moeite hebben, aangezien de beveiliging niet altijd gegarandeerd kan worden. Precies daarvoor heeft Samsung de oplossing KNOX ontwikkeld.

 

Hoe werkt Samsung KNOX?

Een bedrijf dat gebruik maakt van KNOX kan de omgeving volledig naar wens aanpassen. Zo kan ingesteld worden wat wel en niet toegankelijk is wanneer een smartphone privé of op een andere locatie gebruikt wordt, welke rechten medewerkers hebben en of beveiligingsupdates via de ict-afdeling van een bedrijf worden gepusht. Een bedrijf kan ook besluiten dat medewerkers alleen over app X en Y mogen beschikken en die op alle toestellen laten installeren.

Samsung KNOX heeft tientallen voor de hand liggende opties in de zakelijke wereld: het beveiligen van interne communicatie tot aan het beschermen van gevoelige data. De suite kan ook gebruikt worden in ziekenhuizen om patiëntendossiers veilig te checken of om een smartphone als toegangspasje in te zetten.

Mocht een werknemer het toestel met de bedrijfsdata kwijtraken, dan is de beveiligde omgeving niet door een ander te openen zonder de benodigde ontgrendeling die door het bedrijf is ingesteld. KNOX heeft een ingebouwde voorzorgsmaatregel voor dit soort ongelukken. De inhoud van het apparaat kan binnen tien minuten op afstand gewist worden.

Meer informatie

KNOX is beschikbaar in drie verschillende pakketten:

  • KNOX Express is gratis tot 10 gebruikers, maar brengt wel beperkte functies met zich mee.
     
  • KNOX Premium is een Mobile Device Management (MDM) oplossing. Met dit pakket is het mogelijk om op afstand verschillende apparaten (van bijvoorbeeld uw werknemers) te beheren. Denk bijvoorbeeld aan wat iemand wel of niet op zijn apparaat mag installeren of welke functies iemand niet mag gebruiken.
     
  • KNOX Workspace zorgt ervoor dat uw bedrijfsdata veilig opgeslagen staat op apparaten, door gebruik te maken van een zogenaamde container. Binnen deze container is het niet mogelijk deze bedrijfsdata te verwijderen. Ook kan dit pakket zo ingesteld worden dat er geen gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen de Workspace omgeving en het overige deel van het toestel. Handig om bijvoorbeeld privé en zakelijk te kunnen scheiden op één apparaat.

De laatste twee pakketten hebben de meest uitgebreide mogelijkheden voor bedrijven en opties tot personaliseren. Wilt u een gesprek om erachter te komen of KNOX de oplossing is voor uw bedrijf en daarbij een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op met Paul van Erp, Solution Adviser bij ACES Direct. U kunt hem bereiken via paul.van.erp@acesdirect.nl of 013 762 19 25.

Feedback