Wat is het verschil tussen Adobe Creative Cloud voor individuen en teams?
Wat is het verschil tussen een Adobe Creative Cloud teams en individuele licentie?

Wat is het verschil tussen een Adobe Creative Cloud teams en individuele licentie?

Wat is het verschil tussen een Adobe Creative Cloud teams en individuele licentie?

Als Solution Advisor binnen ACES Direct ben ik dagelijks bezig met de oplossingen van Adobe. Daarbij is er één vraag die het vaakst langskomt. Wat is het verschil tussen Creative Cloud voor individuen en Creative Cloud voor teams? Vandaag probeer ik het jullie uit te leggen.

Laat ik beginnen met het goede nieuws! Alle onderdelen van individuele Creative Cloud licenties zijn ook aanwezig binnen Creative Cloud voor teams. Normaal gezien moet ik na deze zin slecht nieuws vertellen. Toch heb ik nog meer goed nieuws. Creative Cloud voor teams bouwt voort op die basis en biedt nog meer mogelijkheden.

Eenvoudig en efficiënt beheren

Ik gooi direct een essentiële toevoeging erin: centraal beheer. Creative Cloud voor teams maakt het mogelijk om eenvoudig licenties aan individuele gebruikers toe te kennen en terug te trekken. Waarom dat belangrijk is? Ik leg het in een kort voorbeeld uit.

Voorbeeld:

Je grafisch ontwerper is toe aan een nieuwe uitdaging en verlaat je organisatie voor een nieuwe.

Individuele Creative Cloud licentie

De licentie is betaald door de organisatie maar is gekoppeld aan de logingegevens van één gebruiker. In theorie kan je grafisch designer je buitensluiten uit het account.

Creative Cloud voor teams

Je trekt de licentie eenvoudig terug en wijst hem toe aan je nieuwe collega. De organisatie heeft altijd overzicht en beheer over alle licenties.

Samenwerken

Het zal niemand verbazen dat Creative Cloud voor teams gericht is op, teams. Wat is het allerbelangrijkste in een succesvol team? Juist; samenwerking! Creative Cloud voor teams verkleint de digitale afstand tussen individuele teamleden. Deze oplossing biedt een platform voor het opslaan en delen van bestanden op één plek. Op die manier werk je makkelijke samen aan een project en kun je ook simpel elkaars voortgang zien en bijspringen waar nodig.

Ondersteuning

Organisaties die gebruikmaken van Creative Cloud voor teams krijgen 24/7 technische ondersteuning vanuit Adobe in de vorm van een speciale telefoonlijn, een forum, e-mail en chat. In sommige gevallen krijgt elke gebruiker de kans twee keer per jaar een 1-op-1 sessie met een expert van Adobe te boeken.

Als ik even voor eigen parochie mag preken heeft een licentie aanschaffen via ACES Direct op dit gebied een groot voordeel: Nederlandse ondersteuning. Als er iets niet werkt of bij vragen over de licentieomgeving helpt Adobe veelal in het Engels en spreek je wisselende contactpersonen. Bij ACES Direct heb je één contactpersoon; ondergetekende. Dat heeft nog een voordeel. Wij denken actief met een situatie mee. Denk aan extra licenties door groei of licenties die overbodig zijn. Tijd om te verlengen? Geen stilzwijgende verlenging, wij nemen altijd contact met je op.

Lagere kosten?

Het maakt niet uit of je 10 of 800 individuele Creative Cloud licenties afneemt; een individuele Creative Cloud licentie heeft een vast kostenplaatje. Bij een Creative Cloud teams of Enterprise oplossing is het mogelijk om in sommige gevallen volumekorting te krijgen.

Daarnaast moet ik nog één keer ons eigen bedrijf een schouderklopje geven. Bij een directe aanschaf via Adobe betaal je via Paypal of Creditcard per jaar. Niet handig? Wij helpen graag en bieden de mogelijkheid om licenties kosteloos per maand te factureren of via automatische incasso te betalen. Ondanks dat het een jaarlicentie betreft, verspreiden wij kosten per maand waardoor er sprake is van een verdeling gedurende het jaar in de kosten. Daar wordt finance ook blij van, mooi toch?

Moet ik een Adobe Creative Cloud teams of individuele licentie aanschaffen?

Hopelijk heeft deze blog je eventuele vragen over dit onderwerp enigszins beantwoordt. Heb je toch meer informatie nodig? Neem dan contact met mij op en ik zoek het voor je uit!

Ik wil meer weten over Creative Cloud teams

Deel op social media
  Feedback