AI: hoe Microsoft Copilot jouw werk een boost gaat geven
Zoeken
Zoeken
AI: hoe Microsoft Copilot jouw werk een boost gaat geven

AI: hoe Microsoft Copilot jouw werk een boost gaat geven

AI: hoe Microsoft Copilot jouw werk een boost gaat geven

Hoe zou het zijn als je een ‘copiloot’ zou hebben die je helpt om sneller en beter te werken? Een assistent die jouw eigen woorden omzet in acties, die jouw ideeën aanvult met relevante informatie, die jouw taken vereenvoudigt en automatiseert én die je leert om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen? Dat is precies wat Microsoft 365 Copilot binnenkort voor je doet. Ontdek in deze blog wat de ontwikkelingen bij Microsoft voor jou kunnen betekenen. 

Meer doen met minder

Microsoft 365 Copilot is een nieuwe functie die de kracht van artificial intelligence (AI) combineert met jouw eigen data in de Microsoft 365-apps die je nu al dagelijks gebruikt. Copilot maakt gebruik van zogenoemde Large Language Models (LLM’s) om jouw eigen woorden beter te begrijpen en nieuwe woorden te genereren, zodat je onder de streep meer kunt doen met minder inspanning – en waardoor je dus een stuk productiever wordt. 

Integratie in 365-applicaties

Microsoft 365 Copilot is geïntegreerd in de programma’s waar miljoenen mensen elke dag mee werken, zowel op het werk als thuis: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams en meer. Een intuïtieve en consistente gebruikerservaring zorgt ervoor dat deze ‘copiloot’ in elke applicatie op dezelfde manier werkt, met een gedeelde ontwerptaal voor prompts, suggesties en feedback. 

Microsoft 365 Copilot kan jouw werk op drie manieren transformeren: 

  • Ontketen je eigen creativiteit 
    In Word helpt Copilot je om het creatieve proces op gang te brengen, zodat je nooit meer met een leeg blad begint. Copilot geeft je een eerste concept om te bewerken en te verbeteren – waardoor je uren kunt besparen met schrijven, zoeken en redigeren. Soms heeft Copilot gelijk, andere keren nuttig ongelijk – maar hij zal je altijd verder helpen. Daarbij heb je als auteur namelijk altijd de controle; op basis van jouw eigen ideeën geef je Copilot simpelweg opdracht om jouw tekst in te korten, te herschrijven of om er feedback op te geven.  
    In PowerPoint helpt Copilot je om prachtige presentaties te maken, op basis van een eenvoudige prompt in jouw eigen woorden. Daarbij voegt Copilot ook zelf relevante inhoud toe, afkomstig uit een document dat je bijvoorbeeld vorige week of vorig jaar hebt gemaakt. Ook kan Copilot automatisch gegenereerde dia's animeren en zelfs 'speaker notes' maken die je helpen om de bijbehorende boodschap nog krachtiger over te brengen.  
  • Ontgrendel jouw productiviteit 
    In Outlook helpt Copilot je met het prioriteren van je inbox, zodat je sneller en slimmer kunt communiceren met bestaande én nieuwe contacten. Ook helpt Copilot je met het opstellen, beantwoorden en plannen van e-mails, op basis van slechts een paar woorden of een spraakopdracht. Copilot kan ook suggesties doen voor het beste moment om een vergadering te plannen, rekening houdend met de beschikbaarheid van iedereen.  
    Copilot in Microsoft Teams helpt je om effectiever samen te werken met je collega's. Copilot kan namelijk chatberichten genereren, vertalen en samenvatten, taken toewijzen en volgen, documenten delen en bewerken, en nog veel meer… 
  • Verbeter jouw vaardigheden 
    Met Copilot in Excel kunt je complexe analyses laten uitvoeren, zonder dat je formules of macro’s hoeft te schrijven. Copilot kan namelijk gegevens importeren, opschonen, visualiseren en interpreteren, op basis van een eenvoudige opdracht in jouw eigen woorden. Copilot kan ook suggesties doen voor de beste grafieken of tabellen om je gegevens weer te geven, of voor de beste manier om je gegevens te presenteren. Copilot in Business Chat is een geheel nieuwe ervaring die je op basis van een aantal bronnen in staat stelt om dingen te doen die je nog nooit eerder hebt kunnen doen. Je kunt natuurlijke taalprompts geven zoals "vertel mijn team hoe we de productstrategie hebben bijgewerkt" en het zal een statusupdate genereren op basis van de vergaderingen.   

Nog even geduld… 

Nu hoor ik je denken: wow, dit wil ik hebben! Dat snap ik, maar voor deze revolutionaire ontwikkelingen moet je helaas nog even geduld hebben.  

Voorlopig test Microsoft deze nieuwe tools namelijk nog met twintig commerciële klanten (waarvan acht in de Fortune 500). De komende maanden staan voor Microsoft in het teken van koppeling van de tooling aan de productiviteitsapps, het doortesten van de tooling door een bredere groep klanten en het vrijgeven van prijzen.  

Meer informatie?

Jasper Verhaaren

Solution Advisor t.013 762 19 24
Deel op social media