Overstappen naar Apple kan geld besparen
Bespaar en kies je eigen Apple apparaat

Bespaar en kies je eigen Apple apparaat

Bespaar en kies je eigen Apple apparaat

Overstappen naar Apple? Bij veel organisaties zie ik dat het te snel afgeschreven wordt vanwege de opstartkosten. Zeker in deze onzekere tijden schrijven mensen daardoor Apple onterecht af. “Voor het geld van die Mac kan ik toch ook twee pc’s halen?”  Kijk je naar de kosten over de volledige gebruiksperiode is dat plaatje helemaal anders. Maar ook voor die eerste kosten zijn oplossingen, zoals leasen.

Het zal je niet verbazen, ik denk dat Apple voor veel organisaties de ideale keuze is. Maar zoals gezegd, de eerste investering kan roet in het eten gooien. Waar organisaties vaak niet bij stilstaan is de total cost of ownership (TCO). Kijk ik naar de kosten die komen kijken bij de aanschaf, onderhoud, beheer en restwaarde? Dan ziet het er heel anders uit. Apple apparaten hebben minder onderhoud nodig, zijn eenvoudig te beheren en heel belangrijk; ze hebben een hoge restwaarde. Over een langere periode bespaar je dus geld tegenover de inzet van gelijkwaardige Windows apparaten.

Choose your own device

Wil je geen grote investeringen doen, kijk dan eens betalen voor gebruik. Je bespaart dan op je Apple apparaten omdat je de restwaarde in het maandbedrag verwerkt. In zo'n lease kun je collega’s in een 'choose your own device' (cyod) constructie Apple apparaten aanbieden. Voor je collega’s is het voordeel dat ze een apparaat hebben wat bij hun functie past. Je kunt ervoor kiezen iemand die veel onderweg is een ander type apparaat te geven dan iemand die altijd aan een bureau werkt. Je spreidt de kosten over twee jaar en je collega’s werken altijd met de nieuwste apparaten. Daardoor hoef je ook niet na die periode weer opnieuw te investeren.

Bij Aces Direct is ook gekozen om zelf een 'choose your own device' constructie op te zetten. Hoe dat in elkaar zit kun je in ons intern referentieverhaal lezen.

Leaseback

Heeft je organisatie onlangs een grote investering gedaan in Apple producten? Wanneer dat maximaal een jaar geleden is zijn er opties om toch weer liquide middelen vrij te maken. Dan hebben we het over het gebruik van een leaseback constructie. Wij zorgen ervoor dat de leasemaatschappij je Apple apparaten tegen boekwaarde opkoopt. Je organisatie krijgt dat bedrag en leaset vervolgens de apparaten van de leasemaatschappij.  Op die manier komt er direct cash terug in de organisatie om voor andere zaken in te zetten.

Ook kosten terugbrengen door het gebruik van Apple?

Deel op social media
  Feedback