De nieuwe generatie 3D-printing
Een nieuwe generatie designers dankzij 3D-printing

Een nieuwe generatie designers dankzij 3D-printing

Een nieuwe generatie designers dankzij 3D-printing

25-01-2016 -  De term 3D-printen hebben we inmiddels -bijna- allemaal wel eens gehoord. Maar hoe zit het nu met die revolutie en waar worden de stappen gemaakt? Volgens ACES-Direct, 3D-expert Gian-Carlo Sterken , staat er een nieuwe generatie designers op.

“Ontwerpen/3D tekenen wordt veel gebruiksvriendelijker dan het ooit was. Vroeger wilde je iets ontwerpen. Maakte je een ontwerp, dat stuurde je dan helemaal naar China om het daar te laten maken. Je had niet de vrijheid om snel te testen. Maar zeker in dit klimaat met veel kleine businessmodellen en snel ontwikkelende markten wil je meteen testen of een product goed ontvangen wordt door de gebruiker.”

Plug-and-play
“Waarom dat een trend is? De printers zijn al even aan een opmars bezig, maar je ziet gewoon dat ze steeds betaalbaarder, beter en betrouwbaarder worden. Het wordt ook steeds eenvoudiger, het is bijna plug-and-play zeg maar. Nu heb je nog veel kennis van de printer zelf nodig. De fabrikant leert je dan wel hoe het werkt, maar je moet wel steeds die printer helemaal leren kennen. Je ziet en ik denk ook dat we daar in de toekomst steeds meer vanaf kunnen stappen.”

Meer materialen
“Maar de allerbelangrijkste ontwikkeling is de ontwikkeling van het type materialen die je kunt gebruiken. Je ziet ook steeds meer machines waarop je met verschillende soorten materialen –tegelijk- kunt printen. Je kunt ook materialen gaan mixen, met de MarkForged kun je bijvoorbeeld carbon of glasvezel meeprinten voor extra stevigheid en er zijn zelfs printers in ontwikkeling die elektrische circuits mee kunnen printen. Je gaat daardoor in plaats van met zichtmodellen met testmodellen werken.”

Nieuwe lichting designers
“Laten we trouwens vooral de nieuwe generatie ontwerpers niet vergeten. Op sommige basisscholen gebruiken kinderen nu Minecraft achtige software, bijvoorbeeld 3D Slash, om te leren omgaan met 3D design op een simpele, speelse manier. Kinderen leren daardoor op een andere manier denken dan traditionele designers. Er komt dus een generatie aan die op een totaal andere manier heeft leren denken. Een spannend vooruitzicht.”

Meer informatie?
Bent u op  zoek naar de beste 3D print of 3D scan oplossing voor uw situatie? Gian-Carlo komt graag bij u op de koffie!
 

Gian-Carlo SterkenGian-Carlo Sterken
Solution Advisor 3D Printing
gian-carlo.sterken@acesdirect.nl          
013 762 19 06
Deel op social media
  Feedback