De voordelen van een werkplek met een workstation
De voordelen van een werkplek met een workstation

De voordelen van een werkplek met een workstation

In 8 stappen naar een moderne werkplek

In onze whitepaper leggen we uit wat de moderne werkplek volgens ons inhoudt. En nog belangrijker we bespreken acht stappen die een goede basis bieden voor het creëren van een moderne werkplek.

De voordelen van een werkplek met een workstation

Door continu te blijven ontwikkelen blijft jouw organisatie vooroplopen. Het upgraden van de moderne werkplek is hiervan een belangrijk onderdeel. Niet alleen worden werkprocessen sneller en efficiënter, ook het managen van apparaten wordt eenvoudiger. In deze blog neemt onze Solution Advisor Robin Verelst je mee in de kansen die een workstation biedt voor de inrichting van de werkplekken in jouw organisatie.

Want jij en jouw medewerkers willen hun werk goed kunnen blijven uitvoeren en processen continu optimaliseren. Een device dat past bij de taken van jouw medewerker is hierbij essentieel. Heb je bijvoorbeeld een grafisch ontwerper of programmeur in dienst, dan zal deze een computer met meer rekenkracht nodig hebben om de zware software goed te kunnen draaien. Een workstation kan de oplossing zijn.

Het begint allemaal met het inrichten van een moderne werkplek

Een moderne werkplek is een werkplek die volledig up-to-date is met de veranderingen op het gebied van IT. Voor iedere functie is het van belang jouw medewerker van een device te voorzien dat past bij de werkzaamheden die ze uitvoeren. Ze moeten erop kunnen vertrouwen dat ze niet gehinderd worden door software of hardware die niet goed werkt. Regelmatig updaten en upgraden voorkomt problemen.

Een blije medewerker presteert beter op de werkvloer. Een moderne werkplek die aansluit op de behoefte van jouw medewerker verhoogt het werkplezier en daarmee ook de productiviteit. Door een passende werkomgeving te bieden kunnen jij en je medewerkers hun werk efficiënt blijven uitvoeren. Om je te helpen schreven we een whitepaper hoe je in 8 stappen een moderne werkplek realiseert voor je medewerkers. Rechts op deze pagina kun je het whitepaper eenvoudig downloaden.

Efficiënt werken vraagt om een passend device

Een workstation is een krachtige computer voor professioneel gebruik. Dit kan zowel een laptop als een desktop pc zijn. Workstations beschikken over gespecialiseerde hardware of software om applicaties te kunnen draaien die veel rekenkracht vragen, bijvoorbeeld programma’s van Adobe. Daarom worden ze meestal voorzien van een zwaardere processor, een speciale grafische kaart en meer RAM-geheugen dan een normale computer.

Bij het kiezen van een device voor je medewerker is het belangrijk om te kijken naar dit soort specificaties. Want niet alle werkzaamheden vragen dezelfde kracht van een device. Voor sommige functies is een gewone computer simpelweg niet voldoende. En in zo’n geval is een workstation de perfecte oplossing.

Een workstation biedt uitkomst als een gewone computer niet voldoende is

Een workstation biedt meer kracht en upgradefunctionaliteiten dan een regulier device. Wanneer een medewerker gebruik maakt van zwaardere applicaties, is een workstation nodig om te kunnen voldoen aan de specificatie eisen van de software. Zware applicaties worden bijvoorbeeld gebruikt door grafisch ontwerpers of developers.

Voor een medewerker die zulke software moet draaien om zijn werk te kunnen doen, is niets zo frustrerend als programma’s die vastlopen of traag reageren. Door up-to-date te blijven en gebruik te maken van nieuwe technologieën zorg jij er als IT-manager voor dat zij hun werk goed en efficiënt kunnen blijven uitvoeren.

Workstations in mobiele variant geven jouw medewerkers nog meer vrijheid om hun werk goed te doen

Workstations zijn tegenwoordig ook in mobiele variant enorm krachtig. Voor medewerkers die mobiel werken, maar wel behoefte hebben aan een zwaardere computer is dit een perfecte oplossing. Het kwam nog wel eens voor dat de gebruikers van een workstation gebonden waren aan een vaste werkplek op kantoor. Met een mobiel workstation heeft jouw medewerker niet alleen de vrijheid om een eigen plek op kantoor te kiezen. Ook hybride werken is met een mobiele device geen enkel probleem meer.

Een workstation is een perfecte maatoplossing wanneer het moderniseren van de werkplek vraagt om een krachtig device

Want een fijne, passende werkomgeving verhoogt de productiviteit van je medewerkers en voorkomt frustraties door een device dat niet aansluit op de uit te voeren werkzaamheden. Wij kijken samen met jou naar de behoeften van jouw medewerkers en geven een advies op maat. We werken intensief samen met verschillende vendoren om jouw medewerkers vervolgens te voorzien van een workstation dat optimaal aansluit op hun eisen en werkzaamheden. Zo ook met HP. Ontdek op deze pagina de mogelijkheden om jouw IT-inrichting te upgraden met passende workstations.

Meer informatie?

Robin Verelst

Solution Advisor t.013 762 18 06

In 8 stappen naar een moderne werkplek

In onze whitepaper leggen we uit wat de moderne werkplek volgens ons inhoudt. En nog belangrijker we bespreken acht stappen die een goede basis bieden voor het creëren van een moderne werkplek.

Deel op social media