Waar kom jij je bed voor uit?
De wekker gaat, waar kom ik mijn bed voor uit?

De wekker gaat, waar kom ik mijn bed voor uit?

De wekker gaat, waar kom ik mijn bed voor uit?

Geld verdienen om te voorzien in je basisbehoeften is belangrijk. Maar hebben we zicht op de kosten? Wat kost het onderaan de streep wanneer je jezelf elke dag moet motiveren, maar eigenlijk niet weet waarmee? Hoop op het winnen van de loterij of het vervroegen van de pensioenleeftijd naar 35 jaar is een nobel streven is, maar ook onrealistisch.

Er is één vraag die ik altijd stel aan potentiële collega’s. “Wat ervaar je wanneer je onze Village, ons kantoor, binnenstapt?” Onze cultuur is voor ons, medewerkers, een vanzelfsprekendheid. Maar welk beeld krijgen potentiële collega’s bij onze organisatie en hoe voelen ze zich hierbij? Hoe dichter dit antwoord ligt bij waar we ons hard voor inzetten, hoe trotser dat me maakt. Het antwoord raakt de zingeving van mijn werk als HR Manager. Dáár doe ik mijn werk voor, daar kom ik mijn bed voor uit, dát is mijn ‘why’. Het scheppen van duurzaam organisatiesucces door bij te dragen aan de duurzaamheid en bevlogenheid van medewerkers die met passie aan het werk zijn.

Jij, wij en zij

Dit doe ik bijvoorbeeld door het mogelijk maken van een ACES Direct FIT plan, waar onder andere een massage op de werkvloer en een periodieke FIT-activiteit een onderdeel van zijn. Daarnaast zet ik een onboardingsprogramma op die voorziet in de individuele behoeften van onze medewerkers. Maar het is niet alleen belangrijk wat je doet. Het is ook belangrijk om te weten wat er speelt bij je collega’s. Ik spreek met ze over hun waarden, normen en drijfveren. Samen kijken we hoe dat bijdraagt aan een zo goed mogelijke samenwerking binnen het team, maar ook voor hun toekomst bij ACES Direct. Zo krijg ik voor elkaar dat ACES Direct voor collega’s zorgt, collega’s voor elkaar zorgen, maar we willen ook zorgen voor de mensen om ons heen. Door vrijwilligersactiviteiten aan te bieden, stimuleren we medewerkers om ook naast hun werk voor onze organisatie, zichzelf in te zetten voor de maatschappij en te ervaren wat zij hierin toe kunnen voegen en wat hen dit brengt.

Collega's die als vrijwilligers tuinieren samen met (jong)volwassenen met een beperking

Waarvoor sta jij op?

Door de bevlogenheid en het werkplezier van medewerkers te stimuleren, zijn zij klantgerichter, innovatiever, efficiënter en zitten zij lekkerder in hun vel. Organisatie blij, thuis blij. Die passie, bevlogenheid en het welzijn binnen ‘The Vilage’ is niet alleen voelbaar voor mijn collega’s zelf, maar voor iedereen die ons pand betreedt. Dáár doe ik het voor. Dáár sta ik voor op wanneer mijn wekker gaat op werkdagen.

Het zou voor iedere werkende burger goed zijn om eens stil te staan bij de zingeving van het werk. De meeste mensen zijn meer aan het werk dan dat ze vrije tijd hebben. Hoe belangrijk is het dat je hier in ieder geval een vreselijk goede reden voor hebt?

Experiment

Hierbij nodig ik dan ook iedereen die dit leest uit om morgenvroeg wanneer de wekker gaat nog even 5 minuten te snoozen en na te denken over je ‘why’ en of jij deze ‘why’ terug kan laten komen in je werk. Lukt het je na 5 minuten niet om enig antwoord op deze vraag te geven, neem dan nog 5 minuten extra snooze-tijd om je af te vragen of het geen tijd wordt voor een andere uitdaging.

De koffie staat klaar.... of bekijk onze vacatures.

Deel op social media
  Feedback