Wat is InfoSIght?
Een intelligente virtuele infrastructuur adviseur

Een intelligente virtuele infrastructuur adviseur

Een intelligente virtuele infrastructuur adviseur

Tegenwoordig ligt de nadruk op cloudoplossingen. Je vergeet bijna dat er veel marktsegmenten zijn waar on-premise de norm is. Ook daar moeten organisaties innoveren. ACES Direct en HPE zien het als een gezamenlijke missie om daarbij te helpen. InfoSight is een oplossing die volgens ons precies op zo’n snijvlak opereert.  

Het is als reseller belangrijk naar de klant te luisteren maar er komt een andere factor bij. Het wordt steeds belangrijker om met de IT-leverancier op te trekken. Samen maak je het uiteindelijke product beter en richting de klanten kun je een betere dienstverlening bieden. Dat is een visie die ACES Direct en HPE met elkaar delen. Als key accountmanager binnen team Industrie bevind ik me dagelijks ergens bij industrieel Nederland. Daar zien ze IT nog voornamelijk als kostenpost. Ze zien het onderscheidend vermogen van IT niet. Wij laten die meerwaarde zien en denken vooruit; een moderne IT-omgeving maakt je werkdag makkelijker. De boodschap? Er is wel degelijk verandering mogelijk.

Praten is niet genoeg

Op het gebied van meedenken met klanten heeft ACES Direct in HPE een goede partner gevonden. Dat uit zich in regelmatig bij elkaar te komen om eerlijk feedback te geven op wat HPE in het portfolio heeft. Misschien denk je nu; “Top Mike, maar met praten alleen kom je er niet”. Dat bevestig ik van harte. Het is natuurlijk erg goed om te horen dat leveranciers en hun partners samen willen meedenken met hun klanten. Maar daarmee ben je er nog niet. Je hebt ook nog de producten en diensten nodig die je kunt inzetten. En nu komt hij dan; voornamelijk InfoSight maakt organisaties enthousiast. Met InfoSight maak je het beheer van je infrastructuur overbodig. Dat zorgt ervoor dat je mensen meer ruimte in de agenda kunt geven voor andere, belangrijke dingen.  

Wat is InfoSight?

InfoSight kun je definiëren als Al-aangedreven IT Operations voor fysieke en virtuele omgevingen. Een hele mond vol. Toch is het logisch als ik het uitleg. InfoSight analyseert continu data uit miljoenen sensoren in de infrastructuur wereldwijd om zo tijdig mogelijke problemen te identificeren. Hiervoor gebruikt de oplossing Cloud gebaseerde machine learning. Deze unieke dataverzameling en -analysemogelijkheden voorspellen potentiële problemen binnen de IT-infrastructuur en lost ze automatisch op. 

Bij problemen met infrastructuur krijgt vaak storage de schuld, maar in de praktijk ligt dat toch anders. Uit onderzoek van HPE blijkt dat minder dan de helft van de problemen, waarbij data en applicatie niet bij elkaar konden komen, storage gerelateerd is. Waar komen die problemen dan vandaan? Het merendeel interoperabiliteit, slechte geconfigureerde omgevingen of door bijvoorbeeld slechte presterende servercapaciteit.  

HPE InfoSight zorgt voor snelle diagnose van prestatieproblemen tussen storage en VM’s, waarbij het de omgeving ook optimaliseert. Daarnaast kan het zogeheten noisy neighbor VM’s aanwijzen en daar actie op ondernemen. InfoSight identificeert en verhelpt proactief 86% van alle problemen. De niet autonoom oplosbare issues zijn daarnaast eenvoudiger te verhelpen, omdat het dan doorgaans duidelijk is waar het probleem zit.

Is InfoSight de oplossing voor jouw organisatie?

Hoe ik het ook neerzet. Het blijft een vrij technisch verhaal. Een technisch verhaal waar we graag mee helpen. Benieuwd naar de mogelijkheden van InfoSight voor je organisatie? Neem contact met me op om meer te weten!

Deel op social media
  Feedback