Een week als Grafisch Designer met een Surface Studio
Een week als Grafisch Designer met een Surface Studio

Een week als Grafisch Designer met een Surface Studio

Een week als Grafisch Designer met een Surface Studio

Als grafisch designer ben ik afhankelijk van mijn laptop of PC. Zonder goed werkend apparaat is mijn werk een stuk lastiger. Daarom ben ik vrij honkvast op devicegebied. Toch bracht één apparaat me laatst aan het twijfelen; de Microsoft Surface Studio. Dankzij Microsoft mocht ik een paar weken aan de slag met het apparaat.

Wat viel me meteen op? Het ontwerp; de Surface Studio ziet er prachtig uit. Niet van levensbelang, wel in het oog springend. Dat design is niet alleen fijn om naar te kijken. Het is functioneel. Het scherm is groot, helder en geeft de kleuren goed weer. Ik zie geen details meer over het hoofd.

Weg met de tekentablet

Het scherm kantelt in een handomdraai naar beneden om als tekentafel te werken. Dat is meer dan een ‘gimmick’ en heeft toegevoegde waarde. In combinatie met de touchscreen en stylus kon ik eenvoudig schetsen maken. Dat geeft extra inspiratie en is terug te zien in mijn ontwerpen. De stylus reageert perfect, de drukgevoeligheid is een goede toevoeging en laat me meer variatie en detail in schetsen aanbrengen. 

Software integratie

Voor mij een verademing; naadloze Office 365 integratie. Aangezien veel bedrijven werken met deze programma’s is dat erg waardevol. Iets wat ik nog niet kende was bijvoorbeeld automatische suggesties bij het toevoegen van een bijlage aan een mail. Bovenaan zie ik de laatst opgeslagen bestanden en kan die meteen toevoegen wat veel tijd scheelt. Alleen mijn grafische programma’s hadden af en toe iets meer problemen dan de ‘native’ Microsoft programma’s. Niet praktisch voor een grafisch designer. Maar klein genoeg om niet afleidend te zijn. Ten tijde van schrijven is dit echter verholpen door middel van de nodige patches.

Intuïtief

Het woord intuïtief gebruiken we te makkelijk. Zeker in de techwereld gaan veel bedrijven prat op intuïtieve hardware en software. Toch ga ik een lans breken voor de Surface Studio. Tijdens het werken op het apparaat merk ik dat ik veel werkzaamheden zonder al te veel nadenken kan uitvoeren. 

Microsoft Surface Studio
Het beste voorbeeld voor het intuïtieve werken kwam op een onverwacht moment. Om de Surface Studio zonder de normale werkdruk te proberen nam ik hem een weekend mee naar huis. Meteen na het uitpakken was er een andere kaper op de kust. Mijn stiefdochter van zes. Binnen een paar minuten staat het tekenprogramma aan en is ze zonder mijn hulp aan het wisselen tussen kleuren, penseeldikte en  -varianten. Fout gemaakt? Ze gaat meteen een stap terug te en slaat probleemloos haar tekeningen op.  Misschien moet elk “intuïtief” apparaat voortaan wel door een groep zesjarigen getest worden.

Conclusie

Mijn enthousiasme bij het zien van de eerste beelden van de Microsoft Surface Studio is voor het grootste deel bevestigd. Het apparaat heeft potentie genoeg en de hardware biedt voor mij als designer zeker meerwaarde. In eerste instantie was ik nog twijfelachtig over de integratie van mijn grafische software. Maar nu die problemen er niet meer zijn, doe ik binnenkort schoorvoetend afstand van mijn persoonlijke digitale tekentafel met 28’’ touchscreen en superfijne stylus.

Zelf aan de slag met de Surface Studio?

Ik wil de Surface Studio zelf proberen

Deel op social media
  Feedback