Elke scholier verdient een gelijke kans
Elke scholier verdient een gelijke kans

Elke scholier verdient een gelijke kans

Elke scholier verdient een gelijke kans

MVO is voor ons meer dan milieu. Ook maatschappelijke betrokkenheid is een belangrijke factor binnen ACES Direct. Onlangs kreeg ik de kans om samen met trouwe klant First Consulting, stichting Taal Doet Meer blij te maken met vijf laptops.

Glenn Stringer werkt bij First Consulting als Business Consultant. Daarnaast is hij actief als coach bij stichting Taal Doet Meer. Daar bieden vrijwilligers, risicoleerlingen -uit een andere cultuur- ondersteuning. Zij krijgen steun om een goede start te maken in de brugklas. De Taalmentoren helpen bij begrijpend lezen en woordenschat te verbeteren. Glenn begeleidt deze jongeren wekelijks bij het maken van huiswerk.

Oude materialen

Dit mooie initiatief heeft niet altijd de juiste middelen tot de beschikking. De leerlingen zijn vaak afhankelijk van laptops voor het schrijven van essays of het zoeken naar informatie. Helaas waren de aanwezige laptops flink verouderd. Iets wat niet alleen proces vertragend werkt maar ook demotiverend is voor een groep leergierige jongeren die snel vooruit willen.

Van de reservebank naar de basis

Een tijd geleden kwam Glenn erachter dat er bij First Consulting reservelaptops waren. Zelden tot nooit gebruikte, functionerende laptops die vanwege procesverbeteringen niet meer nodig waren. De laptops werden nauwelijks gebruikt en verouderden ongebruikt. Tijd voor een nieuwe bestemming vond First Consulting. Glenn’s collega -en mijn contactpersoon-  Danny Bouwers nam contact met mij op. Of wij mee konden werken om deze laptops beschikbaar te stellen voor Taal Doet Meer? 

Kansen

Uiteindelijk maakte ACES Direct de laptops namens First Consulting kosteloos gebruiksklaar, zijn ze voorzien van updates, gereinigd en geleverd bij Taal Doet Meer. Namens ACES Direct bedank ik First Consulting dat wij deel uit mochten maken van dit goede initiatief. En in het bijzonder Glenn voor het mooie werk dat hij doet bij Taal Doet Meer. Hopelijk kunnen we in de toekomst dit soort projecten blijven ondersteunen en hebben we een beetje bijgedragen aan een betere toekomst voor deze jongeren.

Deel op social media
  Feedback