Flexibel thuiswerken met de iPad Pro
Flexibel thuiswerken met de iPad Pro

Flexibel thuiswerken met de iPad Pro

Flexibel thuiswerken met de iPad Pro

De afgelopen maanden zijn mensen over de hele wereld -soms voor het eerst- gaan thuiswerken. Wat ze daarbij ook merkten is dat de juiste technologie je dag een stuk eenvoudiger maakt. Terwijl sommige mensen met hun zware computer sleepten is er ook een ander alternatief; de iPad Pro.

Hoe goed werkt de iPad Pro dan als thuiswerkapparaat? Is hij handzaam genoeg om mee tee nemen en kun je er overal mee werken? Een groot voordeel is dat de hardware van de nieuwste iPad Pro je de helpende hand reikt.

De nieuwste iPad Pro is verkrijgbaar in een model van 11 en 12.9 inch met schermresoluties van 2,388 x 1,668 en 2,732 x 2,048. Mocht je plannen hebben om op het apparaat thuis te werken is het waarschijnlijk een goed idee voor de grootste variant te kiezen. Al is het nog een beter idee om je iPad Pro wanneer nodig aan een extern beeldscherm te koppelen voor nog meer overzicht.

Klinkt op papier allemaal mooi. Maar je kunt jezelf ook afvragen waarom je niet “gewoon” een laptop zou gebruiken? Het eerste punt is de prijs, een iPad Pro is goedkoper dan veel laptops met gelijke functionaliteit, maar die een stuk zwaarder zijn. Daardoor zou je misschien een minderwaardig apparaat verwachten. Maar de A12Z Bionic-chip maakt de iPad Pro sneller dan veel pc-laptops. De A12Z Bionic kan uit de voeten met zware klussen en is bij uitstek geschikt voor profes­sionele apps. Het verbeterde thermische design leidt tot hogere piekprestaties en zorgt voor meer uithoudings­vermogen, belangrijk voor veeleisende workflows.

Extra’s maken de tablet

Alles wat hierboven staat geeft de iPad Pro een solide basis om mee thuis te werken. Maar waar je echt toegevoegde waarde mee bereikt is met de accessoires. Veel mensen zijn gebaat bij een Smart Folio toetsenbord voor de iPad Pro. Hierdoor kun je makkelijker overal werken, je kunt hem namelijk simpeler neerzetten. Maar het geeft je ook de beschikking over een fysiek toetsenbord. Is dat niet genoeg voor je? Dan is er altijd het Magic Keyboard. Dat typt niet alleen heel prettig, maar biedt je ook een geïntegreerd trackpad. Daardoor kun je op een heel andere manier met iPadOS werken. De USB‑C-poort is daarnaast geschikt voor opladen. Het Magic Keyboard heeft een zwevend design. Je klikt je iPad Pro magnetisch vast en zet ’m daarna eenvoudig in de beste kijkhoek.

Apps

iPadOS en macOS lijken steeds meer op elkaar. Wanneer je al in het ecosysteem van Apple zit is de iPad Pro een logische keuze voor het mobiel werken. Je switch eenvoudig tussen al je apps en kunt op je iPhone aan een document beginnen, op je iPad verder gaan en het op je iMac afmaken. Maar ook voor gebruikers buiten het Apple ecosysteem is er genoeg winst te behalen. Bijna alle zakelijke applicaties zijn tegenwoordig in de App Store te vinden.

Voor wie de komende tijd veel van werklocatie wisselt is de iPad Pro in ieder geval de meest flexibele optie.

Benieuwd naar de mogelijkheden hiervan voor jouw organisatie?

Neem contact op via de button, dan bekijken we samen hoe we je organisatie flexibel kunnen laten werken met de iPad Pro.

Deel op social media
  Feedback