Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival
Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geen dreunende bas, modderig veld of afgewaterd bier maar inspirerende technologie. De eerste editie van het ACES Direct Tech Festival is er een voor in de boeken. In het Eindhovense Strijp S vierde ACES Direct vorige week, samen met klanten en fabrikanten/vendoren, onze band met technologie.

Maar hoe vier je zoiets? Voor de organisatie van het festival was de beoogde locatie -voor de eerste editie- al snel duidelijk: Strijp S. Het voormalige Philipsterrein ademt technologische geschiedenis. technologie en cultuur samenkomen.

Liefde voor IT

Tijdens het festival was het niet alleen belangrijk om die band met technologie te vieren maar ook de klant. Waar zoeken Nederlandse organisaties naar? Wat kan ACES Direct bieden om hen vooruit te helpen? Tijdens intieme sessies ging het ACES Direct management bijvoorbeeld in gesprek met klanten. Volgens ACES Direct managing director Sven van Boxtel raakt dat de essentie van de organisatie. “We zetten een dag als deze niet zomaar op. De liefde voor IT zit net zo diep in onze organisatie verweven als de wil om andere organisaties vooruit te helpen. Voor ons is dit hét moment om dat met de buitenwereld te delen. Het biedt de mogelijkheid tot dialoog met onze doelgroep. Alleen zo kunnen wij anderen nog beter helpen.”

Why, how, what

Om die reden nam Sven de festivalgangers mee op reis door de organisatie tijdens de officiële opening. Wat drijft ACES Direct bijvoorbeeld? “IT is de motor van onze ontwikkeling, innovatie en groei. Maar onze kern zit in de mensen daarachter. De persoonlijke klik was, is en blijft prioriteit nummer één. Hoe digitaler de omgeving, hoe groter de impact van het menselijke contact”.

Why How What

Strijp S verkennen

Een festival is meer dan één mainstage. Een goed festival draait om verkenning. Samen verkenden de festivalbezoekers de omgeving. Bij Duurzame Kost kregen zij een inkijk in een boerderij, een boerderij op vijf hoog in een voormalig industrieterrein.

Duurzame Kost staat voor de maatschappelijke visie die ACES Direct ook onderschrijft. Ondernemen met het oog op de buitenwereld. Ondernemen met de blik op de toekomst en niet alleen op vandaag. Ter plekke gaf Solution Advisor Jasper Verhaaren uitleg over de toekomst van de kantooromgeving. Welke stappen kan een organisatie direct zetten om verantwoorder en efficiënter te werken?

De "boerderij" bij Duurzame Kost

Een alternatieve realiteit

Op diezelfde locatie is ook Enversed aanwezig, het grootste VR centrum van Europa. De technologie is al heel lang voer voor science fiction. Maar de laatste jaren wordt die science fiction steeds meer realiteit. Solution Advisor Robin Verelst leed de festivalbezoekers door die virtuele wereld. Een technologie die niet alleen ons privé maar ook werkleven blijvend verandert. Robin liet ook zien hoe we bezig zijn met de technieken achter VR. Hoe creëer je bijvoorbeeld content door het gebruik van Adobe en welke apparatuur is daarvoor nodig(workstations)?

VR ervaren bij Enversed

Don’t let the aliens steal your data

Bij Area 51 denken veel mensen automatisch aan aliens. Het terrein in De Verenigde Staten is berucht vanwege complottheorieën met betrekking tot buitenaardse technologie. Hoewel het skatepark met diezelfde naam voor velen ongetwijfeld net zo buitenaards voelt is het behoorlijk menselijk. Toch staat Area 51 symbool voor het geheim houden van je data. Dat zoiets moeilijker is dan we denken, blijkt als Solution Advisor Robert Schmidt de data van aanwezigen zorgvuldig ontleedt tijdens zijn “hacksessie”. Hij liet zien hoe hackers met eenvoudige en vrij beschikbare tools binnen mum van tijd met je data aan de haal gaan. Al is het stuk daarna nog belangrijker. Hij liet zien hoe een combinatie van onder andere goed beleid, endpoint security en gedegen advies, hackers buiten je data houdt.

De Eindhovense Area 51

Informatie verwerken

Wat zijn vaak de mooiste momenten op een festival? Weg uit het feestgedruis een foodtruck plunderen en de dag bespreken. Bij Ketelhuis genoten de festivalgangers van een standing dinner, een drankje, muziek en goede gesprekken. Sven kijkt terug op een geslaagde eerste editie. “We zeggen altijd dat we een kick krijgen van helpen innoveren. Met een event als dit kunnen we dat laten zien en in de praktijk brengen. Ik wil dan ook alle festivalgangers en mijn collega’s bedanken die deze dag zo mooi maakten. Tot volgend jaar!”

Deel op social media