Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival
Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geslaagde vuurdoop ACES Direct Tech Festival

Geen dreunende bas, modderig veld of afgewaterd bier maar inspirerende technologie. De eerste editie van het ACES Direct Tech Festival is er een voor in de boeken. In het Eindhovense Strijp S vierde ACES Direct vorige week, samen met klanten en fabrikanten/vendoren, onze band met technologie.

Maar hoe vier je zoiets? Voor de organisatie van het festival was de beoogde locatie -voor de eerste editie- al snel duidelijk: Strijp S. Het voormalige Philipsterrein ademt technologische geschiedenis. technologie en cultuur samenkomen.

Liefde voor IT

Tijdens het festival was het niet alleen belangrijk om die band met technologie te vieren maar ook de klant. Waar zoeken Nederlandse organisaties naar? Wat kan ACES Direct bieden om hen vooruit te helpen? Tijdens intieme sessies ging het ACES Direct management bijvoorbeeld in gesprek met klanten. Volgens ACES Direct managing director Sven van Boxtel raakt dat de essentie van de organisatie. “We zetten een dag als deze niet zomaar op. De liefde voor IT zit net zo diep in onze organisatie verweven als de wil om andere organisaties vooruit te helpen. Voor ons is dit hét moment om dat met de buitenwereld te delen. Het biedt de mogelijkheid tot dialoog met onze doelgroep. Alleen zo kunnen wij anderen nog beter helpen.”

Why, how, what

Om die reden nam Sven de festivalgangers mee op reis door de organisatie tijdens de officiële opening. Wat drijft ACES Direct bijvoorbeeld? “IT is de motor van onze ontwikkeling, innovatie en groei. Maar onze kern zit in de mensen daarachter. De persoonlijke klik was, is en blijft prioriteit nummer één. Hoe digitaler de omgeving, hoe groter de impact van het menselijke contact”.

Why How What

Strijp S verkennen

Een festival is meer dan één mainstage. Een goed festival draait om verkenning. Samen verkenden de festivalbezoekers de omgeving. Bij Duurzame Kost kregen zij een inkijk in een boerderij, een boerderij op vijf hoog in een voormalig industrieterrein.

Duurzame Kost staat voor de maatschappelijke visie die ACES Direct ook onderschrijft. Ondernemen met het oog op de buitenwereld. Ondernemen met de blik op de toekomst en niet alleen op vandaag. Ter plekke gaf Solution Advisor Jasper Verhaaren uitleg over de toekomst van de kantooromgeving. Welke stappen kan een organisatie direct zetten om verantwoorder en efficiënter te werken?

De "boerderij" bij Duurzame Kost

Een alternatieve realiteit

Op diezelfde locatie is ook Enversed aanwezig, het grootste VR centrum van Europa. De technologie is al heel lang voer voor science fiction. Maar de laatste jaren wordt die science fiction steeds meer realiteit. Solution Advisor Robin Verelst leed de festivalbezoekers door die virtuele wereld. Een technologie die niet alleen ons privé maar ook werkleven blijvend verandert. Robin liet ook zien hoe we bezig zijn met de technieken achter VR. Hoe creëer je bijvoorbeeld content door het geb