Werken met meerdere beeldschermen; wij helpen je op weg
Dit moet je weten over het werken met meerdere beeldschermen

Dit moet je weten over het werken met meerdere beeldschermen

Dit moet je weten over het werken met meerdere beeldschermen

Onze accountmanagers staan dagelijks in contact met hun persoonlijke klanten. Welke vragen komen wij veel tegen en hoe kunnen we daarmee helpen? Vandaag bespreken we een onderwerp waar ik als senior accountmanager veel vragen over krijg; het werken met meerdere beeldschermen. Bij Aces Direct werken we -bijna- allemaal met twee schermen naast elkaar. Hoe werkt dat en wat heb je nodig?

Niet alleen gamers, maar ook zakelijke gebruikers ontdekken het gemak van een opstelling met meerdere monitoren. Het kan productiviteit verhogen en brengt overzicht in jouw digitale werkzaamheden. Hoe werkt dit in de praktijk?

Wat moet je weten?

werken met twee beeldschermen

Grafische hardware

Voor je naar onze webshop klikt om meerdere monitoren te bestellen is de eerste vraag of de hardware van jouw pc meerdere monitoren ondersteunt. Kijk eerst naar de aansluitingen op jouw apparaat. Hoeveel grafische poorten (VGA, DVI, HMDI, DisplayPort en Thunderbolt.) zijn er aanwezig? Welke van deze ondersteunen jouw monitoren?

Geïntegreerde grafische kaart

Als je apparaat geen aparte videokaart heeft, zie je waarschijnlijk niet meer dan twee grafische aansluitingen. Tegenwoordig hebben de meeste moederborden een geïntegreerde grafische unit. In de meeste gevallen zijn deze geschikt voor het werken met twee schermen. Bij meer schermen kan je apparaat het moeilijk krijgen.

  • Hoewel het mogelijk is om op meerdere poorten meerdere apparaten in te pluggen in zowel uw moederbord als in grafische kaart kan dit ten koste gaan van prestaties. Dan zie je bijvoorbeeld vertraging op je beeldschermen. Niet ideaal.

Meerdere poorten per grafische kaart

Heeft je grafische kaart meerdere poorten? Ook dan kan je deze niet altijd tegelijk gebruiken. Veel oudere Nvidia kaarten zijn bijvoorbeeld niet in staat om meer dan twee monitoren te benutten op één kaart. Ondanks dat er meer aansluitingen aanwezig zijn.

  • Controleren of het met jouw kaart kan? Zoek de naam van je kaart op (Control Panel > Device Manager > Display Adapters) en google de setup die je gaat gebruiken. Bijvoorbeeld: “Nvidia GTX 770 drie monitoren”.

Extra