Hoe fleet management de productiviteit en tevredenheid van je medewerkers verhoogt.
Zoeken
Zoeken
Hoe fleet management de productiviteit en tevredenheid van je medewerkers verhoogt

Hoe fleet management de productiviteit en tevredenheid van je medewerkers verhoogt

Wat is HP Proactive Insights?

Een fleet management tool waarmee je kan monitoren wat de status is van een device. Ontwikkeld door HP om niet alleen inzichtelijk te maken wat de status van HP devices is, maar daarnaast ook van andere merken.

Hoe fleet management de productiviteit en tevredenheid van je medewerkers verhoogt

Wil jij de productiviteit en de tevredenheid van je medewerkers verhogen? Een goede fleet management tool geeft je 24/7 inzicht in de actuele status van alle devices binnen je organisatie. En zorgt op die manier voor een optimale gebruikerservaring op het gebied van IT. Hoe dat precies zit? In deze blog vertellen we je er graag meer over!

Van desktops en laptops tot tablets en smartphones: de meeste organisaties hebben tientallen of zelfs honderden devices in gebruik. Binnen jouw eigen organisatie is dat ongetwijfeld niet anders.

Devices veranderen voortdurend

Veel organisaties kiezen ervoor om devices standaard na twee tot vier jaar te vervangen. Niet alleen omdat er betere devices op de markt komen, maar ook omdat nieuwe of veranderde applicaties vragen om andere, zwaardere devices. Bovendien krijgt elke organisatie vanzelfsprekend te maken met devices die kapot gaan en gerepareerd of vervangen moeten worden.

Het aantal en het soort apparaten dat in omloop is binnen je organisatie, wisselt kortom voortdurend. Bovendien komt het geregeld voor dat een device op een gegeven moment simpelweg niet meer goed aansluit bij de actuele workload van de betreffende gebruiker. Applicaties werken dan opeens een stuk trager, of het device crasht geregeld. Niet erg bevorderlijk voor de productiviteit van je medewerkers én een bron van frustratie.

De oplossing: fleet management

Al met al is het belangrijk om goed zicht te houden op de actuele status van al die devices. Het goede nieuws is dat er steeds meer fleet management tools op de markt komen die je ondersteunen bij het optimaal beheren van je apparatenvoorraad. Een goede fleet management tool – zoals HP Proactive Insights – geeft je realtime, AI-gebaseerd inzicht in de status van alle devices binnen je organisatie.

Daardoor wordt het bijvoorbeeld mogelijk om te voorspellen welke devices mogelijk issues op gaan leveren, zodat je hier proactief op kunt inspelen – bijvoorbeeld door de batterij of zelfs het hele device te vervangen.

Ook houdt een tool als Proactive Insights bij of een device te zwaar of juist te licht is voor een bepaalde gebruiker. Sluit het device niet meer goed aan bij de actuele workload? Dan kun je ervoor kiezen om de betreffende gebruiker te voorzien van een andere device dat beter past bij zijn of haar behoeften.

Alle voordelen op een rij

Een goede fleet management tool biedt jou als (IT-)manager of systeembeheerder kortom niet alleen meer inzicht, maar helpt je ook bij de selectie van optimaal passende devices voor jouw gebruikers.

  • Daardoor ben je maximaal flexibel. De (economische) omstandigheden voor bedrijven veranderen voortdurend. Inzicht in de actuele status van je devices biedt je de mogelijkheid om op een onderbouwde manier een keuze te maken tussen behouden of vervangen (down- of upgraden).
  • Een goede fleet management tool zorgt bovendien voor minder downtime.Doordat je 24/7 inzicht hebt in de apparaatprestaties, kun je ook beslissen om (onderdelen van) een device proactief te vervangen. Daardoor hoeven devices niet langer op een ongelegen moment ter reparatie worden weggebracht of opgestuurd.
  • Traag werkende applicaties of crashende devices? Gericht fleet management zorgt ervoor dat devices optimaal aansluiten bij de benodigde workload van de gebruiker, bijvoorbeeld door de opslagcapaciteit uit te breiden.
  • Ten slotte past fleet management uitstekend bij duurzaam ondernemen en een circulaire manier van werken. Door de levensduur van devices waar mogelijk te verlengen, wordt het milieu immers minder belast.

Meer weten?

Wil je meer weten over de voordelen van fleet management in het algemeen en HP Proactive Insights in het bijzonder? Wij praten je graag bij over de mogelijkheden.

Meer informatie?

Persoon

Functie t.Telefoon

Wat is HP Proactive Insights?

Een fleet management tool waarmee je kan monitoren wat de status is van een device. Ontwikkeld door HP om niet alleen inzichtelijk te maken wat de status van HP devices is, maar daarnaast ook van andere merken.

HP
Deel op social media