Hoe je IT écht persoonlijk maakt met CYOD
Zoeken
Zoeken
Hoe je IT écht persoonlijk maakt met CYOD

Hoe je IT écht persoonlijk maakt met CYOD

MyFIT - Voor iedere werkplek de juiste fit

Maak nieuwe en bestaande medewerkers blij met een persoonlijke aanpak. MyFIT is de totaaloplossing die het vernieuwen van werkplekken eenvoudig en veilig maakt. We onderzoeken gebruikerstypen in jouw organisatie, bieden waardevolle inzichten én een bestelplatform in jouw huisstijl waar je collega's zelf hun werkplek bestellen.

Hoe je IT écht persoonlijk maakt met CYOD

Steeds meer organisaties ontdekken de voordelen van Choose Your Own Device (CYOD), waarbij je je (toekomstige) medewerkers hun eigen IT-middelen laat kiezen. Een op maat gemaakt bestelportaal biedt hen daarbij nét dat stukje extra beleving. In deze blog vertel ik je graag meer over de voordelen én randvoorwaarden van zo’n custom CYOD-webshop.

Stel je het volgende voor: op dezelfde dag beginnen drie nieuwe medewerkers binnen je bedrijf. De nieuwe grafisch vormgever kan zichzelf meteen uitleven op haar nieuwe Apple MacBook Pro, waarop programma’s als Adobe Premiere Pro en AutoCAD vloeiend draaien. De nieuwe medewerker van de Support-desk is erg content met zijn overzichtelijke all-in-one pc, mét handige noise cancelling headset die ervoor zorgt dat hij ongestoord kan bellen. En de nieuwe salestijger krijgt een handige ‘convertible’ mee: een laptop die je makkelijk om zijn eigen as kunt draaien en kunt dubbelklappen. Handig voor onderweg en bij de klant!

Custom webshop

Dezelfde organisatie, drie verschillende medewerkers, drie verschillende IT-oplossingen. Steeds meer bedrijven en organisaties kiezen voor het gemak van gepersonaliseerde IT. Het mooie is bovendien dat deze drie medewerkers hun IT-tools al ruim vóór hun eerste werkdag zelf hebben geselecteerd.

Steeds meer bedrijven en organisaties die kiezen voor CYOD, richten namelijk een bijbehorend bestelportaal in. In deze interne ‘webshop’ kunnen nieuwe medewerkers, afhankelijk van hun specifieke rol, kiezen uit een custom set aan devices en accessoires.

Voordeel voor alle collega’s

Het inrichten van een apart CYOD-bestelportaal biedt voordelen voor alle betrokken personen.

  • In de eerste plaats uiteraard voor de medewerkers zélf. Die krijgen meer eigen regie en kunnen ervan op aan dat de devices die ze willen hebben, ook daadwerkelijk beschikbaar zijn op hun eerste werkdag. Zo zorg je als werkgever voor een soepele onboarding én voor een optimale gebruikersbeleving.
  • Daarmee biedt een eigen bestelportaal ook vanuit HR-oogpunt de nodige voordelen. Zeker nu we steeds meer hybride werken, is CYOD de norm geworden voor een nieuwe generatie medewerkers. Ze verwachten niet anders dan dat ze meer keuzevrijheid hebben als het gaat om de technologie waarmee ze werken. Daarmee past CYOD bij uitstek binnen goed werkgeverschap.
  • Ten slotte biedt een eigen bestelportaal uiteraard ook voor de IT-afdeling de nodige voordelen. Door je medewerkers op deze manier in te delen in herkenbare categorieën (persona’s) en hen daarbinnen een aantal vaststaande keuzes voor te schotelen, bied je je medewerkers voldoende keuzevrijheid zónder dat je daarbij zelf het overzicht verliest.

Zorg voor een goede balans

Dat klinkt goed, toch? Maar let op: een goed bestelportaal staat niet op zichzelf, maar maakt – als je het goed wil aanpakken – deel uit van een bredere CYOD-strategie. Het implementeren van CYOD binnen je organisatie begint dan ook met het doen van goed onderzoek (waar hebben medewerkers behoefte aan?) en het formuleren van persona’s: afgebakende gebruikersprofielen, die aansluiten bij de verschillende rollen binnen je organisatie.

Vervolgens is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over welke devices en accessoires je per persona aanbiedt. Te weinig keuzevrijheid brengt het risico met zich mee dat medewerkers zich beknot voelen en alsnog ontevreden zijn. Maar te véél keuzevrijheid zorgt er misschien alsnog voor dat het devicelandschap onoverzichtelijk en onbeheersbaar wordt. Belangrijk dus om hier vooraf goed over na te denken, voor een optimale balans.

MyFIT Shop: altijd de juiste fit

Binnen Aces Direct hebben we inmiddels de nodige ervaring opgedaan met CYOD. Sterker nog, op basis van onze kennis en ervaring hebben we een eigen CYOD-concept ontwikkeld: MyFIT. Daarbij ondersteunen we organisaties bij het opzetten van een goed doordacht CYOD-programma én bij het inrichten van een op maat gemaakte bestelportaal: de MyFIT Shop.

In deze custom webshop – die we geheel uitvoeren in je eigen huisstijl – kunnen je nieuwe én bestaande medewerkers terecht voor het selecteren van devices die binnen hun keuzemogelijkheden vallen. En hebben ze hun keuze gemaakt? Dan zorgen wij ervoor dat alle apparaten worden klaargezet op de werkplek of worden thuisbezorgd.

Meer weten?

Ben je overtuigd geraakt van de vele voordelen en mogelijkheden van CYOD? En wil je aan de slag met gepersonaliseerde IT? Wij praten je graag bij over de mogelijkheden.

Contactformulier niet goed geconfigureerd

MyFIT - Voor iedere werkplek de juiste fit

Maak nieuwe en bestaande medewerkers blij met een persoonlijke aanpak. MyFIT is de totaaloplossing die het vernieuwen van werkplekken eenvoudig en veilig maakt. We onderzoeken gebruikerstypen in jouw organisatie, bieden waardevolle inzichten én een bestelplatform in jouw huisstijl waar je collega's zelf hun werkplek bestellen.

Deel op social media