Microsoft Inspire dag 2
Microsoft Inspire dag 2

Microsoft Inspire dag 2

Microsoft Inspire dag 2

Na de eerste blog over Las Vegas en Microsoft Inspire ben ik inmiddels gewend aan de Amerikaanse ‘glitter en glamour’ en zit ook dag twee van Microsoft Inspire erop. Gisteren ging het vooral om generieke informatie maar vandaag ging de informatie de diepte in.

Tijdens de corenote staat Gavriella Schuster, Corporate Vice President, Commercial Partner Channels & Programs, stil bij de enorme groei en potentie van "de cloud". Ze maakt een treffende vergelijking tussen de goldrush van 150 jaar geleden en de groei van de cloudiensten anno nu. Het goud heeft niet iedereen rijkdom gebracht, maar een bedrijf als Levi Strauss kon wel uitgroeien. Los Angeles is ook groot geworden door de goldrush. Wat wil ze hiermee aangeven? De cloud zelf is ook niet de oplossing, maar wat je er mee kan doen en bereiken als organisatie is wat telt. Volgens Gavriella is het ook belangrijk om niet alleen maar producten te leveren. Deel als bedrijf kennis van zaken en help klanten succesvol zijn. Gelukkig een pad wat wij als ACES Direct vertrouwd bewandelen.

Diepte op Microsoft Inspire dag twee

Maar zoals gezegd meer diepte. Artificial Intelligence is here, and it's here to stay. Wat cloud 10 jaar geleden was, is AI nu. Met daarbij de kanttekening dat AI wordt gevoed door een enorm potentieel aan mogelijkheden vanuit de cloud. Niet alleen de kracht van de cloud (20TB aan RAM is nu heel erg gewoon) maar vooral door de enorme hoeveelheid data. En die data kan AI prima verwerken. Ik schrijf deze blog nu zelf, maar over 2 jaar doet een bot dat, gebaseerd op mijn korte notities, de foto's die ik maak en de tweets die ik realtime post.

Microsoft 365 en Azure

Vandaag stonden we stil bij de 2 cloudzaken die ik erg gaaf vind: Microsoft 365 en Azure. Microsoft 365 is de oplossing voor de moderne werkplek: applicaties en devices die perfect samenwerken en de gebruiker tools en inzichten geven die we steeds meer gaan gebruiken.

Azure IOT Microsoft Inspire

Een paar hele gave demo's van Teams maken me weer opnieuw super enthousiast. Azure, het cloudplatform van MSFT, maakt ook enorme onwikkelingen door. Wereldwijd 54 locaties, die samen 1 groot netwerk vormen, verbonden door een eigen netwerk. Azure Migrate ligt ik hier kort toe (er is zoveel meer te vertellen). Azure Migrate maakt het mogelijk om met minimale impact te migreren naar Azure. Azure biedt daarbij een ongekend aantal mogelijkheden om sneller te groeien, de business vooruit te helpen en als bedrijf succesvol te zijn en te blijven in deze snel veranderende wereld.

Teams en AI

Tijdens een van de demo's laat MSFT zien dat webapplicaties (en welke zijn dat nu niet) in Teams eenvoudig kunnen worden toegevoegd aan het "team" en je dus vanuit Teams kan werken. Je switch dus niet meer van applicatie naar applicatie maar alles is geïntegreerd. Een ander voorbeeld is dat tijdens het openen van Excel AI er direct voor zorgt dat de Excel slim wordt gemaakt. Met 1 simpele klik is de data in een tabelweergave zichtbaar. En dat doe je niet zelf, dat doet Teams voor je! Teams is inmiddels ook beschikbaar in een free-version, daarover volgt nog een apart blog als ik terug ben. 

Morgen alweer de laatste corenote tegen de tijd dat u dit leest zie ik Satya Nadella spreken Daar kijk ik samen met de andere 20.000 partners erg naar uit.

Deel op social media
  Feedback