Microsoft Surface Pro hands-on: unboxing en eerste indruk
Microsoft Surface Pro hands-on: unboxing en eerste indruk

Microsoft Surface Pro hands-on: unboxing en eerste indruk

Microsoft Surface Pro hands-on: unboxing en eerste indruk

Slepen met een laptop van meeting naar meeting, langs collega's, interviewkandidaten of klanten. Zowel binnen als buiten kantoor maken we de nodige meters met een apparaat onder de arm. Wat als ik mijn trouwe laptop-partner voor een 2-in-1 Microsoft Surface Pro laptop inruil?

Voor veel marketeers, copywriters, journalisten, communicatiemedewerkers is het een bekend fenomeen; die eeuwige laptopverhuizing. Met milde jaloezie keek ik al een tijd naar mijn collega's die met zo'n lichte Surface Pro rondlopen. Is dat voor mijn vakgebied eigenlijk niet de perfecte laptop? De komende weken krijg ik de kans om die vraag voor mijzelf in praktijk te beantwoorden. Tijd voor een test.

Wat is een Microsoft Surface Pro?

De Surface Pro is een 2-in-1 laptop. Dat houdt in dat het apparaat als tablet te gebruiken is en met een aangeklikt toetsenbord als 'traditionele' laptop werkt. De Surface Pro waar ik de komende weken mee werk, gebruikt een Intel Core i5-7300, 2.60 GHz processor, heeft 8GB RAM en 256GB SSD.

Unboxing

Bij het uitpakken van het apparaat krijg ik meteen een 'premium' gevoel. De verpakking heeft een minimalistisch, strak design en geeft precies wat nodig is, zonder extra ballast. Het apparaat voelt stevig in de hand en ziet er met de lichtgrijze behuizing strak uit. Met de ingebouwde kickstand zet je de Surface Pro eenvoudig rechtop in een voor de gebruiker aangename hoek. Mooi detail: het valt op dat de oplader compact is en een USB-poort heeft. Handig om met één stopcontact twee apparaten op te laden.

Type Cover en Surface Pen

Om de Surface Pro -professioneel- volledig te benutten heeft een gebruiker minimaal de Type Cover (toetsenbord) en eventueel de Surface Pen nodig. Tijdens mijn test maak ik gebruik van de luxe Signature Type Cover in de Cobalt Blue kleur. Deze uitvoering van de Type Cover maakt gebruik van Alcantara leer en is iets duurder dan de 'normale' versie. Een upgrade die het apparaat in mijn mening een nog professionelere uitstraling geeft. Daarnaast beschikt het aan- en afklikbare toetsenbord LED-verlichting en een glazen trackpad.

Microsoft Surface Pro

De Surface Pen moet mij straks in staat stellen om niet alleen mijn toetsenbord te benutten, maar ook snel en simpel handgeschreven notities te maken. De stylus heeft een punt van rubber en een 'gum' aan de bovenkant. De pen is gemaakt van metaal en plakt met een magnetische strip aan de zijkant van de Surface.

Aan de slag

De komende weken ga ik volledig over op de Surface Pro. Stelt het me in staat om efficiënter te werken? Op welke manier verandert de manier waarop ik werk? Wat zijn de voor- en nadelen? Houd onze blog in de gaten voor het antwoord op de vraag: Is de Microsoft Surface Pro de perfecte laptop voor marketing-communicatie professionals, journalisten, schrijvers en gerelateerde beroepen?

Deel op social media
  Feedback