Van hype naar hybride met de Cloud
Van hype naar hybride met de Cloud

Van hype naar hybride met de Cloud

Van hype naar hybride met de Cloud

Tilburg, 7 juni 2016 - De ICT infrastructuur van ondernemingen wordt volgens ACES Direct Solution Architect, Geo van der Velden, steeds minder zichtbaar. “De hype rond Cloud ligt achter ons. We werken naar een hybride vorm waarbij software de bindende factor vervult tussen beide werelden.”

“Ontwikkelingen binnen onze industrie gaan snel. De oude structuren zijn niet meer afdoende voor de nieuwe generatie werkenden. Je leest het overal. We worden steeds mobieler. Tegelijkertijd lopen we ook meer risico. De grenzen van ons netwerk vervagen en worden verlegd. Een traditionele infrastructuur kan daar niet goed mee omgaan. Dan wordt het tijd voor een nieuwe inrichting.”

Opkomst van de Cloud
Geo houdt zich vooral bezig met on-premise ICT omgevingen. “Mede door de opkomst van Cloud diensten verdwijnt het op de achtergrond. Wat je ziet is dat een toenemend aantal bedrijven –al dan niet in eigen beheer- overstappen naar Cloud diensten. Toch denk ik dat de hype rond Cloud afzwakt en in rustiger vaarwater komt. Er zijn namelijk veel bedrijven die nog altijd een deel on-premise behouden.”

Geen Cloud voor iedereen
Waarom dan niet alles in de Cloud? Daar zijn volgens Geo meerdere redenen voor. “Stel je hebt een geautomatiseerd productiebedrijf wat 24x7 moet blijven draaien. Stilvallen van het productieproces brengt enorme kosten met zich mee. Vaak heeft zo’n bedrijf zelf een betrouwbare infrastructuur staan die zichzelf al ruimschoots bewezen heeft. Waarom zouden ze dan overstappen? Het ‘binnen de muren houden’ van het intellectueel eigendom ofwel bedrijf kritische data wordt ook als belangrijke reden aangedragen. Andere redenen zijn juridische voorschriften of de afhankelijkheid van een Cloud provider.”

Cloud first strategie
“Je ziet dat steeds meer bedrijven voor een hybride omgeving kiezen: een Cloud first strategie. De kunst is een goede mix te vinden tussen on-premise infrastructuur en de Cloud. De bindende factor is de juiste management software om beide werelden met elkaar te integreren. Op die manier kunnen werklasten eenvoudig en zonder onderbreking verplaatst worden naar behoeften.

Hybride is de toekomst
“Ik ben al meer dan 25 jaar werkzaam in dit vak en heb intussen veel ontwikkelingen zien komen en gaan. Hybride ICT infrastructuren is een logische volgende stap naar de toekomst. Over een paar jaar weten we niet meer beter.”

Deel op social media
  Feedback