Team Non-Profit van ACES Direct voert een verticalisering van haar klantsegmenten door.
Verticalisering biedt ook non-profit meer 'winst'

Verticalisering biedt ook non-profit meer 'winst'

Verticalisering biedt ook non-profit meer 'winst'

Het aantal lezers van onze blogs groeit snel en daar zijn we blij mee. Het biedt ons de mogelijkheid u de beloofde blik achter de schermen te bieden. Niet alleen van de ICT-wereld in het algemeen maar ook van die van ACES Direct. Zo zijn wij als Team Non-Profit dit jaar op de achtergrond gestart met een verticalisering van onze klantsegmenten overheid, zorg en educatie. Zoals de term aangeeft gaan we niet de breedte maar juist de ‘diepte’ in. Dat doen wij om nog dichter bij de dagelijkse praktijk van onze klanten te staan en hun specifieke IT-behoeften beter te begrijpen.
 

Gebundelde expertise

Traditioneel georganiseerde dienstverleners hebben aparte afdelingen voor marketing, sales en inkoop en formeren per project een nieuw team. Wij kiezen ervoor alle expertise per sector te bundelen in één dedicated brancheteam met een vast aanspreekpunt. Er komt bijvoorbeeld een team voor primair onderwijs, een team voor middelbaar onderwijs en een team voor hoger en wetenschappelijk onderwijs. Het maakt immers voor je IT-behoefte nogal uit of je een plaatselijke basisschool bent of een regionale of zelfs landelijke universiteit. Hetzelfde geldt uiteraard voor de andere sectoren zorg en overheid. De klantteams moeten, om in het voorbeeld van het onderwijs te blijven, kunnen ‘lezen en schrijven’ met hun klanten.


 

Branchespecifieke kennisevents

Het organiseren van branchespecifieke kennisevents is een uitstekend hulpmiddel om vraag en aanbod op het gebied van IT-kennis bij elkaar te brengen. Zo organiseerde ACES Direct enkele maanden geleden in de Efteling (ja, ook wij zijn een beetje chauvinistisch) een kennisevent voor IT-professionals die werkzaam zijn bij overheids-, zorg- en onderwijsinstellingen. Nogal breed dus. In het kader van de verticalisering hebben we daarom onlangs in Tilburg een training in 3D-printing georganiseerd die speciaal bedoeld is voor docenten en technisch onderwijsassistenten in het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en MBO. Op die manier willen we hen aan het denken zetten over de consequenties van 3D-printing voor hun curriculum. In de nabije toekomst gaan we ook daarin een stapje verder met events voor elk deelsegment binnen educatie, zorg en overheid.
 
Als non-profitorganisatie heeft u uiteraard geen winstoogmerk. Maar gezamenlijk winst behalen door de (sub-)branche naar een hoger niveau te tillen, daar is toch niets op tegen?
 

Wilt u meer weten over onze IT-diensten, -producten en –oplossingen?

Neem dan contact op met ACES Direct

Deel op social media
  Feedback