Wanneer twee weken geen twee weken zijn
Wanneer twee weken geen twee weken zijn

Wanneer twee weken geen twee weken zijn

Wanneer twee weken geen twee weken zijn

We verkeerden in een staat van massale ontkenning. Het coronavirus, twee weken binnenblijven, vanaf je keukentafel werken en als we weer buiten komen schijnt de zon en is alles oké. Die momenten lijken alweer een eeuwigheid geleden. Inmiddels zijn we gewend aan een nieuwe realiteit. Soms zoom ik even uit en kijk ik met bewondering naar wat we met al onze collega’s voor elkaar krijgen. Ik neem jullie graag mee op die reis.

ACES Direct loopt als organisatie graag een stap voor op het gebied van innovatie. In eerste instantie dacht ik; wij doen dat wel even, die twee weken thuiswerken. Mijn collega’s en ik waren al regelmatig op onze thuiskantoren te vinden. Maar ook wij zijn snel ingehaald door de realiteit. Het werd duidelijk dat die twee weken er veel meer gingen worden. Dan gaan ook zaken opspelen als; geplande verloven en kinderen die niet naar een opvang kunnen. We moesten ons aanpassen, aan een razend tempo.

Wat voor organisatie wil je zijn?

Vanaf dag één hebben we een intern crisisteam opgezet. Die eerste dagen dachten we nog veel in traditionele kaders. Het richtte zich erop om alles zo normaal mogelijk te laten verlopen; je werk doen in de tijden die daarvoor staan. We realiseerden ons gelukkig in even hoog tempo dat die manier niet zou werken. We hebben onszelf de vraag gesteld; hoe willen wij met onze collega’s omgaan? Dat staat los van alle regelgeving en kaders. Dat gaat om de waarden van jou als bedrijf en jullie als mensen. Onze organisatie is voor een groot deel gebouwd op wederzijds vertrouwen. Op dat vertrouwen zijn wij gaan bouwen. We zijn allemaal verantwoordelijk voor onze organisatie. Waar en wanneer je werk doet is van ondergeschikt belang geworden. Het gaat erom hoe je dat werk uitvoert. Heb je liever een collega die met tegenzin elk halfuur ‘mamatijd’ tot op de seconde met tegenzin compenseert, of iemand die gemotiveerd zorgt dat werk afgerond is? Wij hebben een duidelijke keuze voor het laatste en het geestelijke welzijn van onze collega’s gemaakt.

Van keukentafel naar Choose Your Own Workplace

Stijve nekken, houten schouders en stramme ogen. Ook jullie zullen het inmiddels weten, een laptop op een keukentafel in combinatie met een houten stoel is niet de beste werkplek. Binnen onze kantooromgeving doen we ons best om arbo-verantwoord te werken. In eerste instantie hadden we dat nog niet helemaal duidelijk bij de thuiswerkplekken van onze collega’s. Ze vonden het wel prima, dat werken aan die keukentafel. Maar na een tijd krijg je toch klachten. Voor ons was het belangrijk om niet alleen voor geestelijk welzijn maar ook voor het fysieke welzijn van collega’s aandacht te bieden. Makkelijker gezegd dan gedaan. De thuissituaties zijn niet direct vergelijkbaar. Zo heeft de een ruimte voor een gigantisch bureau en kan de ander nauwelijks een bureaustoel kwijt. Om daarmee om te gaan zijn we gestart met een thuiswerkkit. Heel veel mensen hadden al een aantal losse onderdelen van een goede thuiswerkplek maar nu konden ze zelf mix en matchen. Op die manier konden zij tegen een veel goedkoper tarief een goede werkplek inrichten die niet alleen de komende weken maar de komende jaren vooruit kan.