Wat is het verschil tussen Office 2019 en Office 365?
Wat is het verschil tussen Office 2019 en Office 365?

Wat is het verschil tussen Office 2019 en Office 365?

Wat is het verschil tussen Office 2019 en Office 365?

Grote kans dat je hier terecht komt uit nieuwsgierigheid naar een nieuwe Microsoft Office variant. Maar wat is het verschil tussen Office 365 en Office 2019? Goed nieuws, ik mag het vandaag uitleggen.

Vroeger, in de goede oude tijd, hadden we “gewoon” Microsoft Office. Al in 1988 kondigde Bill Gates de eerste versie van de wereldberoemde “office suite” aan. Door de jaren heen zijn we van die eerste versie via roemruchte versies als Office 97 (met cultheld Clippy) aangekomen bij Office 2019 en Office 365.

Inmiddels is er naast die “standaard” variant ook een nieuwe Office tak ontstaan: Office 365. Beide versies bevatten dezelfde applicaties zoals Word, Excel, Outlook en Powerpoint. Toch zijn ze niet helemaal met elkaar te vergelijken. Om dat te bewijzen ga ik ze met elkaar vergelijken.

Wat is Office 2019?

Microsoft gebruikt de naam Office 2019 voor de op zichzelf staande versie van de Windows selectie aan kantoorapplicaties. Je betaalt eenmalig en kunt vanaf dan “voor altijd” Office 2019 gebruiken. Klinkt tot dusver helemaal goed lijkt me? Toch zitten hier -weinig verrassend- ook nadelen aan.

Je kunt de programma’s slechts op één apparaat benutten. Daarnaast krijg je updates maar wanneer er een nieuwe versie uitkomt zul je daar opnieuw eenmalig voor moeten betalen. In principe kun je dus voor eeuwig met je Office 2019 versie werken, alleen loop je uiteindelijk (security)updates en nieuwe functionaliteiten mis. Wil je toegang tot de nieuwste functionaliteiten? Dan moet je opnieuw betalen voor de nieuwste variant.

Wat is het verschil tussen Office 2016 en Office 2019?

Office 2019 biedt een aantal verbeteringen tegenover Office 2016:

  • Tekst naar spraak en voorleesfunctie
  • Donker thema
  • Vloeiende transities en een duidelijk overzicht dankzij de Zoom en morph functie in powerpoint
  • Meer focus in inbox door postvak met prioriteit. Het programma deelt mails automatisch in
  • Verbeterde ondersteuning voor Windows Ink voor gebruik met een stylus op touch-apparaten. Zoals de Surface-tablets.

Waarom zou ik Office 2019 kopen?

Deze versie van Office is vooral gericht op partijen die in bulk licenties kopen en nog niet klaar zijn om over te gaan op de cloud-gebaseerde Office 365 versie. Ook voor zzp’ers kan het geschikt zijn als je de programma’s op maar één apparaat nodig hebt en geen behoefte hebt aan nieuwe functionaliteiten.

Office Home & Business 2019 is inclusief Word, Excel, Powerpoint, outlook en OneNote. Houd er rekening mee dat Office 2019 alleen werkt op apparaten met Windows 10 of een recente versie van macOS. Gebruikt u nog steeds Windows 8.1 of Windows 7? Dan heeft u Office 365 nodig.

Wat is het verschil tussen Office 2019 en office 365?

Office 365 is de “abonnement” versie van Office. Je krijgt alle apps van Office 2019 maar daar bovenop extra applicaties en meer functionaliteiten. Wanneer je gebruik maakt van deze optie betaalt de organisatie maandelijks of jaarlijks per gebruiker. Bij de maandelijks variant heeft uw bedrijf het voordeel dat u per maand het aantal gebruikers kunt op- of afschalen. Daarnaast is het mogelijk om uw account en dus de apps op meerdere apparaten tegelijk te gebruiken.

Een van de grootste voordelen is dat er altijd met de nieuwste versie gewerkt wordt. Hierdoor kun je niet alleen als eerste aan de slag met nieuwe functies maar krijgt de organisatie ook direct alle securityupdates.

Als ander voordeel biedt Office 365 het real-time samenwerken aan documenten. Dit maakt het eenvoudig om zelfs vanaf verschillende locaties toch samen aan een document te werken. Daarnaast is het net als bij Office 2019 mogelijk om de suite te gebruiken op al je mobiele devices. Alleen krijg je bij Office 365 de beschikking over meer features.

 

Wie moet Office 365 kopen?

Toegang nodig tot alle applicaties? Dan is Office 365 waarschijnlijk de beste keuze. Het is ook de enige optie die ervoor zorgt dat je altijd beschikking hebt over de laatste updates en upgrades tegen de laagste prijs. Zoals gezegd is het ook mogelijk om op meerdere apparaten gebruik te maken van Office 365. In tegenstelling tot Office 2019 wat slechts één apparaat tegelijk ondersteunt

Deel op social media
  Feedback