Wat is mobiel werken? Managing Director Sven van Boxtel legt het uit
Wat is mobiel werken? Wij stellen onszelf voor

Wat is mobiel werken? Wij stellen onszelf voor

Wat is mobiel werken? Wij stellen onszelf voor

Mijn naam is Sven van Boxtel; Managing Director van ACES Direct. De fundering van onze organisatie rust op zelfsturing. Mobiel werken is daar een cruciaal onderdeel van. Zo belangrijk dat wij er file's mee willen oplossen. Maar wat is mobiel werken? Ik neem jullie mee op reis door onze organisatie.

De term is in de intro al een paar keer genoemd. Tijd om het uit te leggen. Mobiel werken gaat over elke vorm van werken die niet per definitie in een traditioneel kantoorruimte plaatsvindt. Wat wij als traditionele kantoorruimte zien? Wij bedoelen dan een omgeving waar je elke dag naar dezelfde locatie gaat en aan je eigen bureau gaat zitten. Een mobiele werknemer kan werk overal uitvoeren. Het moet niet uitmaken of diegene thuis, in de sprinter naar Tilburg zit, of op een strand in Rio zit.

Waarom is mobiel werken belangrijk?

Uit onderzoek van het Zwitserse IWG onder 18.000 mensen uit 80 landen blijkt het mobiel werken steeds belangrijker om verschillende redenen. Zo geeft 85% van de mensen aan productiever te zijn door mobiel werken. En net zo belangrijk; bij een keuze tussen twee gelijkwaardige aanbiedingen van verschillende werkgevers kiest 4 op de 5 voor het aanbod inclusief flexibele werktijden en omgeving.

Hoe ACES Direct zelf mobiel werkt

Onze organisatie rust volledig op het feit dat wij altijd en overal kunnen werken. Dat gaat niet vanzelf. Dat gaat ook niet over één nacht ijs. In ons geval is de flexibele manier van werken volledig in de organisatie geïntegreerd. Om dat voor elkaar te krijgen doen wij het volgende.

  • Cloud first: Niet iedereen is altijd in ons kantoor aanwezig. Toch moet iedereen altijd alle data -op een veilige manier- voorhanden hebben. Voor onze communicatie maken wij gebruik van Office 365. Dat is niet alleen Microsoft Outlook en Word om maar iets te noemen. Daar valt ook Microsoft Teams onder. Lees bijvoorbeeld in de blog van collega Niels hoe wij Microsoft Teams gebruiken. Ook bestanden staan veelal in de cloud. De basis va onze bedrijfsvoering is dat iedereen die een bestand nodig heeft er ook overal -op een beveiligde manier- bij kan

  • Vertrouwen en vrijheid: Deze is minder technisch maar daarom niet minder belangrijk. Niemand speelt politieagent op je werktijden. Als managing director vertrouw ik erop dat al mijn collega’s zelfsturend de benodigde uren maken en werk op tijd en fatsoenlijk afkrijgen. Als je bij ons werkt weet je hoeveel uur je moet werken. Wij sturen op resultaat. De weg daarheen is vrij. Hoe je dat invult mag je -in overleg met je team- zelf weten.

  • De juiste hardware: Zonder de juiste hardware ben je nergens. Bij ons wordt iedere nieuwe collega in een persona ingedeeld. Veel buiten de deur? Dan ben je een Road Warrior en krijg je een handzamer apparaat dan een collega in het Power User persona. Binnen de persona kan de nieuwe collega zelf uit een aantal apparaten een keuze maken. Op die manier heeft iedereen een apparaat wat het beste bij de persoon en werkstijl past. Elk apparaat wordt afhankelijk van je persona om de twee of drie jaar vervangen. Zo werk je altijd met de beste apparaten. Maar het houdt ook in dat we hardware in onze kantooromgeving inregelen op mobiele collega’s. Op elke werkplek hoef je alleen maar je appar