Klantcase Gemeentemuseum Den Haag | ACES Direct

Thin clients voor Gemeente museum Den Haag

Thin clients voor Gemeente museum Den Haag

“ACES Direct hielp ons ook uitstekend met het veilig afvoeren van onze oude apparatuur!”

Het Gemeentemuseum in Den Haag is een verrassend museum vol werk van iconen als Pablo Picasso en Claude Monet. Het bezit de grootste collectie werken van Piet Mondriaan ter wereld. Daarnaast is er ook veel ruimte voor hedendaagse kunstenaars. Hoewel je bij een museum niet direct aan IT-systemen denkt, is er toch veel voor nodig om de zaken achter de schermen te organiseren. IT-manager Jeroen Heerings vertelt over de transformatie naar een nieuw systeem.

Heerings: “Halverwege 2012 gingen we op zoek naar een oplossing om onze verouderde desktops te vervangen. We hebben een omgeving met 120 PC’s, dat zorgt voor een flinke beheerslast. Bij een software-update moesten we alle werkplekken langs. Daar wilden we graag verandering in brengen.” Roy Verhaegh, Account Manager van ACES Direct vertelt: “Toen Jeroen Heerings zich bij ons meldde, had hij al scherp voor ogen dat hij zijn desktops wilde vervangen door thin clients. We gaven hem twee modellen in bruikleen, omdat hij nog niet precies wist welk type het meest geschikt was. Na een uitgebreide test kwam de HP-client het beste uit de bus. Tijdens een training bij HP is het uiteindelijke model geselecteerd. We hebben dus veel uit de kast gehaald om Jeroen te helpen de beste keuze te maken.”

Voordelen thin clients
“Wat ik naast de afgenomen beheerslast het mooiste vind is dat de medewerkers veel flexibeler zijn geworden. Ze kunnen makkelijker op een andere werkplek aan de slag. Ook thuiswerken is nu mogelijk. Ik zie steeds meer collega’s ‘s morgens thuis starten en na de files naar Den Haag rijden. Toen die sneeuwbui pas geleden heel Nederland plat legde, konden onze medewerkers lekker thuis bij de verwarming blijven werken. Ideaal! Ook bij een calamiteit zijn we dankzij het nieuwe systeem snel weer in de lucht.”

Gebruikerservaringen
“Gebruikers moesten natuurlijk wel even wennen, maar ze zagen snel de voordelen. Ze beschikken nu over de nieuwste software en veel meer flexibiliteit. We hebben er een half jaar voor uitgetrokken om te zorgen dat de gebruikers beschikten over goede handleidingen en de juiste kennis. Deze goede voorbereiding zorgde ervoor dat we de hele transformatie in 3 weken af konden ronden. En, belangrijker, zonder strubbelingen op de werkvloer!”

Afvoeren apparatuur
Na levering van alle nieuwe apparatuur zorgde ACES Direct voor het afvoeren van de verouderde PC’s. Heerings: “Naast het feit dat het heel handig is wanneer je oude spullen gewoon netjes afgevoerd worden, zijn wij wettelijk verplicht aan te tonen dat we onze data verwijderd hebben. We ontvingen een uitgebreide rapportage en een overzicht met de restwaarde van onze oude apparatuur. Daarnaast kregen we een certificaat van verwijdering van de data. Wij zijn er erg blij mee dat ACES Direct ons ook hiermee uitstekend kon helpen.” Roy Verhaegh: “Klanten als het Gemeentemuseum kunnen we écht van het begin tot het einde van de levenscyclus van hun apparatuur helpen. Dat voelt pas als partnership!”

Is uw interesse gewekt en wil je meer weten over de thin client oplossingen of het betrouwbaar afvoeren van oude apparatuur bij uw organisatie? Bel dan naar 013 530 01 22 en één van onze contactpersonen adviseert je graag.

  Feedback