Klantcase ontwerpbureau West 8 | ACES Direct

HP workstations voor ontwerpbureau West

HP workstations voor ontwerpbureau West

West 8 is een internationaal ontwerpbureau voor stedenbouw en landschapsarchitectuur, opgericht in 1987. De werkzaamheden met zware grafische en 3D-render software vragen om betrouwbare hardware; het ontwerpbureau koos voor HP.

De laatste twintig jaar heeft West 8 zich gevestigd als internationaal team van meer dan vijfenzeventig architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten en industrieel ontwerpers. Het hoofdkantoor is gevestigd in de Rotterdamse Haven, en West 8 heeft verder vestigingen in Brussel en New York.

De combinatie van verschillende vakgebieden binnen één bureau maakt het mogelijk om complexe ontwerpvraagstukken multidisciplinair te benaderen. Zo ontwerpt West 8 onder andere stedelijke centra, bedrijventerreinen en waterfronten, maar ook parken, pleinen en tuinen. Daarnaast zijn er vanuit West 8 studies, concepten en visies voor grote ruimtelijke vraagstukken die te maken hebben met klimaatveranderingen, verstedelijking en infrastructuur.

Naast het werk in Nederland zijn er de projecten in grote buitenlandse steden als Kopenhagen, Londen, Moskou, New York, Madrid en Toronto. Het bureau verdiende haar internationale erkenning met het Schouwburgplein in Rotterdam, Borneo-Sporenburg in Amsterdam, Chiswick Park in Londen en Expo ‘02 in het Zwitserse Yverdon-les-Bains. Veel projecten zijn het resultaat van baanbrekende inzendingen voor internationale competities. Recent gewonnen prijsvragen zijn onder meer Toronto Waterfront in Toronto, Governors Island in New York, Playa de Palma in Mallorca en Yongsan Park in Seoul.

HP workstations
Nuno is system administrator bij West 8 en is verantwoordelijk voor de automatisering binnen het bedrijf. Op de vraag waarom HP Workstations zegt hij: ‘De meeste werkplekken zijn voorzien van een HP Workstation; op de overige bureaus staat een standaard HP desktop. Bijna al het werk wordt dus op deze systemen gedaan.

Binnen West 8 wordt voornamelijk gewerkt met zware grafische en 3D-render software. Wij
werken voor namelijk met producten van Adobe, Autodesk, McNeel en Nextlimit. De door ons gebruikte pakketten vragen om krachtige en stabiele systemen. Ook de vele deadlines waar we mee te maken hebben vereisen betrouwbare systemen. Ik denk dat we met de HP Workstations een goede keuze hebben gemaakt.’

Naast de keuze voor HP Workstations is ook de keuze van een leverancier van belang. Nuno Lopes Gomes: ‘Aces Direct heeft een overzichtelijke website, beschikt over een breed aanbod aan producten en bestellingen worden over het algemeen ook snel geleverd. In geval van vragen of ondersteuning kunnen we altijd een beroep doen op ons vaste aanspreekpunt binnen Aces Direct. Wij ervaren Aces Direct als een prettig bedrijf om mee samen te werken.’

  Feedback