ACES Direct Reseller Event | Aces Direct

ACES Direct Reseller Event

ACES Direct Reseller Event

Schiphol, 15 februari 2011 - ACES Direct werkt zeer nauw samen met een groot aantal IT resellers. Vanuit deze samenwerking ontstond een rode draad in vragen rondom Microsoft en haar licentieprogramma's.

Het blijkt voor veel organisaties lastig te zijn om te weten welke licenties men mag inzetten. Voor ACES Direct reden om een dag te plannen waarin de grootste vraagstukken behandeld konden worden. Maar dan wel in een interactieve opzet. Of te wel zorgen voor een overzichtelijke groep en een trainer die veel kennis heeft op dit vlak.

Met deze opdracht in gesprek gegaan met Microsoft en daarin snel de afspraak in programma invulling kunnen opzetten met de Goeroe op gebied van Microsoft Licenties: Jelle Kooij van Didactive. Deze dag werd ook georganiseerd bij Microsoft Nederland, een bijzondere locatie die ontwikkeld is voor het nieuwe werken.

In de training is veel aandacht en discussie geweest rond zaken als:
Waar moet ik op letten als ik de klant zijn software en hardware omgeving ga inventariseren?
Wat is een passende oplossing? Open License, Open Value Non-Company-Wide, Open Value Company-Wide, Open Value Subscription, Service Provider License Agreement (SPLA), ISV Royalty, Open Government, Open Academic, Open Charity; crossover to Select, Select+, EA en EA Subscription.
Wat zijn de kosten modellen en welke voordelen levert het op?
Hoe om te gaan met de verschillende activeringsmogelijkheden?

Hiermee bleek de spijker op de kop geslagen te zijn, er ontstond al heel snel discussie over bepaalde licentie invullingen en de logica hierachter. Toen kwam Jelle Kooij met een uitspraak die de gehele dag kenmerkend bleek, 'in licentie land bestaat geen logica'. Dus doe geen aannames lees de licenceguides, vraag een specialist. Intermezzo tijdens de lunch pauze was een rondleiding door het Microsoft kantoor. Wat specifiek ontwikkeld en gebouwd is voor het nieuwe werken. Minder vaste werkplekken en veel meer flexibiliteit. Ook hier ontstond al snel discussie over, daar het toch een andere kantoor pand is dan we veelal gewend zijn.

Meer informatie en foto's van het ACES Direct Reseller Event: ftp.acesdirect.nl
Username: reseller_acesdirect
Password: microsoft

  Feedback