Round Table Storage | Aces Direct

Round Table Storage

Round Table Storage

Tilburg, 27 april 2012 - Onder het genot van een heerlijk diner in een rustieke ambiance werd er stevig gediscussieerd over hoe je als organisatie om moet gaan met de hedendaagse Storage vraagstukken.

Gisteravond heeft ACES Direct een Round Table over Storage georganiseerd op de rustieke locatie van de Prise d’Eau golfclub Tilburg. Eric Gielen, Marketing Manager ACES Direct, over de Round Table: “Deze avond is opgezet om met een aantal relaties in een open sfeer de verschillende denkbeelden en ervaringen over Storage te delen. Het was een interessante avond voor iedereen! De bedrijven die aanwezig waren, zullen nu verder met hun collega's praten over de huidige Storage issues binnen hun bedrijf en hoe deze structureel en kostenefficiënt aangepakt kunnen worden. Kortom, een avond die nogmaals duidelijk gemaakt heeft waar ACES Direct voor staat.”

Om de discussie te starten werd er een viertal stellingen aan de groep voorgelegd:
Complexe Storage uitdagingen vereisen specialistische oplossingen en kennis.
Hoe wordt mijn Storage behoefte bepaalt? (Datagroei, wetgeving, Business Intelligence, budget, bedrijfsdoelstellingen of beleid.)
HP Storage oplossingen bewerkstelligen lagere kosten, verkleinen risico’s en versnellen de groei van een onderneming.
Het HP Storage portfolio is een compleet portfolio dat voorziet in alle dataopslag behoeften en functionaliteiten voor nu en de komende maanden.

Door de perfecte ondersteuning vanuit HP en onze samenwerkingspartner AXEZ werden de gesprekken al snel diepgaand. Menig keer werden dan ook de technische mogelijkheden besproken. Vooral bij de vraagstelling over hoe de Storage behoefte bepaald wordt. Uiteindelijk blijkt vaak het beschikbare budget een punt te zijn. Of hoe het juiste budget verkregen kan worden om hetgeen neer te zetten wat nodig is en juiste service verlening naar (interne) klanten te waarborgen.

Interessant was dat ondanks de gemêleerdheid van de groep -er zaten zowel eindklanten als ook resellers aan tafel- de vraagstellingen niet wezenlijk anders zijn. Vooral over het concept van de shared service center werd uitvoerig gesproken, maar ook de cloud is meermaals voorbij gekomen.

Na deze avond is iedereen erover uit dat de complexiteit van Storage niet zo zeer in de techniek zit, maar veel meer in de databehoefte, je data analyse. Niet meer denken in kosten, maar in wat het oplevert! Dat de avond voor onze gasten meer dan geslaagd was blijkt uit de positieve reacties: “Het was een prettige avond met uitdagende discussies en zeker voor herhaling vatbaar.”, aldus R. Bosboom van O-ICT uit Oisterwijk.
Kortom, de Round Table werd als waardevol ervaren en er zullen nog verdere diepgaande gesprekken plaatsvinden bij de klanten op locatie.

  Feedback