ACES Direct is Official partner voor Windows 10 Check-In | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

ACES Direct is official Windows 10 Check-In partner

ACES Direct is official Windows 10 Check-In partner

29-08-2015 - Windows 10 is nu gratis beschikbaar als upgrade voor gebruikers van Windows 7/7 Pro en 8.1/8.1 Pro. ACES Direct is het aanspreekpunt voor de upgrade naar Windows 10. Overweegt u een upgrade, twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Insider Preview
Om onze klanten beter te adviseren en ondersteunen bij het gebruik van het nieuwe besturingssysteem, gingen wij als Microsoft-partner al eerder aan de slag met Windows 10. Windows 10 is al enige tijd beschikbaar als "Insider Preview" bij onze specialisten. Dankzij intensieve kennissessies georganiseerd vanuit Microsoft worden onze specialisten constant op de hoogte gehouden van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor hebben zij de kennis en expertise om u het beste advies te geven over Microsoft Windows 10.

Jan-Willem Smit en Bram Sauer delen hun ervaringen. Het eerste dat Jan-Willem Smit, cloud- en SaaS-specialist opviel was het gebruiksgemak van Windows 10. “Dat begon al bij de soepele installatie. Na het downloaden en opstarten van de installatietool kon ik binnen een mum van tijd aan de slag.” Het gebruik van het besturingssysteem voelde gelijk vertrouwd aan, vertelt hij. “De terugkeer van de startknop, in combinatie met de live tiles, draagt daar sterk aan bij.”

Eén vertrouwde interface
“Het is duidelijk dat Windows 10 het beste van zijn twee voorgangers combineert. Dit besturingssysteem is zowel geschikt voor touch-gebruikers, als mensen die gebruik maken van muis en toetsenbord. Hier werk je echt in één interface dankzij de Continuüm techniek, die ervoor zorgt dat Windows 10 zich aanpast aan het type device dat je gebruikt. Zo heb je altijd de optimale gebruikservaring”, vult Bram Sauer, manager operations bij ACES Direct, aan.

Minder snel aankloppen voor support
Smit testte Windows 10 onder andere op een Surface, een 2-in-1-device dat zowel als laptop als tablet kan worden gebruikt. “Daardoor ervaar je hoe handig Continuüm is. Overdag aan m’n bureau werk ik met muis en toetsenbord, en staat Windows 10 in desktopmodus. Maar als ik ’s avonds op de bank klik ik het toetsenbord eraf en ga ik verder in tabletmodus. Windows 10 past zich dan automatisch aan en optimaliseert voor touch gebruik. Dankzij de verbeterde integratie met de cloud kun je zo gemakkelijk overal werken.”

In het gebruik is Windows 10 erg intuïtief, vindt Sauer.“ Je kan zelf je taakbalk indelen om hem aan te passen aan je eigen wensen. Apps installeren gaat makkelijk en het is gemakkelijker om geïnstalleerde apps te vinden. Ook instellingenbeheer is erg eenvoudig. Ik denk echt dat onze klanten en eindgebruikers daardoor minder snel bij ons of hun IT-afdeling hoeven aan te kloppen voor support.”

Windows-as-a-Service
Een ander aspect waarvan Sauer verwacht dat het IT-ondersteuners zal ontlasten, is het aanbod van Windows 10 als Windows-as-a-Service. “Als beheerder is dat ideaal. Je hoeft updates niet handmatig te installeren, dat doet het besturingssysteem automatisch. En als eindgebruiker werk je zo altijd met de meest recente features en veiligheidsupdates.”

En met betrekking tot veiligheid ziet Smit nog wel meer sterke punten. “In Windows 10 kan je heel makkelijk het verschil maken tussen de zakelijke One Drive, en die voor particulier gebruik. Als IT-beheerder stel je eenvoudig in dat eindgebruikers alleen de zakelijke versie mogen gebruiken, en voorkom je dat bedrijfsdata in privéaccounts belanden. Daar komt nog eens bij dat je met Windows kunt inloggen op je device aan de hand van gezichtsherkenning of een vingerafdruk, mits je device daarvoor geschikt is. Veel veiliger dan welk wachtwoord dan ook.”

Meer informatie over Windows 10?
Heeft u een vraag? Neem dan gerust contact op met onze Windows 10 specialist:

Jan-Willem SmitJan-Willem Smit
jan-willem.smit@acesdirect.nl
013 762 19 04