Aces Direct. Blijf gaan.

Beter, slimmer en veiliger samenwerken met een Apple werkplek

Beter, slimmer en veiliger samenwerken met een Apple werkplek

Hoe creëer je een moderne werkplek?

Lees er meer over in het whitepaper In 8 stappen naar een moderne werkplek.

Onze visie op de 2022 launch van Apple

Je hebt er vast al over gelezen: Apple presenteerde op 7 september nieuwe versies van onder andere de iPhone en AirPods. Deze devices zijn uitgerust met diverse nieuwe of verbeterde features. Waar wij vooral nieuwsgierig naar zijn: wat betekenen deze ontwikkelingen voor de inrichting (en het beheer) van werkplekken? Onze Solution Advisor Robin Verelst deelt zijn visie.

Kansen voor organisaties

Een aantal van de vernieuwingen, zoals de nieuwe paarse kleur van de iPhone 14, zijn van cosmetische aard. Die zorgen er niet per se voor dat je (medewerkers) slimmer en beter kunnen werken 😉. Gelukkig presenteerde Apple ook diverse features die gericht zijn op het optimaliseren van het gebruikersgemak. En daar zie ik kansen voor organisaties.

Steeds vaker krijgen we de vraag van organisaties om niet alleen na te denken over een passende notebook of laptop, maar over het complete werkplekconcept. En dan is een optimale afstemming en communicatie tussen de devices cruciaal. En dat is precies wat mij opviel aan de nieuwe features. Veel van de ontwikkelingen zijn namelijk gericht op nog betere afstemming tussen de devices.

Integrale propositie

Los van elkaar zijn er mooie optimalisaties gepresenteerd, zoals een snellere chip (de Apple A16 Bionic-chip) en een betere camera (48 megapixelcamera ten opzichte van een 12 megapixelcamera in vorige modellen) in de iPhone 14 Pro-modellen. De 14 Pro heeft daarnaast een nieuwe inkeping in het scherm voor het tonen van meldingen en controls. Standaard applicaties, maar ook specifieke bedrijfsapplicaties kunnen hier gebruik van maken. En dit vergroot de productiviteit en gebruiksvriendelijkheid.

iPhone 14 Pro-modellen

Bij de nieuwe AirPods Pro is de batterijduur verlengd (tot 6 uur). Bovendien kunnen de AirPods draadloos worden opgeladen én is de Noise Cancelling verbetert. Minder omgevingsgeluiden, waardoor je met meer focus geconcentreerd kunt werken, waar je ook zit. Maar de kracht zit hem juist in de combinatie van devices. De producten vormen met haar optimalisaties een mooie integrale werkplekpropositie. De devices onderling communiceren met elkaar, waardoor je met nog meer focus tijd- en plaatsonafhankelijk kunt werken.

Het belang van Mobile Device Management

Wat ook opvallend is, is dat de Amerikaanse versie van de iPhone niet meer beschikt over een simkaartslot. Het lijkt erop dat iPhone de volledige overstap gaat maken op e-sim, en dat Europa gaat volgen in deze ontwikkeling. Belangrijk voor organisaties is om hier rekening mee te houden bij de keuze van bijvoorbeeld een telefoonabonnement voor haar medewerkers. Steeds vaker wordt hetzelfde device gebruikt voor privé en zakelijke doeleinden. Het is dan ook van essentieel belang dat organisaties een goed beleid voeren met betrekking tot het beheren van de devices middels Mobile Device Management.

Wil jij eens verder praten over het werkplekconcept of Mobile Device Management binnen jouw organisatie? Stuur me dan gerust een bericht. Dan drinken we samen een kop koffie.

Meer informatie?

Robin Verelst

Solution Advisor t.013 762 18 06

Hoe creëer je een moderne werkplek?

Lees er meer over in het whitepaper In 8 stappen naar een moderne werkplek.

  Feedback