Trots ACES Direct ziet Capi Europe BOV-Trofee winnen | Aces Direct

Trots ACES Direct ziet Capi Europe BOV-Trofee winnen

Trots ACES Direct ziet Capi Europe BOV-Trofee winnen

Zelf gokte hij op een overwinning voor 2Connect. Toch zag Toine van de Ven zijn Tilburgse Capi Europe aan de haal gaan met de BOV-Trofee 2018. Hostel Roots sleepte de Junior BOV-Trofee binnen. ACES Direct kijkt als hoofdsponsor tevreden terug op een mooie avond voor ondernemend Midden-Brabant.

Als Managing Director van hoofdsponsor ACES Direct looft Sven van Boxtel de Junior Kamer Hart van Brabant voor de organisatie van het event. “De BOV-Trofee is inmiddels een begrip in de regio met ongeveer 600 aanwezigen van bedrijven uit de hele regio. Wij zijn trots om daar deel van uit te maken.”

Midden-brabant is springlevend

Sven vindt niet alleen de avond zelf een feest. "Het is prachtig om te zien wat voor mooie bedrijven aan het hele selectieproces meedoen. Als bedrijf maken wij dagelijks -op een persoonlijke manier- het verschil voor meer dan 7.000 kopende klanten. Dat loopt ook uit elkaar van bedrijven in de categorie van Hostel Roots tot aan de orde van Capi Europe. Voor ons is dat een van de redenen dat ACES Direct al jaren verbonden is aan het evenement, waarvan de laatste drie als hoofdsponsor. Het is een compliment waard aan de organisatie en het bedrijfsleven in Midden-Brabant dat elk jaar dit groeiende evenement plaatsvindt met steeds weer verrassende en inspirerende deelnemers. Regio Midden-Brabant is springlevend, zo maken wij, met z’n allen, het verschil.“

Duurzaamheid en maatschappelijke visie

De vakjury verkoos het bedrijf van Toine van de Ven boven de twee andere finalisten Marc van der Put van 2Connect in Waalwijk en Natasja Leijser van Eco Steam and Heating Solutions in Tilburg. De beoordelaars hadden veel bewondering voor het lef en de ondernemingsvisie van Capi Europe (Kunststof plantpottenproducent). Hoewel Toine zelf beweert een “simpele pottenbakker” te zijn, zag de jury een ondernemer met hart voor zijn zaak. Een ondernemer die niet alleen geroemd wordt vanwege zijn product maar ook vanwege een duurzame en maatschappelijke visie.

Van scepsis naar vol huis

Naast de pottenproducent ging ook een ander Tilburgs bedrijf er met een prijs vandoor: Hostel Roots ontving de Junior BOV-Trofee. Deze award is voor bedrijven uit de regio die in de eerste vijf jaren van hun bestaan een onuitwisbare indruk maken. Toen het hostel twee jaar geleden opende was er scepsis over de levensvatbaarheid van een Tilburgs hostel. Inmiddels zit het hostel zo goed als elk weekend vol en noemen bezoekers het een vijf-sterrenhostel. De jury noemt de onderscheidende aanpak en bereidheid om te investeren in unieke projecten (logies in een tiny house) de belangrijkste reden om het hostel te verkiezen boven modelabel Cheaque en tassenproducent Bag Boys.

Making the difference

Tijdens het openingswoord benoemde Rector-magnificus Emile Aarts van Tilburg University het al: karakter is wat deze regio kenmerkt. Woorden waar ACES Direct Managing Director Sven van Boxtel zich bij aansluit. “Ik wil nogmaals de twee winnaars maar ook de genomineerden feliciteren met hun prestaties. Het doet me goed om te zien wat voor kennis en kunde er allemaal in deze regio is.” Sven refereert aan Capi Europe. “In tijden waar steeds meer productie buiten Nederland plaatsvindt, haalt Toine met zijn bedrijf de productie zoveel mogelijk vanuit China terug naar Nederland. Dan maak je echt een verschil. Ik heb er vertrouwen in dat wij, als ondernemers, dat in deze prachtige regio ook in de toekomst blijven doen.”

  Feedback