Capi Europe en Hostel Roots maken het verschil
Deel op social media:

Capi Europe en Hostel Roots maken het verschil

06-12-2018

Zelf gokte hij op een overwinning voor 2Connect. Toch zag Toine van de Ven zijn Tilburgse Capi Europe aan de haal gaan met de BOV-Trofee 2018. Hostel Roots sleepte de Junior BOV-Trofee binnen. ACES Direct kijkt als hoofdsponsor tevreden op een mooie avond voor ondernemend Midden-Brabant.

Als Managing Director van hoofdsponsor ACES Direct looft Sven van Boxtel de Junior Kamer Hart van Brabant voor de organisatie van het event. “De BOV-Trofee is inmiddels een begrip in de regio met ongeveer 600 aanwezigen van bedrijven uit de hele regio. Ook op de nieuwe locatie ‘The Cube’ van Tilburg University is er weer een topavond neergezet. Wij zijn trots om daar deel van uit te maken.”

Duurzaamheid en maatschappelijke visie

De vakjury koos het bedrijf van Toine van de Ven als winnaar uit de twee andere finalisten Marc van der Put van 2Connect in Waalwijk en Natasja Leijser van Eco Steam and Heating Solutions in Tilburg. De beoordelaars hadden veel bewondering voor het lef en ondernemingsvisie van Capi Europe (Kunststof plantpottenproducent). Hoewel Toine zelf beweert een “simpele pottenbakker” te zijn, zag de jury een ondernemer met hart voor zijn zaak. Een ondernemer die niet alleen geroemd wordt om zijn product maar vanwege zijn duurzame en maatschappelijke visie.

Van scepsis naar vol huis

Naast de pottenproducent ging ook een ander Tilburgs bedrijf er met een prijs vandoor: Hostel Roots. De Junior BOV-Trofee is een award voor bedrijven uit de regio die in de eerste vijf jaren van hun bestaan een onuitwisbare indruk maken. Toen het hostel twee jaar geleden opende was er scepsis over de levensvatbaarheid van een Tilburgs hostel. Inmiddels zit het hostel zo goed als elk weekend vol en noemen bezoekers het een vijf-sterrenhostel. De jury noemt de onderscheidende aanpak en bereidheid om te investeren in unieke projecten (logies in een tiny house) de belangrijkste reden om het hostel te verkiezen boven modelabel Cheaque en tassenproducent Bag Boys.

Making the difference

Tijdens het openingswoord benoemde Rector-magnificus Emile Aarts van Tilburg University het al: karakter is wat deze regio kenmerkt. Woorden waar ACES Direct managing director Sven van Boxtel zich bij aansluit. “Ik wil nogmaals de twee winnaars maar ook de genomineerden feliciteren met hun prestaties. Op een prachtige avond als deze zie je wat voor kennis en kunde er allemaal in deze regio is.” Sven refereert aan Capi Europe. “In tijden waar steeds meer productie buiten Nederland plaatsvindt haalt Toine met zijn bedrijf zijn productie zoveel mogelijk vanuit China terug naar Nederland. Dan maak je echt een verschil. Ik heb er vertrouwen in dat wij als ondernemers dat in deze prachtige regio ook in de toekomst blijven doen."

  Feedback