De nieuwe Netgear R7000 Nighthawk router | Aces Direct

De nieuwe Netgear R7000 Nighthawk router

De nieuwe Netgear R7000 Nighthawk router

10-03-2014 - Netgear was in de zomer van 2012 een van de eerste fabrikanten die met een router op de markt kwam die volgen de nog te ratificeren 802.11ac-standaard werkte. Die R6300 is zo’n anderhalf jaar het topmodel geweest, terwijl andere fabrikanten wel met nieuwe modellen kwamen. Nu is er de R7000, die de stoere naam ‘Night-hawk’ heeft gekregen. Netgear zwoer lange tijd bij interne antennes, maar de Night-hawk beschikt over externe attenes.
Snelle USB-aansluitingen
Routerfabrikanten stoppen al een paar jaar usb 3.0-poorten in routers, Dit werd hoofdzakelijk gedaan zodat fabrikanten het op de doos te konden zetten. In de praktijk kwamen die aansluitingen zeldzaam boven de 20 MB/s aan doorvoersnelheid. De laatste tijd nemen de snelheden behoorlijk toe. De Night-hawk is de snelste op dat punt die Computer Idee tot nu toe getest heeft. Hij haalt bij zowel lezen als schrijven naar een externe usb 3.0-harde schijf rond de 60 MB/s. Dat is ongeveer hetzelfde als een instap-nas en dus best knap. Als er ook draadloos druk verkeer is, zakt deze snelheid overigens wel richting de 30 MB/s. Kijken we naar draadloze prestaties, dan zijn we dat die ook tot de beste van het moment behoren.

Webinterface
Netgear vernieuwt niet bijzonder veel aan de webinterface van haar routers, maar met de Genie-software voor desktop en mobiele apparaten hoeft dat eigenlijk ook niet echt. Die is zo compleet en gebruiksvriendelijk dat u niet vaak meer in de webinterface zal komen.

  Feedback