Intel leveringsproblemen op vlak van processoren | Aces Direct

Intel leveringsproblemen op vlak van processoren

Intel leveringsproblemen op vlak van processoren

Meer informatie

Er is sprake van een aanzienlijk tekort aan Intel-CPU's. Vooral de capaciteit voor 14-nm-chips is naar verluidt schaars. Intel CFO en interim-CEO Bob Swan kaartte onlangs de CPU tekort problemen aan in een open brief. Wat betekent dat voor uw organisatie?

Op dit moment heeft Intel niet de productiecapaciteit om sommige chips van 14 nanometer-schaal in eigen fabrieken te produceren. In plaats daarvan moet de fabrikant een deel van de productie uitbesteden.

Problemen zakelijke markt

Dit probleem is naar alle waarschijnlijkheid nog aanwezig tot ver in 2019. De prijzen van de achtste generatie Core-processors kruipen bijvoorbeeld omhoog. Ook in de servermarkt heeft het tekort gevolgen en zijn er leveringsproblemen met servers die gebruik maken van deze processoren. Het is aan te raden hierbij te kiezen voor een alternatief.

Bob Swan

Interim-CEO Swan spreekt over de groei van de pc-markt en de daarbij behorende druk op de productie van CPU's van het bedrijf. Hij geeft ook aan prioriteit te geven aan de productie van Intel Xeon- en Intel Core-processors. “Zo kunnen we de high-performance segmenten van de markt bedienen. Dat gezegd hebbende, het aanbod is ongetwijfeld krap, vooral op het instapniveau van de pc-markt." Aldus Swan.

Probleem oplossen?

Om op korte termijn problemen te voorkomen kunt u bepaalde apparaten met de betreffende chips alvast op voorraad inkopen of gebruik maken van een alternatief met AMD chip. Wanneer u merkt in de toekomst een Intel chip nodig te hebben, wordt u aangeraden deze zo snel mogelijk te bestellen. Zo maakt u meer kans op een snellere levering. Verwacht u dat dit in de nabije toekomst problemen oplevert voor uw organisatie? Neem contact op met uw ACES Direct contactpersoon dan zoeken we samen met u naar een volwaardig alternatief.

  Feedback