‘Leraren maken het verschil’ in Beatrix theater groot succes voor ACES Direct | Aces Direct

"Leraren maken het verschil" in Beatrix theater groot succes voor ACES Direct

"Leraren maken het verschil" in Beatrix theater groot succes voor ACES Direct

Woensdag 24 mei was de Utrechtse Jaarbeurs het landelijk middelpunt van het Nederlandse onderwijs. Tijdens het congres "Leraren maken het verschil" was ACES Direct aanwezig op de informatiemarkt om daar honderden leraren te ontmoeten.

Een ideale plek om de enthousiaste leraren kennis te laten maken met 3D-printing in de klas en het lesprogramma van MaakOnderwijs. Zij konden de 3D-printers live aan het werk zien en ideeën opdoen voor hun eigen lessen.

Solution Advisor 3D-printing Gian-Carlo Sterken: “Het enthousiasme waarmee de docenten nieuwe technieken, als 3D-printing, omarmen. Dat vind ik geweldig om te zien. Het is iets waar ze in de klas direct mee aan de slag kunnen.”

Winactie 3D-printer in de klas
Voorafgaand aan het event hadden alle leraren de mogelijkheid om met hun klas een geheel verzorgde workshop 3D-printing te winnen. De opdracht: ontwerp (= teken) met de klas één uniek object dat wij samen in de proefweek in 3D gaan printen. Waarbij een keuze werd gegeven uit drie thema’s. De reacties waren overweldigend en uiteindelijk zijn er twee winnaars uit de bus gekomen:

  • Groep 7 van de Eduard van Beinum school uit Rotterdam; een innovatief ontwerp dat in lijn ligt met de MVO gedachte van ACES Direct
  • Klas MH1A van het Martinus college uit Grootebroek; creatief en origineel

Ook op zoek naar een manier om innovatieve lesmaterialen makkelijk in te zetten in de klas? We helpen u graag verder. Vraag een demo aan en we komen u graag laten zien hoe een 3D-printer en het lesprogramma van MaakOnderwijs lessen een boost geven.

Meer weten?
Neem contact op met Gian-Carlo of kijk eens op onze MaakOnderwijs pagina

  Feedback