Moniek van Beckhoven HR-professional van het jaar | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Moniek van Beckhoven HR-professional van het jaar

Moniek van Beckhoven HR-professional van het jaar

Moniek van Beckhoven, HR-Manager bij ACES Direct, is gisteren uitgeroepen tot HR-professional van het jaar 2020. Dat werd bekend tijdens een live-uitzending op RTL Z. Het is de eerste editie van deze verkiezing waarin HR-dienstverlener Visma | Raet om aandacht vraagt voor het verschil dat HR-professionals maakten tijdens COVID-19. Moniek maakte bij ACES Direct het verschil met initiatieven als het bieden van ‘Choose Your Own Workplace’, een COVID-friendly ingericht kantoor en het monitoren van de emotionele gezondheid met een wekelijkse ‘thermometer’. Moniek krijgt de titel ‘HR-professional van het jaar’ en wint een bokaal en wellnessbon om na dit intense jaar te ontspannen.

Moniek vindt de titel een hele eer “Ik ben ontzettend trots en blij dat ik mijzelf HR-professional van het jaar 2020 mag noemen. De nominatie was al een eer. Vooral omdat die van mijn collega's kwam. Voor hen doe ik mijn werk uiteindelijk natuurlijk. Maar vervolgens word je ook door een onafhankelijke vakjury gekozen als één van de vier finalisten. Dat was al een mooie bevestiging dat ik op de goede richting ben met mijn HR-visie."

Het verschil maken

“In deze tijd is het extra belangrijk dicht bij de mens te blijven en initiatieven op te zetten die bijdragen aan het samenhorigheidsgevoel, medewerkers binden en geboeid houden en ook plezier brengen in deze tijd. Het winnen van de titel is de kers op de taart. De drie andere HR-professionals hebben het afgelopen jaar ook mooie initiatieven opgezet om collega's tijdens de coronacrisis enthousiast en betrokken te houden. Ik ben blij dat ik een verschil heb kunnen maken voor mijn collega's.”

Jury

De vakjury bestond uit vijf ervaren professionals uit diverse sectoren. Deze jury koos aan de start van november uit zo'n 100 nominaties de top vier HR-professionals. Hierna was het de taak van het "publiek" om de uiteindelijke winnaar via stemmen te kiezen. Daarbij werd Moniek gisteren met ruim 40 procent van de stemmen als winnares gekozen. Marco Winkel, juryvoorzitter en HR Director bij Visma | Raet: “Het was lang een spannende strijd tussen de vier HR-professionals. Moniek maakt het verschil op verschillende disciplines en draagt terecht een jaar lang de titel ‘HR-professional van het jaar’. Het HR-vak staat nooit stil er zijn continu uitdagingen. Daarom kijken wij als Visma | Raet nu al uit naar de tweede editie van deze verkiezing.”

Met de introductie van de verkiezing ‘HR-professional van het jaar 2020’ geeft Visma | Raet, HR-professionals een podium. Organisaties zijn in korte tijd door COVID-19 erg veranderd, een nieuwe uitdaging voor HR-professionals. Door deze crisis kregen ze te maken met extra uitdagingen als het betrokken en tevreden houden van medewerkers. Marco Winkel werd als juryvoorzitter bijgestaan door de volgende juryleden:

  • Guus van Kampen, directeur OrgPlan
  • Niels Blokker, directeur Solkie.nl
  • Nienke van Dijk, oprichter en HR-adviseur bij HR-advies.nl
  • Yvonne Bekers, Director HR Strategy & Portfolio bij KLM Royal Dutch Airlines

Bedankt

Namens Moniek willen wij iedereen bedanken voor hun stem voor Moniek en indirect ACES Direct. Managing Director Sven van Boxtel is ook trots op de winst van Moniek. "Als iemand dit met recht verdient, is het onze HR Manager, Moniek. Ze werkt al jarenlang keihard aan ons/haar 'employee first' gedachtegoed, met cultuur versterkende elementen en het binden en boeien van medewerkers. Zaken als ons 'Ambitiemanagement', 'Burgemeester van het Jaar', 'ACES FIT', 'Change my Car', 'Vrijwilligerswerk', het werken met modellen als HR3P en BIG5/drijfveren en ons unieke 'medewerkershandboek', om de organisatie en medewerkers vooruit helpen. Het (COVID-19) jaar 2020 is hét jaar om als HR professional hét verschil te maken! Daar slaagt ze met verve in. Vanaf begin maart is zij de steun en toeverlaat in "donkere" tijden. Initiatieven als de wekelijkse 'thermometer', het bieden van 'Choose Your Own Workplace', het COVID-friendly inrichten van onze Village (het kantoor) en het emotioneel en mentaal checken van onze medewerkers. Ze zal altijd zoeken naar de balans voor medewerkers, privé en zakelijk. Ik spreek denk ik namens al mijn collega's als ik zeg dat we Moniek deze terechte titel ontzettend gunnen."