ACES Direct maakt 3D printen toegankelijk voor het bedrijfsleven | Aces Direct

ACES Direct maakt 3D-printen toegankelijk voor het bedrijfsleven

ACES Direct maakt 3D-printen toegankelijk voor het bedrijfsleven

Tilburg, 19 oktober 2015 - ACES Direct gaat klanten op alle mogelijke manieren ondersteunen om de mogelijkheden van 3D-scannen en -printen maximaal te benutten. De Tilburgse IT-totaalleverancier heeft daarom deze maand een unieke mix van 3D-oplossingen, -producten en -diensten gelanceerd. Daarnaast heeft het bedrijf een lesprogramma voor scholen ontwikkeld. Hiermee versterkt ACES Direct haar positie als 3D-kenniscentrum.
Met een 3D-printer en de juiste software wordt het op termijn mogelijk om elk denkbaar product te produceren. Om die reden beschouwen experts de opkomst van 3D-printen als de derde industriële revolutie. Dat zijn geen loze kreten. Uit research van PwC blijkt bijvoorbeeld dat de inzet van 3D-printen voor industriële toepassingen binnenkort ‘mainstream’ wordt. Dat is ook te zien aan de verkoop van 3D-printers wereldwijd die jaarlijks verdubbelt. Het gerenommeerde technologie onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er in 2019 wereldwijd 5,6 miljoen 3D-printers verkocht zullen worden.
Geweldige voordelen
Jeroen Stabel, Manager Solutions bij ACES Direct onderschrijft die observaties. “3D-printen kan geweldige voordelen hebben”, zegt hij. “Autogarages bijvoorbeeld, hoeven niet meer op onderdelen te wachten, maar kunnen ze nu zelf printen. Architecten maken in een handomdraai een maquette van hun ontwerp. Productontwerpers kunnen razendsnel prototypes maken, testen en verbeteren. Maar niet alleen bedrijven profiteren van deze mogelijkheden. Ook in de zorg is 3D in opkomst.”
Compleet aanbod rondom 3D
Klanten die willen profiteren van deze revolutie kunnen vanaf deze maand terecht bij ACES Direct voor kennis, producten en diensten op 3D-gebied. Gian-Carlo Sterken is solution advisor bij ACES Direct en richt zich volledig op het 3D-domein. “We hebben ruim de tijd genomen om kennis en kunde in huis te halen”, vertelt hij. “We bieden onze klanten een groot aanbod van hoogkwalitatieve, betaalbare 3D-printers, grondstoffen, diensten en toebehoren van verschillende fabrikanten. Daarnaast zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met partijen die onderhoud, training en ontwerpservices bieden. Bedrijven die met 3D-printen aan de slag willen, kunnen wij nu volledig ondersteunen van eerste gesprek tot en met succesvol gebruik. En wie zelf nog niet wil printen, kan dat door ons laten doen. Wij zien onszelf als een echte 3D-hub.”
3D in het onderwijs
ACES Direct wil haar kennis op 3D-gebied graag delen. Niet alleen met klanten, maar ook met kinderen voor wie 3D-printen straks de gewoonste zaak van de wereld zal zijn. Daarom heeft ACES Direct een uitgebreid lespakket voor scholen ontwikkeld.
Toonaangevende partners
ACES Direct werkt nauw samen met leveranciers van 3D-printers en -scanners zoals Ultimaker, TripodMaker, Zortrax, Cubicon, Blueprinter, Be3D, Markforged en Robotfactory, 3D Systems, Artec en Fual3D. De mogelijkheden lopen uiteen van relatief goedkope open source printers tot en met hoogwaardige high-end systemen die objecten kunnen printen met de hoogst mogelijke resolutie en unieke materiaalkenmerken.
Over ACES Direct
ACES Direct is een toonaangevende totaalleverancier van IT-oplossingen, IT-producten en IT-diensten. ACES Direct biedt mkb-bedrijven en non-profit organisaties hoogwaardige oplossingen, zowel producttechnisch als dienstverlenend. Op die manier wil ACES Direct haar klanten ontzorgen op IT-gebied en helpen bij het waarmaken van hun ambities
  Feedback