Lesprogramma MaakOnderwijs en ACES Direct omarmt nieuwe technologie | Aces Direct

Lesprogramma MaakOnderwijs en ACES Direct omarmt nieuwe technologie

Lesprogramma MaakOnderwijs en ACES Direct omarmt nieuwe technologie

ACES Direct gaat de samenwerking aan met MaakOnderwijs om het lesprogramma van MaakOnderwijs uit te breiden en verdiepen. Daarnaast biedt ACES Direct de lessenserie aan bij de verkoop van 3D-printers. Het bedrijf ontwikkelt een programma voor het onderwijs met ontwerpend leren en nieuwe technologieën als 3D-printen als speerpunten.

MaakOnderwijs startte drie jaar geleden vanuit de 3D Makers zone in Haarlem. Manager Solutions Jeroen Stabel ziet een mooie toekomst voor de samenwerking. “Wij maken ons al een tijd sterk voor de integratie van 3D-printen in het onderwijs. Dit programma gaat voorbij projectonderwijs. Het werkt samen met bestaande methodes en houdt niet alleen een lesprogramma in maar ook support, hardware en software.”

21st century skills
Commercieel manager John van El ziet ACES Direct als de perfecte partner in het MaakOnderwijs. “Zij profiteren van onze kennis over het onderwijs en wij profiteren van hun technologische kennis. Het MaakOnderwijs is opgericht vanuit het idee dat op de arbeidsmarkt groeiende roep naar mensen met 21st Century Skills is. Dat zijn onder andere vaardigheden op ICT-gebied, maar ook ‘goed kunnen samenwerken’, ‘sterk zijn in communicatie’ en ‘creatief en oplossingsgericht denken’. Dat proberen wij met dit programma voor elkaar te krijgen.”

Belangrijke stap voor het onderwijs
MaakOnderwijs brengt de 21st Century Skills samen in twaalf lessen. In die lessen komt het volledige proces van ‘maken’ aan bod: van het idee ontwerpen tot maken en vervolgens in de markt zetten van het product. Jeroen ziet in ieder geval niet alleen kansen voor de bedrijven maar ook voor het onderwijs. “Wij zien dit als een belangrijke stap voor het onderwijs en de ICT. Hiermee kunnen we scholen, leraren en leerlingen echt vooruit helpen. Hopelijk lukt dat in de aankomende jaren.”

Interesse?
Benieuwd wat MaakOnderwijs en ACES Direct samen voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op met Pim Orbons, contactpersoon Educatie bij ACES Direct of ga naar onze MaakOnderwijs pagina. Samen maken we een analyse van uw situatie en vinden we de beste oplossing om niet alleen u maar ook uw leerlingen vooruit te helpen.

Of bezoek ons op het event: Leraren maken het verschil op 24 mei in het Beatrix theater in Utrecht. Op de ACES Direct stand kunt u dan een geheel verzorgde workshop 3D-printing met aansluitend een week een 3D-printer op proef winnen!

  Feedback