Apple DEP (Device Enrollment Program) | ACES Direct

Apple DEP (Device Enrollment Program): Zero Touch Deployment

Apple DEP (Device Enrollment Program): Zero Touch Deployment

Hans van der Linden

Brand Specialist Apple t. 013 762 18 00
Neem contact met mij op ...of ik bel of mail u

Voor bedrijven is het lastig om een grote groep iOS devices veilig te beheren en configureren. Wilt u snel en eenvoudig al uw iOS en OS X devices in gebruik kunnen nemen? Dan is het Apple DEP (Apple Device Enrollment Program) via ACES Direct perfect voor u. Hiermee kan een grote groep iOS devices eenvoudig geïmplementeerd en geconfigureerd worden. U kunt alle iPads, iPhones en Macs eenvoudig aanmelden in het mobiele device management (MDM), zelfs zonder ze aan te moeten raken, waarna ACES Direct alle iOS en OS X devices direct aan u uitlevert zonder tussenkomst van een IT of helpdesk.

De voordelen van Apple DEP:

Zeer eenvoudig (Zero Touch)
Met het Apple Device Enrollment Program kunt u uw devices automatisch aanmelden bij MDM, zonder uw producten zelfs maar te moeten aanraken. U hoeft zelf niets te configureren, uw Apple apparaten zijn direct klaar om te gebruiken.

Kostenbesparend
Uw iOS en OS X devices worden bij aanschaf op serienummer gekoppeld aan uw MDM (Mobile Device Management) server. Hierdoor kan het artikel ongeopend naar u worden verzonden. Zodra u het device uitpakt en in gebruik wil nemen, wordt u verwezen naar uw MDM server om in te loggen, waarna er een gebruikersprofiel op het device wordt gedownload en de policies worden uitgerold. Hiermee zorgt u ervoor dat uw systeembeheer of helpdesk geen werk meer heeft aan het enrollment proces. Het volstaat om een gebruiker in uw MDM server aan te maken en de juiste profielinstellingen toe te kennen. Kosten voor handeling van uw eigen personeel of betaalde externe krachten zijn hiermee verleden tijd.

Draadloos massa-toezicht
Onderwijsinstellingen maken vaak gebruik van de mogelijkheid om een groot aantal apparaten onder toezicht van Apple te plaatsen, zodat deze eenvoudig beheerd en geïmplementeerd kunnen worden. Voorheen was het mogelijk om via een USB aansluiting slechts 30 apparaten tegelijk te beheren. Nu kunnen wel duizenden apparaten draadloos beheerd worden. Vooral de grote iOS implementaties kunnen nu een stuk sneller gedaan worden.

Onbruikbaar bij diefstal
Het device kan worden geactiveerd door de gebruiker. Zodra u het device uitpakt en in gebruik wil nemen, wordt u verwezen naar uw MDM server om in te loggen, waarna er een gebruikersprofiel op het device wordt gedownload en de policies worden uitgerold. Het device is hierdoor onbruikbaar bij diefstal. Zolang het serienummer blijft verwijzen naar de MDM server kan de normale iTunes activatie niet worden uitgevoerd om het device als een normaal device te gebruiken zonder MDM profiel.

Oude serienummers toevoegen
Zolang Apple het nog toelaat, kunt u via ACES Direct oude serienummers toevoegen aan uw Apple DEP account. Momenteel is ACES Direct één van de weinige leveranciers die de mogelijkheid biedt om eerder aangeschafte hardware toe te voegen aan het Apple Device Enrollment Program. Hiermee kunt u uw bestaande iOS en OS X devices na een factory reset ook beheren via uw MDM in samenwerking met uw Apple DEP account.

Inkoopkoppelingen in combinatie met Apple DEP
Met een koppeling aan uw inkooppakket, ook wel OCI of punchout koppeling genoemd, kunt u naast een ZeroTouch nog meer handelingen en tijd besparen binnen het aankoopproces. U kunt op deze manier uw gebruiker de bestelling van het device uit laten voeren. Het device zal dan automatisch in uw Apple DEP account worden opgenomen en u hoeft er alleen in uw MDM een login met een policy aan toe te voegen.

Aan de slag met Apple DEP
Apple Device Enrollment Program is een service die Apple verleent aan ACES Direct om u te kunnen helpen bij het beheren van uw iOS devices. Het beheren van uw iOS devices via Apple en ACES Direct zorgt voor kosten en tijdsbesparing, terwijl u niets hoeft te doen!

U kunt allereerst de Apple DEP handleiding doornemen, waarin het Apple Device Enrollment Program wordt beschreven. Vervolgens kunt u hardware kopen en u aanmelden. U kunt hiervoor contact opnemen met ons, of dit zelfstandig regelen.

Aanmelden bij Apple DEP
Meld u aan en maak een account voor het Apple Device Enrollment Program.

Accounts aanmaken
Maak extra accounts aan voor de beheerders die uw apparaten beheren en configureren.

Koppelen met MDM server
Maak via de Apple Device Program website een koppeling met uw fysieke MDM server.

Apparaten verbinden
Verbind uw apparaten aan uw virtuele MDM server door middel van het serienummer of bestelnummer.

Refurbished producten toevoegen aan Apple DEP

Wij kunnen geen refurbished producten voor u toevoegen aan Apple DEP. Refurbished producten kunnen alleen door u zelf toegevoegd worden aan Apple DEP. Hiervoor heeft u minimaal iOS11 en Apple Configurator 2.5 nodig.

Meer informatie over Apple DEP?

Heeft u nog geen MDM oplossing dan adviseren wij u graag over de mogelijkheden. Wilt u deze oplossing via OCI koppelen aan uw inkooppakket neem contact op met uw accountmanager om de mogelijkheden te bespreken of stuur een e-mail naar onze Apple DEP specialist: hans.van.der.linden@acesdirect.nl

  Feedback