KNOX beveiligt uw bedrijfsdata op Android tablet en smartphone | ACES Direct

Knox beveiligt uw bedrijfsdata op Android tablets en smartphones

Knox beveiligt uw bedrijfsdata op Android tablets en smartphones

Paul van Erp

Paul van Erp

Solution Advisor Mobility t. 013 762 19 25
Neem contact met mij op ...of ik bel of mail u

Aanmelden gratis demo

Vaste krachten, flexwerkers en freelancers zitten steeds vaker door elkaar en werken zonder vaste plek. Al die collega’s verbinden via verschillende apparaten met bedrijfsdata. Naast kansen vormt deze werkmanier ook risico’s. Wat gebeurt er met al uw -gevoelige- data? Samsung Knox geeft u weer controle over uw data.

Gratis Demo
Zelf de mogelijkheden van Samsung Knox voor uw organisatie ervaren? Solution Advisor Mobility Paul neemt u graag mee in de wereld van Knox tijdens een online of offline demo. Meld u aan via het formulier aan de rechterzijde van deze pagina.

Privé gaan we steeds beter met data om. We zijn ons bewust van de risico’s die het uitlekken van onze wachtwoorden en privégegevens met zich meebrengen. Op de werkvloer moeten we nog stappen zetten. Hoe groot of klein uw organisatie ook is. Financiële data, wachtwoorden en klantendata zijn maar een paar voorbeelden van gevoelige informatie binnen uw organisatie. Data waarvan u niet wil dat iedereen deze zomaar kan inzien.

Wat is Samsung Knox?

Met Knox krijgt u grip op uw data. Maar hoe ziet dat eruit; grip op uw data? Denk aan het instellen van beschikbare data per locatie. Heeft een collega van de ICT-afdeling dezelfde rechten als de sales collega? Met Samsung Knox zijn dit zaken die u in de hand heeft.

Defensiekwaliteit in uw organisatie

Samsung Knox is een meerlaags platform dat in de hardware en software van de nieuwste modellen van Samsung verwerkt is. Voor deze oplossing maakt Samsung bijvoorbeeld gebruik van een chip in de nieuwste modellen van het bedrijf. Deze verankering in de hardware zorgt voor security van defensiekwaliteit op uw toestel.

Praktisch gebruik

Samsung Knox heeft tientallen praktische toepassingen in de zakelijke wereld: bescherm uw interne communicatie en gevoelige data. Denk aan een financiële instelling. U kunt Knox gebruiken voor het veilig checken en bewaren van klantdossiers. Of in een ziekenhuis uw smartphone als toegangspasje voor bepaalde ruimtes inzetten.

Beheer op afstand

Raakt een collega een toestel en dus bedrijfsdata kwijt? De beveiligde omgeving is niet te openen zonder door de organisatie ingestelde ontgrendeling. Knox heeft een ingebouwde voorzorgsmaatregel voor dit soort ongelukken. De inhoud van het apparaat kunt u eenvoudig op afstand wissen.

Werk en privé scheiden

Zakelijke en privé gegevens op één apparaat blijft een lastige combinatie. Dit is oplosbaar door het gebruik van een containeroplossing. Deze beveiligde sectie op het apparaat is alleen met een extra wachtwoord benaderbaar. Gegevens uit de zakelijke omgeving kunnen hierdoor niet meer terechtkomen in bijvoorbeeld een persoonlijke Dropbox of mailaccount.

“Dankzij mobiele apparaten werken we flexibeler en efficiënter dan ooit. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Wat gebeurt er met uw bedrijfsdata op al die apparaten?”

Paul van Erp Solution Advisor Mobility

Samsung Knox oplossingen

Knox is beschikbaar in vier verschillende pakketten:

  • Knox Premium is een Mobile Device Management (MDM) oplossing. Met dit pakket is het mogelijk om op afstand verschillende apparaten (van bijvoorbeeld uw collega’s) te beheren. Denk bijvoorbeeld aan wat iemand wel of niet op zijn apparaat mag installeren of welke functies iemand niet mag gebruiken.
  • Knox Workspace zorgt ervoor dat uw bedrijfsdata veilig opgeslagen staat op apparaten, door gebruik te maken van een zogenaamde container. Binnen deze container is het niet mogelijk deze bedrijfsdata te verwijderen. Ook kan dit pakket zo ingesteld worden dat er geen gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen de Workspace omgeving en het overige deel van het toestel. Handig om bijvoorbeeld privé en zakelijk te kunnen scheiden op één apparaat.
  • Knox Configure zorgt ervoor dat u uw apparaat op maat kunt maken, zodat het voldoet aan al uw zakelijke behoeften. Het geeft u de mogelijkheid om op afstand meerdere apparaten te configureren met dezelfde huisstijl. Denk bijvoorbeeld aan het aanpassen van het bureaublad, het startscherm en het bepalen van welke functies iemand niet mag gebruiken.
  • Knox Mobile Enrollment laat u in enkele klikken nieuwe toestellen toevoegen aan uw MDM. U hoeft alleen uw toestel aan te zetten, verbinding te maken met wifi en uw MDM-profiel zal uit zichzelf beginnen te laden.

Wilt u een gesprek om erachter te komen of Knox de oplossing is voor uw organisatie. Meld u dan aan voor een vrijblijvende demo. Vul het contactveld aan de rechterzijde van deze pagina in of neem contact op met Paul van Erp, Solution Adviseur bij ACES Direct. U kunt hem bereiken via paul.van.erp@acesdirect.nl of 013 762 19 25.

  Feedback