IP-Telefonie | Aces Direct

IP-Telefonie/VoIP

IP-Telefonie/VoIP

Paul van Erp

Paul van Erp

Solution Advisor Mobility t. 013 762 19 25
Contactformulier

Telefoneren gaat al lang op de “ouderwetse” manier. Al In 1897 werd de eerste automatische telefooncentrale geopend. Bijna elk bedrijf maakt inmiddels gebruik van telefonie. Een groeiend aantal bedrijven ontdekt nieuwe, goedkopere en flexibelere manieren van communiceren: zakelijke IP-Telefonie/VoIP.

IP-telefonie oftewel VoIP is communiceren via het internet. Nieuw is het idee niet. Sinds het begin van het internet proberen mensen elkaar te bellen via internetlijnen. In 1973 werd het eerste stempakket via internet verzonden. Maar de technologie was niet perfect. Internet was niet overal aanwezig en een stuk langzamer dan het nu is.

IP-telefonie revolutie
Tegenwoordig zijn de middelen om dit te realiseren wel aanwezig. Zakelijke IP-telefonie revolutionaliseert de manier waarop bedrijven communiceren. Dankzij VoIP kunnen alle vormen van communicatie waaronder audio, video en bedrade en draadloze telefonie via het Internet Protocol (IP) netwerk gebruikt worden.

• Communicatie via internet
• Flexibel
• Goedkoper
• Betrouwbaar

Bespaar op Telefonie

Waarom zou u veel betalen aan uw telefoonkosten als u simpel in de kosten kunt snijden? U kunt eenvoudig besparen door gebruik te maken van VoIP.

Maak bijvoorbeeld een verbinding tussen de centrales van verschillende vestigingen of afdelingen en en de eerste stap is al gezet: geen onderlinge gesprekskosten. Maar een VoIP-systeem doet meer dan dat. Het bewaart ook info over uitgaande en binnenkomende gesprekken in een database op uw server. Hierdoor krijgt u een uitgebreid inzicht van de kosten en het telefoonverkeer.

Traditionele systemen verouderen snel. Als u telefoonlijnen of toestellen toevoegt gaat dat vaak samen met -prijzige- hardware upgrades. Soms moet u zelfs het complete telefoonsysteem vernieuwen. Niet met een VoIP-telefooncentrale: een simpele computer kan eenvoudig een flink aantal lijnen en toestellen verwerken. Wilt u uitbreiden? Voeg dan toestellen toe aan uw netwerk.

• Geen kosten tussen vestigingen
• Uitgebreid te analyseren

Telefonie Eenvoudig gemaakt

Weg met de traditionele –moeilijk- beheerbare telefooncentrales. VoIP neemt u zoveel mogelijk werk uit handen. Niet alleen in het beheer en gebruik maar ook tijdens de installatie. De telefooncentrales van de toekomst zijn voor uw gemak gemaakt.

Een traditionele telefooncentrale wordt door een gespecialiseerde monteur geïnstalleerd. Een groot verschil met IP-telefonie. IP-telefonie heeft geen moeilijke installatieprocedures. Iedereen met een basisbegrip van computers kan de systemen installeren en instellen. U kunt eenvoudig via een web based interface uw centrale beheren en afstemmen op uw benodigdheden.

Omdat de oproepen via een pc tot stand komen is het voor programmeurs eenvoudiger bedrijfstoepassingen te integreren. Waar moet u dan aan denken? Het opstarten van oproepen rechtstreeks vanuit outlook of een andere database. Maar ook automatische koppeling van inkomende oproepen en klantgegevens.

Als u een VoIP-centrale gebruikt kunt u een telefoontoestel direct in een standaardnetwerkpoort inpluggen. Software-telefoons kunt u rechtstreeks op uw PC installeren. Hierdoor hoeft u geen nieuw apart kabelnetwerk aan te leggen. Dat maakt het eenvoudiger en sneller om nieuwe gebruikers/toestellen toe te voegen. Als u een nieuw kantoor in gebruik neemt zonder telefoonkabels kunt u flink besparen door een computernetwerk te installeren.

• Eenvoudige web based interface
• Simpel installeren
• Programmeurs hebben minder werk
• Geen nieuw kabelnetwerk nodig

Zakelijk VoIP=Vrijheid

VoIP biedt uw bedrijf meer vrijheid. U bent niet gebonden aan bepaalde merken, functies of werkplekken.

In tegenstelling tot veel traditionele telefooncentrales bent u niet gebonden aan telefoontoestellen van een bepaald merk. VoIP- telefooncentrales maken gebruik van een open standaard: SIP. Dit houdt in dat u bijna iedere SIP VoIP-telefoon of VoIP gateway hardware tot uw beschikking hebt.

“De keuze van de juiste provider is essentieel voor de klant. Daar zit veel verschil tussen. Het is belangrijk een provider te kiezen die past bij het bedrijf en de ambities.”

VoIP-telefooncentrales hebben een software basis. Hierdoor is het simpeler om functiesets te creëren verbeteren en toe te voegen.Extra functionaliteiten zijn -in het algemeen- goedkoper dan bij traditionele systemen. Veel van deze nieuwe centrales hebben standaard functies als autoreply of een wachtrij.

Uw collega’s pluggen hun telefoon simpelweg in de dichtstbijzijnde ethernetpoort.

On-site IP-telefonie of cloud hosted?

Het kan een uitdaging zijn het juiste systeem voor uw bedrijf te vinden. Wat is beter hosting binnen uw bedrijf? Of gebruik maken van uw internetverbinding om via een extern centrum verbinding te maken?

Wat is het verschil voor uw bedrijf?
Cloud telefonie heeft lagere opstartkosten en heeft in de regel maandelijkse -vaste- kosten per gebruiker. Als u zelf uw hosting verzorgt zijn de kosten voor aanschaf hoger maar heeft u geen terugkerende maandelijkse gebruikskosten.

Total Cost of ownership
Zakelijke cloud telefonie heeft een lage cost of ownership u heeft minder werk aan onderhoud en dus ook minder kosten aan IT-personeel. Afhankelijk van de grootte van uw bedrijf kan die een voordeel zijn van hosted telefonie tegenover on-premise VOIP.

Schaalbaarheid
Houd ook rekening met de groei van uw bedrijf. Als u van plan bent snel door te groeien kan dat impact hebben op uw aankoop. Als u voor eigen hardware kiest moet u alvast rekening houden met die groei. Met Cloud VOIP kunt u zoveel gebruikers naderhand toevoegen als nodig is. Overweeg bijvoorbeeld eens om voor het kantoor een eigen server aan te schaffen en voor mobiele werkers gebruik te maken van cloud telefonie.

  Feedback