Custom Cloud programma: Uw cloudomgeving op maat | Aces Direct

Custom Cloud programma: maatwerk in de cloud

Custom Cloud programma: maatwerk in de cloud

Heb je een complexe it-infrastructuur of heb je specifieke software nodig? En zoek je een deskundige partner die je een zorgeloze overstap naar werken in de cloud kan garanderen. Dan adviseren wij je door middel van een maatwerktraject te kiezen voor een cloudoplossing die voldoet aan al jouw specifieke wensen. Goede inventarisatie, compleet advies en een helder implementatieplan zijn van essentieel belang. Onze ervaren cloud-adviseurs helpen je het traject gestroomlijnd en vlekkeloos te doorlopen.

Custom Cloud programma stappenplan

Ons Custom Cloud programma programma is opgebouwd uit een aantal stappen:

1. Oriëntatie
2. Cloudscan
3. Cloudplan opstellen
4. Implementatie Cloudplan
5. Migratie
6. Nazorg

Weten hoe de verschillende fases eruitzien en hoe onze cloud-adviseurs dit aanpakken en ervoor zorgen dat je vlekkeloos de overstap naar werken in de cloud maakt? Lees alles over het Custom Cloud programma stappenplan van Aces Direct.

1. Oriëntatie

Welke ambities heeft jouw organisatie en welke plek neemt ict in het bedrijf in? Tijdens het oriënterend gesprek brengen onze Account Manager en Solutions Advisor je situatie zo volledig mogelijk in kaart. We schetsen het beeld van de consequenties die werken in de cloud heeft voor processen in de organisatie, medewerkers, administratie en de it-infrastructuur. Na afloop heb je een concreet beeld over wat overstappen naar de cloud in algemene zin inhoudt.

2. Cloudscan

Op dit moment brengen we je volledige situatie in beeld als het gaat om it-infrastructuur. Een Solutions Advisor inventariseert hoe de huidige stand van zaken is, welke hardware en software u gebruikt, hoe de fysieke infrastructuur is opgebouwd, hoe de gebruikersbelasting is en via welke internetconnectie(s) je werkt. De cloudscan vormt de basis voor het op te stellen cloudplan.

3. Cloudplan

Jouw situatie hebben we nu volledig in beeld en we weten ook welke ambities je hebt. In het cloudplan worden alle fases en stappen gedefinieerd die nodig zijn om de overstap naar de cloud te maken. Daarnaast maken we in het plan keuzes voor de aanpak van de overstap en beargumenteren deze. Onder andere geven we advies over:

  • Lokaal of extern werken: kies je voor een eigen of een extern datacenter voor de bouw van het cloudplatform?
  • Private of public: kies je voor een cloud-oplossing in een public of prive-omgeving?
  • P2V (Physical 2 Virtual): ga je jouw fysieke omgeving overzetten, dus alles wat nu lokaal staat in de cloud plaatsen?
  • Nieuwe cloudconfiguratie: ga je jouw data overzetten naar een nieuw geconfigureerde cloud-omgeving?
  • Legacy applicaties: zijn er applicaties die speciale aandacht nodig hebben?

4. Implementatie cloudplan

Na alle grondige voorbereidingen en jouw akkoord op het cloudplan, is het tijd voor de implementatie. De Solutions Advisor van Aces Direct heeft in dit proces dagelijks contact met je om de voortgang te bewaken en ondersteunt daar waar nodig de cloud-experts die de implementatie op zich nemen. Intern zal de Solutions Advisor dagelijks je contactpersoon op de hoogte stellen van de vorderingen.

5. Migratie

Nadat je 6 weken hebt getest met de nieuwe omgeving en deze akkoord heeft bevonden, gaat de migratie van start. Op dat moment maak je de daadwerkelijke overstap naar de cloudomgeving zoals deze in het cloudplan is vastgelegd. Vanzelfsprekend wordt de daadwerkelijke migratie in een zo kort mogelijk tijdsbestek uitgevoerd.

6. Nazorg

Nadat de overstap naar de cloud een feit is, kan het natuurlijk voorkomen dat je vragen hebt of tegen onverwachte zaken aanloopt. In dat geval staat er een speciaal ingerichte helpdeskafdeling voor je klaar om jouw problemen op te lossen en antwoord te geven op al je vragen. Je bent dus ook na je overstap naar de cloud, verzekerd van de beste support.

Meer informatie over overstappen naar de cloud?

Graag vertellen we je alles over de manier waarop wij overstappen naar de cloud heel makkelijk en zorgeloos maken. Maar natuurlijk staan we ook voor je klaar als je advies wilt over werken in de cloud of je aan het onderzoeken bent of online werken past bij jouw organisatie. Bekijk dan de veelgestelde vragen of neem contact op met onze cloud specialist.

Meer informatie?

Edwin Bastings

Solution Advisort.013 762 19 27
?

Liever dat ik je bel of mail? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

  Feedback