3D educatie

3D print en scan voor educatie

3D print en scan voor educatie

Nieuwe technologie gaat hand in hand met het huidige onderwijs. Laptops en tablets worden in het onderwijs geïntegreerd en de oude schoolborden maken plaats voor digitale schoolborden. Toch zijn er volgens ACES Direct nog stappen te maken.

Volgens 3D-printing expert van ACES Direct, Gian-Carlo Sterken, wordt 3D printen veel belangrijker binnen het onderwijs. “Het stelt leerlingen in staat om al vroeg in hun ontwikkeling anders te leren denken. Je hebt je denkproces eigenlijk fysiek in je handen. Als een prototype niet werkt, hoe ga je daar dan mee om en verbeter je het?”

Ambitie op maat
Iedere leerling en iedere onderwijzer heeft eigen ambities en een ander niveau. Daarom bieden wij geen ‘vast’ lesplan aan, maar een plan op maat. ACES Direct gelooft in samen creëren. Wij hebben de bouwblokken waar we samen de fundering voor het lesplan mee maken. Denk bijvoorbeeld aan probleemstellingen die deels opgelost worden door middel van 3D printen en deels door taalkundige of wiskundige uitdagingen. Zo zijn de leerlingen op een unieke manier met hun lesstof bezig.

Belangen van onderwijzer
Ook de onderwijzer wordt niet vergeten. Samen met hem of haar kijken we welke technische vaardigheden aanwezig zijn. Vervolgens geeft ACES Direct op basis daarvan een stoomcursus op maat.
“Wij zien 3D-printing als onderdeel van een compleet lesplan. 3D-printen verandert de wereld, de gedachte van hoe, wat en waar we consumeren, bedenken en creëren.” Aldus Gian-Carlo.

Lees meer over...

  Feedback