3D printen: de voordelen

3D printing: de voordelen

3D printing: de voordelen

De 3D printtechniek zou niet ontwikkeld zijn als deze niet heel veel kansen en voordelen bood. We zetten de belangrijkste voordelen van 3D printen op een rij.

Voordeel 3D printen: maquettes en prototypes maken
Een concept concreet maken door er een maquette of een prototype van te realiseren, maakt het mogelijk om het product van alle kanten te bekijken en te testen. Met 3D printen is wordt het maken van zo’n prototype een stuk makkelijker dan vroeger. Voldoet het ontwerp aan de eisen, zijn er ongewenste neveneffecten of fouten die in een volgend ontwerp moeten worden verholpen? Kan het design beter? In een vroeg stadium zijn ontwerpfouten inzichtelijk te maken en te verbeteren, zonder dat er grote consequenties aan verbonden zijn. En ook de verbeteringen kunnen snel beoordeeld worden door het maken van een nieuwe print. Hiermee bespaart u tijd en geld.

Voordeel 3D printen: lokale productie
Veel organisaties outsourcen hun productie naar China en andere delen van Azië. Ook voor prototypes gebeurt dit steeds vaker. Los van de kosten die dit met zich meebrengt en de tijd die verloren gaat bijvoorbeeld door transport, maakt lokaal 3D printing ook een eind aan communicatieproblemen die foutgevoeligheid veroorzaken. Door in eigen land te produceren en te printen is het mogelijk levertijden te verkorten, foutpercentages te verlagen en sneller in te spelen op wensen van de klant.

Voordeel 3D printen: sneller produceren
Wie 3D printen onderdeel uit laat maken van het productieproces, kan heel veel tijdwinst boeken. Niet alleen bespoedigt 3D printen het ontwerpproces, ook het aanbrengen van wijzigingen in een bestaand product of het maken van afgeleiden of opvolgers is stukken makkelijker dan in een traditioneel productieproces. De ontwikkeling die 3D printing nu doormaakt, kan een serieuze bedreiging gaan vormen voor de massaproductie-industrie en gaan zorgen voor een compleet nieuwe visie op productie in de breedste zin van het woord.

Welke voordelen biedt 3D printen u?
Het ongekend aantal mogelijkheden van 3D printen biedt kansen, maar wellicht vindt u het daardoor juist moeilijk om te bepalen waar de voordelen voor u precies liggen. Laat u in dat geval uitgebreid informeren door een van onze deskundige adviseurs. Samen met hem bekijkt u de mogelijkheden. Ook ziet u welke opties er zijn en wat hiervan het kostenplaatje is, zowel op het gebied van hardware als software. Na afloop van een gesprek heeft u alle informatie die nodig is om een gefundeerd besluit te nemen. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvende kennismakingsafspraak.


Meer informatie over de voordelen van 3D printing

Bent u benieuwd naar wat 3D printing voor u kan opleveren? Ik ondersteun graag in uw zoektocht, gebaseerd op uw wensen en eisen stellen we de best passende oplossing samen. Neem contact op voor meer informatie of een geheeld vrijblijvend gesprek waarin we dieper ingaan op de voordelen van 3D printing.
  Feedback