Praktijk voorbeelden

Geneeskunde en gezondheidszorg
Middels een 3D scanner heeft u de informatie over de vorm van een object binnen een kwestie van seconden op een geschikte computer gezet. Door de snelheid van huidige 3D scanners kunnen deze uitstekend gebruikt worden wanneer er behoefte is aan 3D-beelden van een lichaamsdeel of het gehele menselijke lichaam.
Onze 3D-scanners vormen geen veiligheidsrisico voor mensen.Zij maken geen gebruik van straling die medische instrumenten kunnen beschadigen. De 3D-scanner geeft verschillende voordelen voor in de geneeskunde en aanverwante disciplines. Je kunt hier denken aan Plastische chirurgie, Orthopedie en protheses, Rolstoel aanmeten, Post-traumazorg en ook dierengeneeskunde.

Industriële toepassingen
Hedendaagse 3D scanners zijn eenvoudig, gebruiksvriendelijk, accuraat, snel, goedkoop en kan worden gebruikt met objecten van verschillende grootte en mate van complexiteit. Dit maakt ze geschikt voor toepassing in een scala aan Industriële. Prototyping maakt gretig gebruik van de mogelijkheden van een 3D scanners. Doordat bestaande situaties in gescand kunnen worden, is het mogelijk om sneller prototypes te maken van onderdelen. Maar ook voor reverse engineering en kwaliteitscontrole kan 3D scannen een uitkomst zijn.

Monumentenzorg / Kunst
3D Scanner van nu zijn draagbaar, snel en kan gebruikt worden met voorwerpen van verschillende afmetingen. Er is geen noodzaak meer om gescande items verplaatsen of om markers te plaatsen op het object. Dat zijn de voordelen de nieuwe 3D-scanners, die zo een onmisbaar instrument voor het behoud van de wereld cultureel erfgoed zijn. Toepassingen zijn bijvoorbeeld de aanleg van virtuele musea, restauratie van kunst en architectuur, daarnaast is het digitaliseren van archieven en catalogussen een belangrijke toepassing.

  Feedback