3d software

3D software

3D software

Bent u op zoek naar 3D software? De beste 3D software kiezen voor 3D printen, dat is zo eenvoudig nog niet. Veel van de softwareprogramma’s zijn complex en bedoeld voor professionele toepassingen. Dat maakt 3D printen ineens een stuk minder eenvoudig. Gelukkig is er ook een kwalitatief aanbod in gratis en meer gebruiksvriendelijke softwareprogramma’s die 3D printen toegankelijker maken.

Veel 3D-printers stellen als eis dat een bestand in het SLT-format moet worden opgeslagen. Daarnaast is het van belang om iedere print succesvol te vertalen naar de printer met een slicer software. Deze zorgt ervoor dat de print de goede ondersteuning krijgt door middel van ondersteuningsmateriaal en daarbij geeft deze software aan hoe de print het best georiënteerd kan worden voor het beste resultaat.

assortiment 3D design 7 slice softwaretraining in 3D design3D design service

Slicer software


Simplify3D
Een compleet pakket om uw prints perfect te produceren. De software houdt rekening met alle variabelen die belangrijk zijn voor uw 3D printer. Importeer en repareer modellen met deze slicer software op een makkelijke manier.

Betaalde 3D ontwerp software


Adobe Creative Cloud: 3D modellen maken
Adobe heeft zijn Creative Cloud-suite een flinke update gegeven. Photoshop heeft een belangrijke toevoeging gekregen, namelijk ondersteuning voor 3D printers. Daarnaast is een feature genaamd Perspective Warp toegevoegd. Adobe geeft aan dat Photoshop voortaan geschikt is om 3D modellen te maken. Gebruikers geven aan dat het meer voor de hand ligt om de software te gebruiken om een reeds gemaakt 3D ontwerp te bewerken en bijvoorbeeld te voorzien van textures. Photoshop ondersteunt modellen in onder andere de formaten obj, stl, 3ds en kmz, en maakt het mogelijk om rechtstreeks te 3D printen. De software geeft hierbij bijvoorbeeld een indicatie van de printtijd aan. Uitbreiding met andere modellen volgt en gebruikers kunnen zelf profielen toevoegen.

Gratis 3D ontwerp software

Naast betaalde softwareprogramma’s is er ook een behoorlijke keuze in gratis programma’s voor 3D printen.

Google SketchUp
Dit gratis programma stelt gebruikers in staat om snel en op een gebruiksvriendelijke manier een 3D tekening te maken. Baanbrekend is de technologie die het mogelijk maakt om vlakken uit te trekken door middel van een eenvoudige push-pull techniek. Verder is het mogelijk om 3D modellen aan Google Earth toe te voegen. SketchUp is prima 3D software voor beginnende 3D ontwerpers.

OpenSCAD
Deze software is specifiek ontwikkeld om onderdelen mee te ontwerpen. Zoekt u tools voor 3D animaties? Dan is OpenSCAD helaas minder geschikt.

BRL-CAD
Dit open programma specifiek voor het ontwerpen van solid modellen. BRL-CAD is ontwikkeld door het Amerikaanse leger. Sinds 2004 is het een open source project en gratis te downloaden.

Meer informatie over 3D software

Bent u op zoek naar de beste 3D software voor uw situatie? Neem contact op voor meer informatie of een geheel vrijblijvend gesprek waarin we dieper ingaan op diverse soorten 3D software.
  Feedback