FAQ Adobe Creative Cloud voor teams | ACES Direct

Veelgestelde vragen over Adobe Creative Cloud

Veelgestelde vragen over Adobe Creative Cloud

Onderwerpen

  • Creative Cloud voor teams
  • Hoe werkt Creative Cloud
  • Aankoop en verkrijgbaarheid
  • Aan de slag
  • Gegevensbeveiliging
  • Opslag- en cloudservices

Creative Cloud voor teams

Wat is Creative Cloud voor teams?
Creative Cloud voor teams omvat de allerlaatste Creative Cloud-desktoptoepassingen, -updates en -upgrades zodra ze beschikbaar zijn, plus alle services en zakelijke voorzieningen die de leden van je team nodig hebben om hun beste werk te leveren en samen te werken met hun collega's. Adobe biedt twee lidmaatschapsopties voor Creative Cloud voor teams: een volledig lidmaatschap (alle toepassingen en services) en een enkelvoudig lidmaatschap voor bijvoorbeeld Photoshop CC (toegang tot één toepassing en bepaalde services). Bij beide opties krijg je toegang tot dezelfde gebruikersvriendelijke beheerconsole op internet. Via deze beheerconsole kan de beheerder op grond van één lidmaatschapsovereenkomst alle werkpleklicenties (voor één toepassing of de volledige set toepassingen) centraal, voor je hele organisatie aanschaffen, implementeren en beheren.

Wanneer is een volledig abonnement handiger dan een enkelvoudig abonnement?
Dat is aan jou. Het volledige lidmaatschap geeft toegang tot de volledige set creatieve gereedschappen, waardoor je teamleden meer flexibiliteit hebben en de mogelijkheid hebben hun vaardigheden uit te breiden. Een enkelvoudig lidmaatschap is ideaal voor mensen die voor hun creatieve werk slechts één toepassing gebruiken en gebruik willen maken van Creative Cloud.

Wat is het Value Incentive Plan (VIP)?
Misschien ben je al bekend met de CLP- en TLP-volumelicentieprogramma's van Adobe waarmee je licenties van Adobe-software voor onbepaalde duur kunt aanschaffen. Het VIP is het nieuwe aankoopprogramma op lidmaatschapsbasis van Adobe. Klanten kunnen lid worden van het VIP om Creative Cloud voor teams aan te schaffen via wederverkopers. Aan het VIP-lidmaatschap zijn geen kosten verbonden.

Een van de unieke voordelen van VIP is dat klanten de Adobe-producten op lidmaatschapsbasis direct kunnen downloaden en implementeren, terwijl de factureringscyclus nog wordt verwerkt. Je werknemers en teamleden hoeven niet meer te wachten tot het bestelproces is voltooid. Zodra er een werkpleklicentie aan hen is toegewezen, kunnen ze aan de slag met de producten. Bovendien gelden er geen minimale aankoopvereisten voor het VIP.

Kan ik van een individueel Creative Cloud-lidmaatschap overstappen op Creative Cloud voor teams?
Ja. Je kunt overstappen zonder dat je toepassingen opnieuw hoeft te installeren. Om over te stappen, start je eerst je Creative Cloud voor teams-lidmaatschap. Vervolgens neem je contact met ons op om je individuele lidmaatschap te annuleren.

Je moet de volgende gegevens verstrekken:
– Adobe-id van de primaire beheerder van het teams-lidmaatschap
– Telefoonnummer van de primaire beheerder van het teams-lidmaatschap
– Adobe-id's van de individuele lidmaatschappen die je wilt omzetten in het teams-lidmaatschap.

Hoe werkt Creative Cloud?

Heb ik permanente internettoegang nodig om mijn Creative Cloud-desktoptoepassingen te kunnen gebruiken?
Nee. De Creative Cloud-desktoptoepassingen (zoals Photoshop en Illustrator) worden rechtstreeks op je computer geïnstalleerd, zodat je geen permanente internettoegang nodig hebt om ze dagelijks te gebruiken.

Je hebt een internetverbinding nodig om je desktoptoepassingen de eerste keer te installeren en de licentie te registreren, maar je kunt de toepassingen in de offline modus gebruiken met een geldige softwarelicentie. Elke 30 dagen wordt automatisch geprobeerd je softwarelicenties voor de desktoptoepassingen te valideren.

Als je een lidmaatschap op jaarbasis hebt, kun je de toepassingen tot 99 dagen in de offline modus gebruiken. Als je een lidmaatschap op maandbasis hebt, kun je de toepassingen tot 30 dagen in de offline modus gebruiken.

Kan ik bestanden verzenden naar iemand die geen Creative Cloud-lidmaatschap heeft? Kan deze persoon het bestand bekijken en delen?
Ja, bestanden die met Creative Cloud-toepassingen zijn gemaakt, kunnen worden gedeeld als elk ander bestand. Je kunt de bestanden bijvoorbeeld delen via e-mail, FTP enzovoort.

Daarnaast kun je met Creative Cloud bestanden delen met personen die geen Creative Cloud-lid zijn door hun de mogelijkheid te bieden de bestanden in een browser te bekijken. Deze personen kunnen lagen in- en uitschakelen, relevante metagegevens weergeven en zelfs bestanden downloaden om ze te bewerken.

Wanneer er een upgrade voor een desktoptoepassing beschikbaar is, moet ik deze dan installeren als ik Creative Cloud-lid ben?
Nee. Nieuwe versies van de desktoptoepassingen die in Creative Cloud beschikbaar zijn, hoef je niet te installeren. Je kunt de huidige versie van het product blijven gebruiken zolang je lidmaatschap actief is. Je kunt zelf bepalen of en wanneer je een nieuwe release installeert om de nieuwe productfuncties te gebruiken.

Aankoop en verkrijgbaarheid

Zijn er aanbiedingen met speciale prijzen beschikbaar voor een Creative Cloud-lidmaatschap?
ACES Direct kan als Gold Partner vaak de beste aanbiedingen aanbieden, bekijk daarvoor de pagina ‘acties’ ? doorlinken naar de tegel binnen de merkshop Acties

In welke talen is Creative Cloud beschikbaar?
De Creative Cloud-website is momenteel beschikbaar in het Nederlands, Chinees (traditioneel), Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Japans, Koreaans, Noors, Pools, Portugees, Russisch, Spaans, Tsjechisch, Turks en Zweeds. Wij zijn van plan Creative Cloud op zo veel mogelijk plaatsen beschikbaar te stellen. Zie de technische specificaties voor de beschikbare taalopties voor Creative Cloud-desktoptoepassingen en -services.

Wat moet ik doen als ik slechts één desktopapp wil, bijvoorbeeld Photoshop? Moet ik dan een volledig Creative Cloud-lidmaatschap aanschaffen?
Als je slechts één desktopapp wilt, kun je kiezen voor een lidmaatschap voor één softwarepakket, dat voor de meeste van onze producten verkrijgbaar is. Raadpleeg onze Creative Cloud specialist of de pagina met lidmaatschapsvormen voor meer informatie. Bij het gebruiken van 2 applicaties of meer per gebruiker, is het voordeliger om te kiezen voor een volledig lidmaatschap, dat toegang biedt tot alle Creative Cloud-desktopapps en -services.

Aan de slag

Wanneer gaat mijn lidmaatschap in?
Als je via ACES Direct de eerste order plaatst gaat het lidmaatschap op het moment dat de uitnodiging voor de VIP Portal geaccepteerd is. Daarbij zal er eerst een trial-periode van 30 dagen beschikbaar worden gesteld vanuit ACES Direct.

Kan ik de software die ik van Creative Cloud download, gebruiken op meerdere computers?
Ja, je kunt Creative Cloud-desktoptoepassingen op twee computers installeren en activeren voor een individuele gebruiker die aan het Creative Cloud-lidmaatschap is gekoppeld.

Gegevensbeveiliging

Hoe veilig is de opslagruimte van Creative Cloud?
Adobe gebruikt toonaangevende beveiligingsprocessen bij de bouw van zijn producten. In Creative Cloud is op elk niveau aan beveiliging gedacht: van toepassingen tot netwerken tot fysieke installaties. Naast de nieuwste technologieën maakt Adobe op het gebied van online beveiliging ook gebruik van de nieuwste beleidsregels op basis van best practices.

Welke beveiliging wordt er op toepassingsniveau gebruikt? Welke maatregelen beveiligen de bestandsoverdracht, en zijn opgeslagen bestanden versleuteld?
Creative Cloud maakt gebruik van toonaangevende versleutelingstechnologie om de gegevens van onze leden te beveiligen. Wanneer je de service gebruikt en bestanden overbrengt, wordt voor de versleuteling van gebruikersverificatie en gegevensoverdracht gebruik gemaakt van 256-bits AES Secure Sockets Layer (SSL)-versleuteling. Dit helpt ervoor te zorgen dat je gegevens en documenten alleen beschikbaar zijn voor jou en de gebruikers die jouw toestemming hebben. Dezelfde toonaangevende technologie wordt gebruikt door financiële instellingen en overheden wereldwijd. De service verstrekt een sessiecookie, maar die is alleen bedoeld om gedurende een specifieke sessie verificatiegegevens te registreren. De sessiecookie bevat niet de gebruikersnaam (Adobe-id) of het wachtwoord van de gebruiker. Gebruikers profiteren voor hun opgeslagen Creative Cloud-bronnen van de toonaangevende beveiliging en certificeringen verstrekt door Amazon Web Services.

Opslag- en cloudservices

Kan ik in Creative Cloud alle typen bestanden opslaan of alleen maar Adobe-bestanden?
Er zijn geen beperkingen voor de typen bestanden die je in Creative Cloud kunt opslaan. Bepaalde bestandstypen kun je echter niet delen, zoals audio, video, lettertypen, uitvoerbare bestanden en toepassingsuitbreidingen. Om auteursrechtelijke redenen en veiligheidsredenen mogen deze bestanden niet worden gedeeld.

Moeten mijn bestanden worden opgeslagen in de cloud?
Nee. Je bestanden blijven op je lokale harde schijf staan. Je kunt ook gebruikmaken van de mogelijkheid om je lokale bestanden te synchroniseren met je Creative Cloud-opslag. Zelfs als je je bestanden synchroniseert met Creative Cloud, blijft er altijd een lokale kopie van je bestanden aanwezig.

  Feedback