ACES Direct levert alleen aan zakelijke klanten
Digitaal magazijn

Meer informatie? U belt of mailt mij...

Gian-Carlo Sterken

Gian-Carlo Sterken

Solution Advisor 3D Printing t. 013 762 19 28

...of ik bel u!

Deel op social media:

Het Digitaal Magazijn

Een bekende uitdaging voor de maakindustrie is het magazijn. U heeft uiteraard te maken met kosten; gas, water, licht, huur of afschrijving en arbeid. En denk eens aan de onderdelen die te lang blijven liggen omdat u ze zelden of nooit nodig hebt. Of onderdelen die u juist niet op voorraad hebt wanneer de situatie er net wel om vraagt. Met het Digitaal Magazijn kunt u hier een streep door trekken.

Het proces van 3D ontwerpen, scannen en printen noemen we additive manufacturing. Het betekent voor velen een waardevolle toevoeging op het huidige productieproces. De ontwikkelingen gaan razendsnel. Aanbieders van 3D teken, scan en print oplossingen schieten als paddenstoelen uit de grond. Zo is 3D printen in het afgelopen jaar twee keer zo snel geworden als daarvoor. En print men naast plastic nu ook al metaal, hout en beton!

Gian-Carlo Sterken

Er zijn talloze voordelen; zo wordt het onderdeel voor de één beter beschikbaar of goedkoper, en gaat het de ander om lichtgewicht.

Gian-Carlo Sterken Solution Advisor 3D printing

Totaal oplossing

Het Digitaal Magazijn is een totaal oplossing ontwikkeld door ACES Direct. Hiermee kunt u 3D tekenen of scannen en vervolgens printen zo vaak en ad hoc als u maar wilt.  Maar vooral ook de gehele workflow die de (3D) documentatie met zich meebrengt, dus het opslaan, delen en bewerken hiervan, hebben we geborgd in deze oplossing. Om er zeker van te zijn dat uw bestaande proces nooit in het geding komt hebben we de oplossing modulair gemaakt. U kunt dus het geheel (stap voor stap) of een specifiek onderdeel implementeren. 

Lokale productie

Vervoer kost tijd, geld en kennis. Ad hoc is vaak geen optie. Je bent afhankelijk van je leverancier. En dan brengt het ook nog de nodige risico’s met zich mee. Met eigen lokale productie is dit verleden tijd.

Productoptimalisatie

Uw product kan op meer dan 1 vlak geoptimaliseerd worden. Zo zorgt topologische optimalisatie bijvoorbeeld voor het lichter maken van onderdelen door nieuwe materialen en/of het tekenen van een nieuwe inwendige structuur.  En kunt u een product dat voorheen uit meerdere onderdelen bestond samenvoegen tot één. U kunt afscheid nemen van handmatige nabewerking van producten (postproductie). En denkt u eens aan het snelle veranderen en realiseren van een nieuw ontwerp; prototyping. Wat voortaan uren, in plaats van weken of maanden tijd kost. 

Grootschalig maatwerk

Tot slot is er de mogelijkheid tot mass customization. Als u op grote schaal toch de vrijheid wil behouden om wijzigingen in uw proces aan te brengen. Bijvoorbeeld om klant specifieke details aan te brengen. In een 3D ontwerp kunt u snel en eenvoudig zaken wijzigen. In veel gevallen wordt dit zelfs in combinatie met de bestelroute van een klant geautomatiseerd doorgevoerd in de productie. 

Jeroen Stabel

Marktleiders als Nike en BMW hebben deze technieken al geïmplementeerd. Het is geen experiment maar daadwerkelijk onderdeel van het productieproces. Wij werken hard om deze technieken ook voor onze klanten beschikbaar te maken. Met het digitale magazijn zetten we samen die eerste stap.

Jeroen Stabel Manager Solutions

Nike

Nike wil de snelheid en kwaliteit waarmee men innoveert verhogen. Door 3D te implementeren heeft men het proces van prototyping aanzienlijk weten te versnellen. Wat voorheen maanden kosten gebeurd nu in luttele uren.
 

Reebok

Reebok verkoopt al schoenen aan haar publiek die deels geprint zijn. Waardoor men is staat is een high performance atletiek schoen sneller en efficiënter dan voorheen te produceren;

BMW

BMW zet additive manufacturing in speciaal voor niet standaard onderdelen. Dus opties die men additioneel kiest en besteld. Denk bijvoorbeeld aan een spoiler of lijstje in het dashboard. Door dit met een 3D printer te produceren is men in staat dit proces veel makkelijker, sneller en goedkoper uit te voeren.
 

Team Industrie

ACES Direct biedt met team Industrie een groep specialisten die u graag verder helpen in het traject dat hoort bij de adoptie van een nieuwe productie technologie. Want als bedrijf schaft u niet zomaar een 3D-printer aan.

Dit brengt een hoop vragen met zich mee. Welke producten zouden voor u met 3D printen gemaakt kunnen worden? En aan welke eisen moet het eindproduct voldoen? Welke printtechniek is geschikt hiervoor? En hoe ziet het kostenplaatje eruit? Hoe gaan we om met de gigabytes die de 3D bestanden met zich meebrengen?

Wij analyseren uw organisatie om de gehele business case in kaart te brengen. Teneinde u advies op maat te kunnen bieden en indien gewenst samen de implementatie ervan te realiseren. 
 

Jan-Willem Smit

De werkomgeving ziet er vandaag de dag alweer heel anders uit dan tien jaar geleden. Intensief samenwerken in een digitale omgeving is de norm. Dan is het belangrijk dat je het proces van document creatie, opslag, deling en bewerking in kaart hebt en efficiënt inricht.

Jan-Willem Smit Solution Advisor Cloud

Lees meer over...

Feedback