All-in-one pc iets voor jou? Lees onze tips | Aces Direct

All-in-one pc zakelijk kopen? Aces Direct geeft advies

All-in-one pc zakelijk kopen? Aces Direct geeft advies

Zijn de computers op jouw afdeling toe aan vervanging vanwege ouderdom of wil je besparen in ruimte zonder in te boeten aan kwaliteit? Een all-in-one pc kopen is dan een goede optie. Aces Direct biedt een ruim assortiment van deze alles-in-een-apparaten. Lees hier wat een All-in-one computer is en onze tips en advies op het gebied van deze allrounders.

Een all-in-one pc is zoals de naam al verklapt een apparaat dat alle essentiële componenten voor een computer in één behuizing verpakt heeft. De onderdelen zitten op een nette manier weggewerkt achter de monitor.

All-in-one is niet nieuw

De term all-in-one pc bestaat al sinds de eerste professionele computers hun intrede deden. Sommige van deze varianten hadden zelfs een ingebouwd toetsenbord. In de loop van de jaren is het ontwerp en zijn de functionaliteiten een stuk aangepast.

Eerste stappen

Apple bracht de all-in-one computer aan het einde van de jaren negentig na wat magere jaren opnieuw onder de aandacht met de iMac en sindsdien zijn ze niet meer uit het computerlandschap weg te denken. De hardware- en softwarefabrikant heeft ervoor gezorgd dat ook andere merken weer all-in-one-pc's begonnen te bouwen, met wisselende successen.

Waarom een all-in-one pc kopen?

De all-in-one pc's vormen de perfecte oplossing voor zakelijke consumenten die een handzaam apparaat willen dat niet veel ruimte in beslag neemt. Deze computers doen qua prestaties absoluut niet onder voor de desktop- of laptopvarianten en zijn vaak voorzien van een mooi design. Een indrukwekkend visitekaartje dat eenvoudig valt te installeren en gebruiksvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft staan

De eigenschappen van een all-in-one pc

We hebben allemaal wel eens een all-in-one pc gezien. Wat niet gelijk opvalt is dat er een hoop componenten in de behuizing weggestopt zitten. Een moederbord, de processor, intern geheugen, een videokaart, koeling en dan nog de harde schijf, om zo maar wat te noemen. Een ander belangrijk onderdeel is het scherm. Er zijn zelfs all-in-one-computers met een touchscreen.

Portable all-in-one

Ook kan het handig zijn om voor een portable apparaat te kiezen. Deze zijn nog makkelijker te verplaatsen en nog meer gericht op gebruiksgemak. Om een overzicht te geven hebben we de belangrijkste onderdelen en functies op een rijtje gezet met een korte toelichting.

Display

De monitor, of display speelt een belangrijke rol. Hoe groter deze is hoe meer ruimte er immers is voor de componenten. Een tweede, belangrijk punt is de kwaliteit van het scherm. De kijkhoek, kalibratiemogelijkheden en de coating spelen allemaal een rol.

IPS

De duurdere modellen all-in-one pc's zijn vaak uitgerust met een IPS-scherm, dat garant staat voor een optimale kleurweergave en een natuurgetrouw contrast. Geen grauwe of te overbelichte beelden dus. Zo'n IPS-scherm is een pre voor grafische vormgevers of werknemers die veel met beeldmateriaal bezig zijn.

 • Optimale kleurweergave
 • Hogere prijs

Curved

Voor de fijnproevers zijn er ook zogeheten curved schermen. Deze zijn afgewerkt met ronde hoeken. Ze bieden een panoramisch effect en een voor het oog groter kijkoppervlak.

 • Groot kijkoppervlakte

Touchscreen

Een touchscreen, ofwel aanraakscherm kan een uitkomst bieden voor diverse beroepen. In de eerste plaats is het handig bij het in- en uitzoomen van bijvoorbeeld documenten, foto's of landkaarten. Daarnaast is het een essentiële toevoeging voor bedrijven die de all-in-one-pc aanschaffen om betaalsystemen op te gebruiken. Ook softwareontwikkelaars hebben baat bij een touchscreen wanneer er programma's geschreven worden voor aanraakschermen.

 • intiutief werken
 • Perfect voor betaalsystemen

TN

De middenklasse van de all-in-one-computers is uitgerust met een 'standaard' TN-scherm, dat geschikt is voor gewone kantoorwerkzaamheden.

 • Middenklasse

Onderdelen

Een all-in-one pc blijft een desktopapparaat, dus bevat het ook grotendeels dezelfde onderdelen. Hieronder vallen een moederbord, processor, intern geheugen, videokaart, harde schijf, beeldscherm en eventuele optische schijven, zoals een dvd- of blu-ray-speler. Verder is het moederbord natuurlijk uitgerust met de belangrijkste in- en uitgangen. Audio-, video- en internetkabels kunnen probleemloos worden aangesloten.

USB en draadloos

Ook met usb-apparaten, zoals een toetsenbord, externe harde schijf of kabels van een mp3-speler is rekening gehouden. Voor de draadloze verbindingen is een wifi-antenne en bluetoothfunctionaliteit aan boord geplaatst.

Laptopcomponenten

Het kan zijn dat er vanwege ruimtebesparing gebruikgemaakt wordt van laptopcomponenten. Bijvoorbeeld een kleinere harde schijf of videokaart. Dit heeft echter geen enkele invloed op de prestaties van het systeem.

Krachtig

De krachtige computers zijn uitgerust met duurzame componenten en vergemakkelijken het gebruik door extra snelheid en opslagcapaciteit ten opzichte van de gewone tablet.

Draadloze muis en toetsenbord

Om de all-in-one ervaring compleet te maken valt het aan te raden een draadloze muis en toetsenbord aan te schaffen. Hierdoor blijft het apparaat gespaard van kabels en behoudt het een elegante uitstraling. Daarnaast is het ook gewoon praktischer want er vindt geen gesleep met kabels meer plaats. Het voordeel is dat er geen aparte toetsenborden en muizen voor all-in-one-computers ontwikkeld hoeven worden dus er kan gewoon uit het brede aanbod van deze componenten gekozen worden.

Portable

Eigenlijk is het een ander segment. Toch kun je ook een portable all-in-one pc kopen. Dit zijn een soort tablets waar een toetsenbord en muis aan gekoppeld kunnen worden. Maar vergis je niet. Met deze omschrijving doen we de kleine apparaten eigenlijk tekort.

All-in-one computer vs. laptop

De all-in-one pc en laptops hebben allebei voor- en nadelen. Die liggen vooral op het gebied van gebruiksgemak en gebruiksdoel.

Energiezuinig

Een all-in-one pc heeft vaak net wat meer capaciteit wat snelheid, opslag en optische aansluitingen betreft. Een ander belangrijk punt is dat ze energiezuiniger zijn dan een laptop omdat ze geen gebruik maken van een interne accu. Daarnaast straalt de all-in-one-pc meer elegantie uit.

Mobiliteit

Op het gebied van mobiliteit blijft de laptop toch een streepje voor. Die klap je dicht en neem je mee naar de volgende ruimte. Een betere keus voor werknemers die veel onderweg zijn, af en toe thuiswerken of binnen het bedrijf meerdere keren per dag van werkruimte wisselen.

Muis en toetsenbord

Een ander voordeel is dat muis en toetsenbord, net als de eerste all-in-one pc lang geleden, geïntegreerd zijn. Zoals gezegd is het één niet per se beter dan het ander, maar bepaalt vooral het doel de keuze voor een laptop of all-in-one-pc.

All-in-one computer vs. desktop

Een all-in-one pc en een desktopcomputer hebben nagenoeg dezelfde functionaliteit, echter zijn er enkele verschillen die benoemd moeten worden. De alles-in-een computer heeft het voordeel van ruimtebesparing zonder aan kwaliteit in te boeten. Het design is praktisch en bevat veel componenten die ook in desktop-pc's gebruikt worden. Waar zit hem het verschil dan in?

Op maat

Hoewel de all-in-one computer door de fabrikant naar wens kan worden samengesteld ligt dat voor de zakelijke consument vaak net even anders. Er zijn weinig mogelijkheden om een systeem compleet naar wens van de klant te maken. Dat is geen probleem bij gemiddelde kantoorwerkzaamheden. Mensen die speciale componenten nodig hebben voor hun werk, bijvoorbeeld extra veel opslagruimte of een betere videokaart, zijn gedwongen om na aanschaf direct al te moeten vervangen.

Bij de aanschaf van een desktopcomputer kunnen deze componenten vaak gelijk al geleverd worden. Dit scheelt niet alleen een onnodige handeling, maar ook in de portemonnee.

Voor- en nadelen van een all-in-one pc

Bovenstaande informatie geeft een goed beeld van de functionaliteiten en mogelijkheden van een all-in-one-pc. Om een compleet plaatje te schetsen volgt hier een opsomming van de voor- en nadelen van een all-in-one-computer.

Voordelen

 • De ruimtebesparing is enorm. Geen grote kasten en kabels meer, plug-and-play, recht uit de verpakking.
 • De tabletachtige all-in-one-computers zijn erg handzaam en kunnen eenvoudig overal mee naartoe genomen worden.
 • Geen zorgen meer dat de koffie of thee over en in de kast van de desktop terechtkomt. Daarnaast hoeft er in het algemeen minder schoongemaakt te worden.
 • Touchscreen voegt wel degelijk iets toe. Een all-in-one pc kopen met aanraakscherm is handig voor bepaalde beroepen en een toevoeging in gebruiksgemak.
 • Het design. De apparaten zien er mooi uit en staan zeker bij een receptie of business room erg netjes.

Nadelen

 • Een all-in-one computer biedt weinig mogelijkheden tot uitbreiding. Er zijn maar een beperkt aantal sloten en zelfs intern geheugen of een harde schijf upgraden kan al tot problemen leiden.
 • De grote varianten zijn ondanks het design niet de lichtste apparaten.
 • Niet geschikt voor specialisten. Mensen die veel van hun werkstation eisen wat grafische mogelijkheden en rekenkracht betreft zullen de tekortkomingen van een all-in-one-pc snel merken.
 • Problemen bij het falen van bepaalde onderdelen. Als het moederbord van een all-in-one-computer stuk gaat is het vervangen vaak duurder dan bij een desktopvariant. Dat komt omdat de moederborden in een all-in-one-pc vaak specifiek voor dat apparaat zijn ontwikkeld.
 • De aanschaf is gemiddeld genomen duurder dan een desktopcomputer.

Wie moet een all-in-one pc kopen en wie niet?

Een all-in-one computer is dus niet voor elk bedrijf of elke werknemer geschikt. Het zijn apparaten die hetzelfde kunnen als een gewone computer of laptop. Voor administratieve werkzaamheden en af en toe Photoshop, dataverwerking en videobewerking kan prima een all-in-one-pc aangeschaft worden. En zelfs voor veel zwaardere werkzaamheden kunnen ze prima uit de voeten. Daarnaast is het een computer die uitblinkt in design. Voor specialistisch werk, of om budgettaire redenen kan beter voor een desktop of laptop gekozen worden.

Ga je een all-in-one pc kopen? Een toetsenbord en muis worden niet altijd bijgeleverd en kunnen in dat geval ook los aangeschaft worden. Gezien de usb-functionaliteit kan je kiezen uit een breed assortiment. Ook luidsprekers, koptelefoons, externe harde schijven en andere benodigdheden zijn bij ACES Direct aan te schaffen.

  Feedback