Tips om de perfecte -zakelijke- laptop te kopen | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Tips: de perfecte laptop zakelijk kopen

Tips: de perfecte laptop zakelijk kopen

Een zakelijke laptop kopen. Geen makkelijke zoektocht. Er zijn zoveel keuzes en opties. Maar wat is belangrijk? Aces Direct zet een aantal tips voor het kopen van een laptop voor je op rij.

Moet een goede zakelijke notebook krachtig en duurzaam zijn? Of is een lange batterijduur belangrijker? Misschien is het wel te combineren? Er is voor iedereen een passende zakelijke laptop op de markt. Je moet alleen weten waar op te letten. Aces Direct helpt je graag.

Soorten zakelijke laptops

Draagbare laptop voor onderweg

Tegenwoordig kan je onderweg steeds meer met je telefoon of tablet regelen. Toch is het soms onderweg nodig om een laptop bij de hand te hebben. Maar wat zijn goede tips voor een zakelijke laptop die je voornamelijk onderweg gebruikt? De eisen voor zo’n laptop zijn anders dan die voor een “kantoorlaptop”.

Als je een lichte laptop zoekt, is het handig om voor een laptop met een 11 of 13 inch scherm te kiezen. Verder is het fijn als de notebook dun en licht is en makkelijk in een tas past. Natuurlijk hoeft dat niet ten koste van het apparaat te gaan. Het is niet de bedoeling dat er niets van de accucapaciteit of het toetsenbord overblijft.

Het is niet eenvoudig om een laptop te vinden die super compact én krachtig is. Tenminste niet zonder een stevig prijskaartje. Als je de laptop alleen gebruikt om te browsen en tekstverwerken kan het lonen om kracht voor compactheid in te leveren.

 • Kies voor 11 of 13 inch
 • Let op de accucapaciteit
 • Maak een keuze tussen compact of krachtig
 • Compact en kracht = meerprijs
Hybride laptops

Hybride laptops

Deze laptops kan je als ‘normale’ zakelijke laptop gebruiken maar ook als tablet. Deze hybride vorm van laptops combineert de kracht van een laptop met het gebruiksgemak van een tablet.

Detachables vs convertibles
Op dit moment zijn er twee soorten hybride laptops op de markt. Een van die soorten is de 'detachables'. Deze laptops hebben een afneembaar toetsenbord.

Daarnaast bestaan er ook convertibles. Dit zijn laptops die je om kunt klappen om als tablet te gebruiken. Je kiest wat op dat moment het beste bij jouw werkzaamheden of omgeving past.

Lange accuduur
Hybrides hebben meestal zowel in het keyboard als in het scherm een aparte batterij. Deze zorgen samen voor een extra lange gebruiksduur van je apparaat.

Multifunctioneel
Zonder toetsenbord heb je nog steeds een werkende tablet. Het is niet meer noodzakelijk om op zakenreis een aparte tablet mee te nemen.

Waar voor je geld
Een complete Windows notebook of high-end tablet is prijziger dan een hybride. Naast een multifunctioneel apparaat krijg je veel waarde voor een laag bedrag.

 • Multifunctioneel
 • Lange accuduur
 • Tablet én laptop
 • Veel waar voor je geld

Bekijk alle Hybride laptops

Ultrabooks

Ultrabooks

De Ultrabook is Intel’s antwoord op de steeds populairdere high-end tablets en de MacBook Air. Een Ultrabook is de ultieme samensmelting tussen mobiliteit en kracht.

Waar een netbook extreem licht is, missen ze de kracht om op hoog niveau te presteren. Een Ultrabook is eenvoudig mee te nemen maar heeft veel meer spierkracht dan de gemiddelde netbook.

Wat is een Ultrabook niet?
De meeste Ultrabooks hebben een geïntegreerde grafische kaart. Voor mensen die veel aan video rendering doen of met audio werken zal de Ultrabook minder geschikt zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat Intel geen eisen stelt aan de opslagcapaciteit, RAM, schermgrootte en connectiviteit.

De meeste Ultrabooks beschikken bijvoorbeeld over WI-Fi maar hebben niet altijd een VGA-poort. Producenten bepalen zelf welke van deze functionaliteiten ze inpassen. Let dus goed op wat je nodig hebt voor jouw werkzaamheden.

Voor wie is de Ultrabook geschikt?
De Ultrabook is zonder twijfel een perfecte keuze voor iemand die veel onderweg is en veel waarde hecht aan design. De Ultrabook is de grootste vriend van de mensen die veel kilometers maken.

Hecht je weinig waarde aan een lichte laptop of heb je veel grafische kracht nodig? Dan zijn er betere opties voor je.

 • Laag gewicht
 • Krachtig
 • Premium designs
 • Minder geschikt voor videorendering

Bekijk alle Ultrabooks

Chromebook

Chromebooks

Een Chromebook is anders dan andere laptops. Een Chromebook maakt geen gebruik van Windows 10 of Mac OS X maar van Google’s Chrome OS. Deze apparaten zijn voornamelijk cloud first apparaten.

Online werken
Daarmee bedoelen we dat ze excelleren in combinatie met een actieve internetverbinding. De meeste applicaties en documenten gebruik je vanuit de cloud.

Wat je daarvan merkt? Deze laptops hebben niet veel interne opslagruimte maar wel een lage prijs en de lange accuduur.

Wanneer een Chromebook kopen?
Chromebooks hebben lage prijzen en zijn in steeds meer varianten beschikbaar. Als je op zoek bent naar een simpele manier om ‘online te gaan’ en veel gebruik maakt van Google applicaties is de Chromebook prefect voor u.

Maak je veel gebruik van Windows applicaties of wil je veel offline werken? Misschien is het dan beter om in het budget Windows assortiment te kijken.

 • Chrome OS: Werken met Google applicaties
 • Werken in de cloud
 • Lage prijs
 • Lange accuduur
 • Eenvoudig in gebruik
 • Internet nodig voor optimaal functioneren
 • Niet alle programma’s bruikbaar (Photoshop, Office)
 • Weinig interne opslagruimte

Bekijk alle Chromebooks

Tassen

Tassen

Onze grootouders gingen vroeger om vijf uur naar huis en waren meteen offline. Er was geen online.

Die tijden zijn vervlogen. Hoe meer technologie ons leven binnensijpelt hoe belangrijker het voor ons is om online te zijn. Als we het positief bekijken hebben we er bijvoorbeeld mobiel werken voor teruggekregen.

Veel onderweg = stevige laptoptas kopen
We leven en werken flexibeler dan ooit. Voor die mensen, de mensen die altijd op zoek zijn naar Wi-Fi, is een goede laptoptas belangrijk.

Wat is een goede laptoptas?
Tegenwoordig zijn laptoptassen in alle maten en kleuren en materialen te vinden. Voor de een zal stevigheid belangrijk zijn terwijl de ander design belangrijker vindt. Denk goed na over wat je nodig hebt van een zakelijke laptoptas.

 • Moet de tas het vliegtuig in?
 • Wat vind je de mooiste kleur en model?
 • Hoeveel vakken heb je nodig?
 • Wat is jouw budget?
 • Hoe groot is je laptop?

Bekijk alle laptoptassen

Accu

Accu's

Een van het belangrijkste punten is de batterijduur van je laptop. Het is namelijk niet handig om onderweg constant op zoek te moeten naar een stopcontact. Die zijn vaak schaars als je onderweg bent. Zoek daarom naar een laptop die lang meekan met één lading.

Hoe lees je capaciteit?
De accucapaciteit wordt uitgedrukt in Wh oftewel Watt per Hour (uur). De meeste laptops hebben een capaciteit tussen de 30Wh en de 60Wh. Al willen vooral zware gaming laptops nog wel eens een uitstap naar de 180Wh maken.

Meer is niet altijd beter
Toch wil een hogere capaciteit niet meteen zeggen dat de laptop ook langer meegaat zonder stroomtoevoer. Het kan zomaar dat een zware gaming laptop met een 180Wh accu eerder leeg is dan een ultrabook die heel efficiënt met een 30Wh accu omgaat.

Bekijk alle laptop accu's

Sleeves

Sleeves

Notebooksleeves zijn in veel maten en materialen te koop. Denk bijvoorbeeld aan laptopsleeves van suède, microfiber of nylon.

Elk materiaal biedt zijn eigen graad van bescherming. Het is aan te raden een zo dik mogelijke laptophoes te kopen. Zo is jouw laptop optimaal beschermd tegen een eventuele valpartij.

Jouw laptop beschermen
Hoewel uiterlijk belangrijk is, moet een laptopsleeve vooral doen waar hij voor gemaakt is: je laptop beschermen. Bij voorkeur kies je een laptopsleeve die volledig afsluit. Zo kan je laptop er niet makkelijk uitvallen.

Accesoires
Als laatste kan je kijken of de laptophoes gebruikt maakt van accessoires. Denk aan ringen om een handvat aan vast te maken. Zo haal je het meeste uit je sleeve.

 • Kijk eerst naar functionaliteit dan naar uiterlijk
 • Welk materiaal heeft jouw voorkeur?
 • Dikte is belangrijk
 • Kies bij voorkeur

Bekijk alle laptop sleeves

Kantoorlaptops

Op zoek naar een laptop als vervanger van je desktop? Kies voor een krachtigere laptop met een groter scherm. Deze zijn vaak iets zwaarder dan laptops gericht op mobiliteit. Wanneer je de zakelijke laptop voornamelijk op vaste plekken gaat gebruiken kunt ervoor kiezen om een groter, krachtiger model te kiezen.

Notebook

Notebooks

Een laptop, ook wel een notebook genoemd is een mobiele 'clamshell' computer. Het toetsenbord vormt het onderste deel van de 'schelp' en een dun scherm het bovenste deel.

De laptop is inklapbaar wat hem geschikt maakt voor gebruik onderweg.

Het verschil tussen een laptop en een notebook
Hoewel er in eerste instantie verschillen waren tussen laptops en notebooks is dit tegenwoordig bijna niet meer zo.

Het design en hardwarespecificaties zoals processorsnelheid of geheugencapaciteit verschillen per merk en type. Tegenwoordig kan iedereen de beste laptop voor zijn of haar werkzaamheden op maat vinden.

 • Laptop en notebook zijn hetzelfde
 • Veel verschillen per merk en type
 • Veel keuze en specificaties

Bekijk alle notebooks

Mobile workstation

Mobile workstations

Een mobile workstation laptop is een laptop die krachtiger is dan standaard Laptops. De mobiele workstations worden veel in wetenschappelijke en ingenieurskringen gebruikt.

Zwaar gebruik
Een workstation is voornamelijk beter op het gebied van CPU, graphics, geheugen capaciteit en multitasking functionaliteit. De mobiele workstations zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met complexe data zoals 3D mechanisch ontwerpen, animeren en renderen van afbeeldingen of het doen van ingewikkelde wiskundige berekeningen.

 • Ondersteuning voor ECC geheugen
 • Meerdere processorsockets
 • Betrouwbaar
 • Bij uitstek geschikt voor zware programma?s (bijv: CAD)
 • Probleemloos multitasken
 • Hogere prijs dan standaard laptop

Bekijk alle mobile workstations

Mobile thin clients

Mobile thin clients

Wat is een mobile thin client? Zie het als een laptop die alleen met het gebruik van een netwerk functioneert.

Een ‘normale’ laptop gebruikt zijn eigen interne geheugen harde schijf of rekenkracht om programma’s te benutten. Een thin client gebruikt de rekenkracht en opslagcapaciteit van het netwerk.

Server optimaal benutten
Thin clients hebben precies genoeg kracht om servers optimaal te benutten. De thin client kan op zichzelf geen applicaties benutten of documenten opslaan. Hij functioneert als interface tussen je invoer en de data op jouw netwerk. Daar gebeurt het echte rekenwerk. Voordelen van mobile thin clients zijn:

 • Lagere kosten
 • Minder onderhoud
 • Eenvoudig in gebruik
 • Veilig
 • Lager energieverbruik

Bekijk alle mobile thin clients