Tips om de perfecte -zakelijke- laptop te kopen | Aces Direct

Tips: de perfecte laptop zakelijk kopen

Tips: de perfecte laptop zakelijk kopen

Een zakelijke laptop kopen. Geen makkelijke zoektocht. Er zijn zoveel keuzes en opties. Maar wat is belangrijk? ACES Direct zet een aantal tips voor het kopen van een laptop voor je op rij.

Moet een goede zakelijke notebook krachtig en duurzaam zijn? Of is een lange batterijduur belangrijker? Misschien is het wel te combineren? Er is voor iedereen een passende zakelijke laptop op de markt. Je moet alleen weten waar op te letten. ACES Direct helpt je graag.

Soorten zakelijke laptops

Draagbare laptop voor onderweg

Tegenwoordig kan je onderweg steeds meer met je telefoon of tablet regelen. Toch is het soms onderweg nodig om een laptop bij de hand te hebben. Maar wat zijn goede tips voor een zakelijke laptop die je voornamelijk onderweg gebruikt? De eisen voor zo’n laptop zijn anders dan die voor een “kantoorlaptop”.

Als je een lichte laptop zoekt, is het handig om voor een laptop met een 11 of 13 inch scherm te kiezen. Verder is het fijn als de notebook dun en licht is en makkelijk in een tas past. Natuurlijk hoeft dat niet ten koste van het apparaat te gaan. Het is niet de bedoeling dat er niets van de accucapaciteit of het toetsenbord overblijft.

Het is niet eenvoudig om een laptop te vinden die super compact én krachtig is. Tenminste niet zonder een stevig prijskaartje. Als je de laptop alleen gebruikt om te browsen en tekstverwerken kan het lonen om kracht voor compactheid in te leveren.

 • Kies voor 11 of 13 inch
 • Let op de accucapaciteit
 • Maak een keuze tussen compact of krachtig
 • Compact en kracht = meerprijs
Hybride laptops

Hybride laptops

Deze laptops kan je als ‘normale’ zakelijke laptop gebruiken maar ook als tablet. Deze hybride vorm van laptops combineert de kracht van een laptop met het gebruiksgemak van een tablet.

Detachables vs convertibles
Op dit moment zijn er twee soorten hybride laptops op de markt. Een van die soorten is de 'detachables'. Deze laptops hebben een afneembaar toetsenbord.

Daarnaast bestaan er ook convertibles. Dit zijn laptops die je om kunt klappen om als tablet te gebruiken. Je kiest wat op dat moment het beste bij jouw werkzaamheden of omgeving past.

Lange accuduur
Hybrides hebben meestal zowel in het keyboard als in het scherm een aparte batterij. Deze zorgen samen voor een extra lange gebruiksduur van je apparaat.

Multifunctioneel
Zonder toetsenbord heb je nog steeds een werkende tablet. Het is niet meer noodzakelijk om op zakenreis een aparte tablet mee te nemen.

Waar voor je geld
Een complete Windows notebook of high-end tablet is prijziger dan een hybride. Naast een multifunctioneel apparaat krijg je veel waarde voor een laag bedrag.

 • Multifunctioneel
 • Lange accuduur
 • Tablet én laptop
 • Veel waar voor je geld

Bekijk alle Hybride laptops

Ultrabooks

Ultrabooks

De Ultrabook is Intel’s antwoord op de steeds populairderdere high-end tablets en de MacBook Air. Een Ultrabook is de ultieme samensmelting tussen mobiliteit en kracht.

Waar een netbook extreem licht is, missen ze de kracht om op hoog niveau te presteren. Een Ultrabook is eenvoudig mee te nemen maar heeft veel meer spierkracht dan de gemiddelde netbook.

Wat is een Ultrabook niet?
De meeste Ultrabooks hebben een geïntegreerde grafische kaart. Voor mensen die veel aan video rendering doen of met audio werken zal de Ultrabook minder geschikt zijn.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat Intel geen eisen stelt aan de opslagcapaciteit, RAM, schermgrootte en connectiviteit.

De meeste Ultrabooks beschikken bijvoorbeeld over WI-Fi maar hebben niet altijd een VGA-poort. Producenten bepalen zelf welke van deze functionaliteiten ze inpassen. Let dus goed op wat je nodig hebt voor jouw werkzaamheden.

Voor wie is de Ultrabook geschikt?
De Ultrabook is zonder twijfel een perfecte keuze voor iemand die veel onderweg is en veel waarde hecht aan design. De Ultrabook is de grootste vriend van de mensen die veel kilometers maken.

Hecht je weinig waarde aan een lichte laptop of heb je veel grafische kracht nodig? Dan zijn er betere opties voor je.

 • Laag gewicht
 • Krachtig
 • Premium designs
 • Minder geschikt voor videorendering

Bekijk alle Ultrabooks

Chromebook

Chromebooks

Een Chromebook is anders dan andere laptops. Een Chromebook maakt geen gebruik van Windows 10 of Mac OS X maar van Google’s Chrome OS. Deze apparaten zijn voornamelijk cloud first apparaten.

Online werken
Daarmee bedoelen we dat ze excelleren in combinatie met een actieve internetverbinding. De meeste applicaties en documenten gebruik je vanuit de cloud.

Wat je daarvan merkt? Deze laptops hebben niet veel interne opslagruimte maar wel een lage prijs en de lange accuduur.

Wanneer een Chromebook kopen?
Chromebooks hebben lage prijzen en zijn in steeds meer varianten beschikbaar. Als je op zoek bent naar een simpele manier om ‘online te gaan’ en veel gebruik maakt van Google applicaties is de Chromebook prefect voor u.

Maak je veel gebruik van Windows applicaties of wil je veel offline werken? Misschien is het dan beter om in het budget Windows assortiment te kijken.

 • Chrome OS: Werken met Google applicaties
 • Werken in de cloud
 • Lage prijs
 • Lange accuduur
 • Eenvoudig in gebruik
 • Internet nodig voor optimaal functioneren
 • Niet alle programma’s bruikbaar (Photoshop, Office)
 • Weinig interne opslagruimte

Bekijk alle Chromebooks

Tassen

Tassen

Onze grootouders gingen vroeger om vijf uur naar huis en waren meteen offline. Er was geen online.

Die tijden zijn vervlogen. Hoe meer technologie ons leven binnensijpelt hoe belangrijker het voor ons is om online te zijn. Als we het positief bekijken hebben we er bijvoorbeeld mobiel werken voor teruggekregen.

Veel onderweg = stevige laptoptas kopen
We leven en werken flexibeler dan ooit. Voor die mensen, de mensen die altijd op zoek zijn naar Wi-Fi, is een goede laptoptas belangrijk.

Wat is een goede laptoptas?
Tegenwoordig zijn laptoptassen in alle maten en kleuren en materialen te vinden. Voor de een zal stevigheid belangrijk zijn terwijl de ander design belangrijker vindt. Denk goed na over wat je nodig hebt van een zakelijke laptoptas.

 • Moet de tas het vliegtuig in?
 • Wat vind je de mooiste kleur en model?
 • Hoeveel vakken heb je nodig?
 • Wat is jouw budget?
 • Hoe groot is je laptop?

Bekijk alle laptoptassen

Accu

Accu's

Een van het belangrijkste punten is de batterijduur van je laptop. Het is namelijk niet handig om onderweg constant op zoek te moeten naar een stopcontact. Die zijn vaak schaars als je onderweg bent. Zoek daarom naar een laptop die lang meekan met één lading.

Hoe lees je capaciteit?
De accucapaciteit wordt uitgedrukt in Wh oftewel Watt per Hour (uur). De meeste laptops hebben een capaciteit tussen de 30Wh en de 60Wh. Al willen vooral zware gaming laptops nog wel eens een uitstap naar de 180Wh maken.

Meer is niet altijd beter
Toch wil een hogere capaciteit niet meteen zeggen dat de laptop ook langer meegaat zonder stroomtoevoer. Het kan zomaar dat een zware gaming laptop met een 180Wh accu eerder leeg is dan een ultrabook die heel efficiënt met een 30Wh accu omgaat.

Bekijk alle laptop accu's

Sleeves

Sleeves

Notebooksleeves zijn in veel maten en materialen te koop. Denk bijvoorbeeld aan laptopsleeves van suède, microfiber of nylon.

Elk materiaal biedt zijn eigen graad van bescherming. Het is aan te raden een zo dik mogelijke laptophoes te kopen. Zo is jouw laptop optimaal beschermd tegen een eventuele valpartij.

Jouw laptop beschermen
Hoewel uiterlijk belangrijk is, moet een laptopsleeve vooral doen waar hij voor gemaakt is: je laptop beschermen. Bij voorkeur kies je een laptopsleeve die volledig afsluit. Zo kan je laptop er niet makkelijk uitvallen.

Accesoires
Als laatste kan je kijken of de laptophoes gebruikt maakt van accessoires. Denk aan ringen om een handvat aan vast te maken. Zo haal je het meeste uit je sleeve.

 • Kijk eerst naar functionaliteit dan naar uiterlijk
 • Welk materiaal heeft jouw voorkeur?
 • Dikte is belangrijk
 • Kies bij voorkeur

Bekijk alle laptop sleeves

Kantoorlaptops

Op zoek naar een laptop als vervanger van je desktop? Kies voor een krachtigere laptop met een groter scherm. Deze zijn vaak iets zwaarder dan laptops gericht op mobiliteit. Wanneer je de zakelijke laptop voornamelijk op vaste plekken gaat gebruiken kunt ervoor kiezen om een groter, krachtiger model te kiezen.

Notebook

Notebooks

Een laptop, ook wel een notebook genoemd is een mobiele 'clamshell' computer. Het toetsenbord vormt het onderste deel van de 'schelp' en een dun scherm het bovenste deel.

De laptop is inklapbaar wat hem geschikt maakt voor gebruik onderweg.

Het verschil tussen een laptop en een notebook
Hoewel er in eerste instantie verschillen waren tussen laptops en notebooks is dit tegenwoordig bijna niet meer zo.

Het design en hardwarespecificaties zoals processorsnelheid of geheugencapaciteit verschillen per merk en type. Tegenwoordig kan iedereen de beste laptop voor zijn of haar werkzaamheden op maat vinden.

 • Laptop en notebook zijn hetzelfde
 • Veel verschillen per merk en type
 • Veel keuze en specificaties

Bekijk alle notebooks

Mobile workstation

Mobile workstations

Een mobile workstation laptop is een laptop die krachtiger is dan standaard Laptops. De mobiele workstations worden veel in wetenschappelijke en ingenieurskringen gebruikt.

Zwaar gebruik
Een workstation is voornamelijk beter op het gebied van CPU, graphics, geheugen capaciteit en multitasking functionaliteit. De mobiele workstations zijn geoptimaliseerd voor het gebruik met complexe data zoals 3D mechanisch ontwerpen, animeren en renderen van afbeeldingen of het doen van ingewikkelde wiskundige berekeningen.

 • Ondersteuning voor ECC geheugen
 • Meerdere processorsockets
 • Betrouwbaar
 • Bij uitstek geschikt voor zware programma?s (bijv: CAD)
 • Probleemloos multitasken
 • Hogere prijs dan standaard laptop

Bekijk alle mobile workstations

Mobile thin clients

Mobile thin clients

Wat is een mobile thin client? Zie het als een laptop die alleen met het gebruik van een netwerk functioneert.

Een ‘normale’ laptop gebruikt zijn eigen interne geheugen harde schijf of rekenkracht om programma’s te benutten. Een thin client gebruikt de rekenkracht en opslagcapaciteit van het netwerk.

Server optimaal benutten
Thin clients hebben precies genoeg kracht om servers optimaal te benutten. De thin client kan op zichzelf geen applicaties benutten of documenten opslaan. Hij functioneert als interface tussen je invoer en de data op jouw netwerk. Daar gebeurt het echte rekenwerk. Voordelen van mobile thin clients zijn:

 • Lagere kosten
 • Minder onderhoud
 • Eenvoudig in gebruik
 • Veilig
 • Lager energieverbruik

Bekijk alle mobile thin clients

docking station

Docking stations

Het woord docking komt van het engelse aanmeren. Dat is ook wat het docking station voor je laptop doet. Je meert de laptop als het ware aan. De docking station maakt van jouw laptop een desktop. Een docking station zorgt voor een snelle verbinding tussen jouw laptop en randapparatuur. Je kunt eenvoudig je toetsenbord, muis. Monitor, etc op je docking station aansluiten.

Bekijk alle dockingstations

monitoren

Monitoren

Bij ACES Direct vind je zowel TFT, LCD als LED monitoren. Monitoren zijn in combinatie met een docking station te gebruiken waardoor je een extra beeldscherm heeft.

Wanneer je vaak lang achter je beeldscherm zit, is het belangrijk om een goede werkhouding te hebben. In dat geval kan je het beste een zakelijke monitor kiezen die op verschillende manieren versteld kan worden; in hoogte, draaibaar en kantelbaar. Werk je met meerdere beeldschermen naast elkaar? Kies dan een monitor met een dunne rand, zodat er weinig ruimte tussen de schermen zit.

Bekijk alle monitoren

Randapparatuur

Randapparatuur

Toetsenbord kopen
Wij bieden diverse toetsenborden aan zoals een draadloos toetsenbord of een toetsenbord dat aangesloten kan worden via een Bluetooth verbinding of USB-aansluiting. Ook bieden wij verschillende toetsenbordindelingen aan zoals AZERTY en QWERTY.

Bekijk alle toetsenborden

Muis kopen
ACES Direct biedt diverse computermuizen aan, zo vind je bij ons zowel bedrade als draadloze muizen en geavanceerde muizen waar bijvoorbeeld een display is ingebouwd.

Bekijk alle muizen

De hardware, door de specificaties het bos zien

Er zijn ontzettend veel verschillende specificaties voor zakelijke laptops. Je leest hierboven bijvoorbeeld over een groter of krachtiger model. Maar wat houdt dat dan in? Op welke kenmerken moet je letten bij het kopen van een zakelijke laptop?

Display (resolutie)

Het scherm van een laptop is zeker onderweg belangrijk. Het is in je eigen belang om een prettig scherm te hebben. Als het in uw budget ligt, is het altijd aan te raden om voor een full HD scherm te kiezen. Goedkopere laptops hebben vaak een 1366x768 scherm. Niet het einde van de wereld maar wel een stuk minder prettig aan jouw ogen.

Maak vooral niet de fout teveel te betalen voor een Ultra HD scherm. Als het al bij de laptop zit is het prima. Maar bedenk dat het verschil voor een laptop niet extreem groot is en dat het scherm meer van je batterij eist. Wat onderweg niet praktisch is.

IPS of TN scherm

Verder kan je vaak kiezen tussen een IPS of een TN scherm. De eerste heeft meestal levendigere kleuren en een grotere kijkhoek. Terwijl een TN scherm een hogere refresh rate heeft. Iets wat in de gaming wereld belangrijk is. Als vuistregel kan je nemen dat een IPS vaak beter is. Maar hier geldt dat een TN wel goedkoper is.

Als laatste is het ook verstandig te kijken of het scherm mat of glimmend is. Hoewel een glimmend scherm in het juiste licht er beter uitziet is een mat scherm inl meer situaties te gebruiken.

 • IPS: Levendige kleuren, grote kijkhoek
 • TN: lage prijs, hoge refresh rate
 • Mat scherm: bruikbaar in veel situaties
 • Glimmend scherm: mooiere kleuren, minder bruikbaar in fel licht

Processor (CPU)

De processor is het brein van de laptop. Hoe krachtig dat brein moet zijn, hangt af van wat je nodig hebt. Ga voor uzelf na welke programma’s je gaat gebruiken. Is dat bijvoorbeeld voornamelijk videobewerking of 3D modelleren dan heb je een andere processor nodig dan voor tekstverwerken.

De meeste moderne processors hebben meer dan een kern. Elke kern is weer een eigen processor. Samen werken ze dan ook weer als één processor. Processoren met meerdere kernen zijn in staat om meer processen tegelijk uit te voren. Ze verdelen de werklading namelijk over de verschillende kernen.

Haal de nieuwste processor in huis

Probeer als jouw budget het toelaat om altijd de nieuwste versie van chips in je laptop te hebben. De fabrikanten komen zo’n beetje elk jaar met een nieuw versie. Als je voor een ouder versie kiest loop je al snel achter.

 • Voor lichte taken is één processorkern voldoende
 • Kies voor zware taken als 3D modelleren minstens vier kernen.
 • Als je de kans heeft kies dan voor de nieuwste versie van de processor. Dan ben je voorlopig up to date.

Grafische processor (GPU)

De GPU is een processor die specifiek voor alle videotaken gebruikt wordt. Tenzij je gaat gamen met je laptop hoef je hier in principe geen rekening mee te houden. Er zijn wel gespecialiseerde kaarten op de markt voor videobewerking. Maar die zijn vele malen duurder dan standaard kaarten. De meeste laptops hebben standaard een grafische processor aan het moederbord geïntegreerd. Voor de meeste taken is deze afdoende.

Hard disk drive

De eenvoudigste manier om je huidige laptop te upgraden is het verwisselen van de hard disk drive voor een solid state drive: een SSD. Als je het zich kunt veroorloven een laptop met een SSD aan te schaffen raden wij dit altijd aan. De winst op het gebied van snelheid is enorm. Het nadeel is dat je over het algemeen minder opslagruimte overhoudt. Met de opkomst van cloudopslag moet dit een minder groot probleem zijn. Compenseer het gemis aan opslag bijvoorbeeld met een dienst als Dropbox. Probeer op zijn minst 256GB te nemen. Dan kom je zelden tot nooit in de problemen. Je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om zelf een SSD in een goedkopere laptop met HDD te zetten. Mocht je dat niet willen en toch voor een HDD kiezen neem dan op zijn minst 500GB

Overigens zijn er ook hele goedkope laptops met SSD. Bedenk je echter wel dat deze laptops vaak een oudere vorm van SSD bevatten. Een vorm die een stuk langzamer is dan de moderne SSD.

 • SSD: Prijziger en iets minder opslagruimte maar veel sneller dan HDD
 • HDD: Goedkoper, meer opslagruimte, langzamer dan SSD

Werkgeheugen (RAM)

Investeren in een laptop met veel RAM kan je een hoop hoofdpijn schelen. De juiste hoeveelheid RAM zorgt ervoor dat jouw programma’s een stuk sneller laden en ook meer programma’s gelijk kunt draaien.

Multitasken

Een goede plek om als startpunt te kiezen is 4GB RAM. Hoewel er ook laptops zijn met 2GB, zijn deze vaak minder geschikt om meerdere applicaties tegelijk te draaien. In principe geldt hier hoe meer, hoe beter. Tot zo’n 16GB dan. Voor de meeste gebruikers heeft alles hierboven geen effect meer. Tenzij je van plan bent tijdens het werken zware videogames te spelen.

Aansluitingen (poorten)

Zo’n beetje elke laptopmaker is geobsedeerd met de dunst mogelijke laptop creëren. Dat houdt in dat bepaalde zaken als een SIM card lezer in steeds minder laptops zitten. Let er wel op dat je laptop een paar USB 3.0 poorten heeft en een HDMI en/of VGA poort komt altijd van pas. Dat kan je een hoop ellende schelen met het oog op de toekomst. Misschien kun je ook overwegen een laptop met USB-C poort aan te schaffen. Dat is nu nog niet standaard. De verwachting is dat dit in de toekomst wel zo is.

Wat is de belangrijkste tip voor laptop specificaties?

Als laatste algemene tip willen we je meegeven niet teveel op een specifiek onderdeel te focussen. Als je goed weet wat je nodig hebt moet je niet bang zijn het een tegen het ander weg te strepen. Houd er rekening mee dat een laptop een harmonie van onderdelen is. Je laptop vol RAM proppen zorgt niet altijd voor een snellere laptop. Net als een 4K resolutie beeldscherm niet altijd voor mooier beeld zorgt dan een Full HD beeldscherm. Vooral als je met een kleiner budget te maken heeft is het belangrijkste om een goede balans te vinden.

Kenmerken

Duurzaamheid

Het is belangrijk dat je zakelijke laptop tegen een stootje kan. Producenten gaan ervan uit dat de laptops veel kilometers maken. Daar houden ze in hun materiaalkeuze voor zakelijke laptops rekening mee. Zo is de Lenovo Thinkpad lijn getest volgens 11 militaire tests op het gebied van bijvoorbeeld: hoge temperaturen, schokken of vocht. Misschien geen omstandigheden waar je direct mee te maken heeft. Maar geeft iets aan over de algemene duurzaamheid van het apparaat. Hoe langer hij meekan hoe voordeliger het voor je is.

Fantastic Plastic

Laptops worden steeds dunner en producenten gebruiken een regenboog aan materialen om ze te produceren. Plastic is het goedkoopste en meest gebruikte materiaal voor laptopbehuizingen.

Klinkt misschien minderwaardig maar de meeste producenten er zo creatief mee om dat het nauwelijks meer als zodanig herkenbaar is. Een veel voorkomende techniek is ´in-mold’ decoratie. De fabrikant print dan een decoratief patroon tussen de plastic lagen.

Luxe metalen

Toch zullen veel mensen plastic met goedkope laptops associëren en duurdere modellen met metaal. Ergens wel begrijpelijk want in de meeste premium laptops is aluminium verwerkt. Dat geeft een luxueus uiterlijk en dunnere behuizing dan plastic.

Met hun unibody behuizing voor de Apple MacBook Air en Pro heeft Apple de standaard gezet in de premium laptop wereld. Veel andere producenten hebben de look afgekeken. Andere lichte en sterke materialen zijn magnesiumlegeringen en carbon. Extreem sterke materialen die toch licht zijn.

Gorilla Glass

Als laatste zijn er ook steeds meer laptops die glas gebruiken in hun ontwerp. Maar dat breekt toch? Niet helemaal waar. De opkomst van sterke glassoorten als Gorrilla Glass maakt de weg voor creatieve glazen ontwerpen vrij. Zonder verlies van stevigheid.

Besturingssysteem

Vaak wordt er bij een zakelijke laptop een uitgebreide versie van het besturingssysteem geleverd. Deze versies zijn uitgebreider dan de standaard versies en bevatten meer programma’s. Zo kan je bij de pro versie van Windows 10 gebruik maken van gegevensbescherming met BitLocker-technologie. Daarnaast bevatten de professionele besturingssystemen belangrijke zakelijke functionaliteiten voor codering, extern inloggen en het aanmaken van virtuele machines.

Oorlog in OS land: Windows vs Mac

Operating systems, ondanks dat er niet veel ‘grote’ spelers op de markt zijn blijft het een slagveld. Alleen al vragen wat beter is, Windows of Mac, kan bij sommige personen voor urenlange discussies zorgen.

Gebruikersvoorkeur
Er is geen eenduidig antwoord op die vraag. Los van een paar shortcuts en exclusieve apps zullen beide systemen voor de gemiddelde gebruiker identiek werken. Als het op een Windows laptop kan, is de kans aannemelijk dat het ook op een Apple laptop kan.

Oké, je zou kunnen stellen dat Windows 10 optimaal gebruik maakt van touchscreens en dat MAC OS X El Capitan betere ondersteuning heeft voor iPhones. Misschien is het zelf iets makkelijker op te pikken. Maar in alle andere opzichten zijn de systemen gelijk. Het is een kwestie van wat je prettiger vindt.

Windows

Windows

 • Ruime keuze in hardware
 • Optimaal gebruik touchscreen
 • Veel software beschikbaar
 • Customizable

Bekijk alle Windows laptops

Het echte slagveld ligt vol hardware
Het is niet de software maar de hardware die de producten echt scheidt. Je ziet in deze gids dat we het vaker over Windows hebben dan over Mac. Dat is omdat Windows min of meer de standaard is geworden in laptopland. Windows laptops zijn overal te vinden. Op laptops van zowel 150 euro als laptops van 5000 euro kom je Windows tegen.

Mac OS daarentegen kunt in principe alleen op een MacBook gebruiken. Die zijn pas vanaf zo’n 800 euro leverbaar en worden vanaf dat prijspunt alleen maar duurder. Daar staat tegenover dat je een MacBook zorgeloos kunt kopen in de wetenschap dat je in bezit bent van een duurzame allround laptop.

Mac

Gebruiksvoorkeur mac

 • Allround laptop
 • Goede ondersteuning andere Apple producten
 • Minder onderhoud
 • Duurzaam

Bekijk alle Apple computers

Multimedia voorzieningen

Zakelijke laptops gebruik je in het algemeen niet voor het kijken van films of het spelen van games. Vaak maken laptopmakers in zakelijke laptops dan ook geen gebruik van extra hardware om dat te ondersteunen. Een laptop voor zakelijk gebruik zal in de regel geen zaken als een Blu-Ray player of high end grafische kaart hebben. Goed om te weten als je deze onderdelen regelmatig nodig hebt.

Beveiliging

Zeker op een zakelijke laptop is de kans groot dat je veel met gevoelige informatie werkt. Informatie die natuurlijk veilig moet blijven. Deze laptops worden om die reden, in de regel, voorzien van hoogwaardige beveiligingssystemen. Dit kan inhouden dat je laptop voorzien is van een vingerscanner of andere maatregelen om de toegang tot de laptop beter te beveiligen: zoals het eerder genoemde Bitlocker. In tegenstelling tot EFS (Encrypting File System), waarmee je afzonderlijke bestanden encrypt, wordt met BitLocker het gehele station versleuteld.

Daarnaast gebruiken fabrikanten vaak software en hardware die het moeilijker maakt voor vreemden om informatie van je laptop te ontvreemden. Je laptop kan bijvoorbeeld voorzien zijn van een TPM chip. Zo’n chip wordt meestal vastgemaakt aan het moederbord van een laptop. De TPM-chip wordt gebruikt als opslagelement voor zaken als wachtwoorden en certificaten. Hiermee voorkom je datadiefstal op jouw laptop.

Financiële tips voor het kopen van een zakelijke laptop

Bij ACES Direct heb je de mogelijkheid om jouw aankoop om verschillende manieren te realiseren. Je kunt een zakelijke laptop kopen,maar je kunt de laptop ook leasen of afnemen in een abonnementsvorm.

Kopen

Je kunt jouw artikel bij ons op verschillende manieren afrekenen, via creditcard, overboeking vooraf, iDeal, PayPal of op rekening. Een zakelijke laptop kopen op rekening heeft bij de meeste bedrijven de voorkeur.

Laptop afschrijven

Laptops worden in het algemeen in vijf jaar afgeschreven, met maximaal 20% afschrijving per jaar. Echter wanneer je de laptop al na drie jaar wilt vervangen door een nieuwe laptop, mag je de resterende waarde als kosten boeken aan het einde van het derde jaar.

Wat te doen met de oude laptop?
ACES Direct kan de afvoer van de overbodig geworden hardware verzorgen. De hardware wordt dan volgens de geldende milieurichtlijnen gerecycled of vernietigd. Je kunt er ook voor kiezen om de hardware in te ruilen via de fabrikant.

Wanneer je voor minimaal €10.000 aan laptops bestelt, kan je in aanmerking komen voor de btw-verleggingsregeling. Er wordt dan geen btw in rekening gebracht bij de order. Je hoeft de btw daardoor niet achteraf terug te vragen.

Lease

Een laptop leasen zakelijk heeft een aantal voordelen, zoals een versnelde upgrading van je IT apparatuur. Je loopt minder risico met betrekking tot waardevermindering van je zakelijke laptop. Bij lease blijven belangrijke financiële middelen, die anders in IT geïnvesteerd zouden worden, beschikbaar binnen de organisatie.

Operational lease (huur)

Bij een operational lease stelt de leasemaatschappij de laptop aan je ter beschikking. De leasemaatschappij financiert de laptop en 'verhuurt' hem als het ware aan u. Tijdens de looptijd van het contract blijft de leasemaatschappij zowel economisch als juridisch eigenaar. Zij dragen ook het risico. Je bent slechts de gebruiker van de laptop. Een bijkomend voordeel is dat je fiscaal gezien als huurder gezien wordt. Je hoeft de investering in de laptop niet op jouw balans te activeren. De restwaarde van de laptop is in je maandelijkse leasebedragen verrekend. Je hebt zelfs de mogelijkheid om software, installatie en onderhoud in het leasecontract op te nemen. Aan het einde van de looptijd heb je verschillende opties: je kunt de laptop langer huren, terugsturen of aankopen.

Financial lease

Bij deze leasevorm koop je de laptop en zorgt de leasemaatschappij voor de financiering. Eigenlijk heeft deze manier van lease veel weg van een banklening. Je lost de laptop tijdens de leaseperiode in termijnen af. De maatschappij is juridisch gezien eigenaar van de laptop. Je bent zelf economisch eigenaar en moet de laptop op jouw balans activeren. Een voordeel van de financial lease tegenover een banklening is dat je financiering voor het totaalpakket kunt krijgen. Inclusief installatie, software en onderhoud.

Abonnement

Het klik en klaar abonnement is een speciaal abonnement dat ACES Direct aanbiedt in samenwerking met HP. Met klik&klaar ben je altijd verzekerd van de beste hardware en meest actuele software tegen een vast laag maandbedrag.

Het abonnement omvat een nieuwe notebook of desktop van HP naar keuze, Microsoft Office 365, online bestandsopslag en antivirussoftware. Daarnaast zijn licentiekosten, upgrades, updates en support opgenomen in het maandbedrag.

Het contract heeft een duur van drie jaar, maar na twee jaar heb je al de mogelijkheid om de notebook of desktop in te wisselen voor een nieuw model. Je weet precies wat je betaalt en zit niet vast aan verouderde apparatuur.

Klik&klaar voordelen

 • Iedere twee jaar een nieuwe HP laptop of desktop
 • Complete software en altijd up-to-date
 • Inclusief onderhoud, support en vervanging
 • Een vast laag maandbedrag vanaf ?39,-
 • Altijd verzekerd van de nieuwste technologieën

Extra service

Garantie

Fabrieksgarantie

Bijna alle zakelijke laptops zijn bij aankoop voorzien van een standaard garantie van 1 jaar. Bij ACES Direct zit er een standaard garantie van twee jaar op een zakelijke laptop. Uniek in de zakelijke IT-branche omdat de meeste bedrijven een garantietermijn tussen de 3 en 12 maanden hanteren.

Garantieuitbreidingen ACES Direct

5 jaar garantie
Met deze garantie breid je de standaard garantie uit naar 5 jaar. Zo voorkom je dat jouw laptop net buiten de garantietermijn defect raakt.

3 jaar garantie of 5 jaar garantie inclusief schade
Hiermee breid je de garantie uit naar 3 of 5 jaar, inclusief garantie voor val- en stootschade en water- en vochtschade.

Garantieuitbreidingen fabrikant

Veel fabrikanten bieden garantie- en supportuitbreidingen, zoals HP Care Packs aan.

Diensten

Wij ontzorgen je graag bij de aankoop van uw laptop. Wij kunnen een besturingssysteem of complete image installeren. Ook kunnen wij componentenzoals een SSD inbouwen en de laptop uitgepakt leveren. Daarnaast behoren een DOA-check, asset registratie en labelen tot de mogelijkheden.

Meer informatie

Hopelijk heb je na het lezen van deze pagina iets meer overzicht in de wereld van de zakelijke laptops. Als je weet waar op te letten is er voor elk type bedrijf wel een passende laptop te vinden. Mocht je nog vragen hebben na onze tips voor de juiste laptop neem dan contact op met jouw contactpersoon. Nog geen klant bij ons? Neem dan contact op met een van onze contactpersonen via 013 762 18 00 of e-mail. Dan kunnen wij je van een advies en tips op maat voorzien.

Bekijk hier het volledige assortiment laptops bij ACES Direct

  Feedback