Tips om de perfecte zakelijke pc te kopen | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

Tips om de perfecte zakelijke computer te kopen

Tips om de perfecte zakelijke computer te kopen

Een zakelijke computer kopen vergt aandacht en tijd. Niet alleen zijn er veel verschillende soorten computers. Ook per soort zijn de verschillen groot. Elke situatie vraagt om een ander model, besturingssysteem en accessoires. Aces Direct helpt je graag bij het maken van de juiste keuze.

Een pc kopen met veel rekenkracht? Een groot scherm of toch liever een grote opslagcapaciteit? Of vraagt jouw eisenlijstje om een all-in-one-apparaat? Wij lopen de categorieën en types met je langs. Op die manier krijg je een overzichtelijk beeld van je mogelijkheden en tips om de beste computer voor jouw situatie te kopen.

Thin Clients

 • Goedkoop in aanschaf en onderhoud
 • Minder risico op virusinfectie door eindgebruiker
 • Lange levensduur

Makkelijk te beheren

De thin client kan via de server beheerd worden en is veiliger omdat alleen de toetsaanslagen, scherminfo en bewegingen met de muis verstuurd worden over het netwerk. Een ander voordeel is dat applicaties via de server geïnstalleerd en geüpdatet worden.

Lager hardware- en energieverbruik

Een computer kopen met een laag stroomverbruik zorgt niet alleen voor lagere rekeningen maar is ook beter voor het milieu. Een thin client maakt gebruik van eenvoudige hardware en verbruikt om die reden ook minder stroom dan een volwaardige desktopcomputer.ruiksduur

Lange gebruiksduur

Doordat er in een thin clients weinig hardware aanwezig is gaan ze langer mee. Minder onderdelen houdt in dat er ook minder kapot kan gaan. Een ventilator om te koelen is vaak niet nodig, evenals het upgraden van onderdelen zoals de processor, RAM-geheugen en harde schijf.

Blade PC's

"Hoe vind ik een computer die ik kan beheren uit een centrale omgeving?" Deze pc's bestaan uit meerdere pc modules (blades) in één "chassis". Het haalt de machines van bureaus af en brengt ze naar een racksetting in je datacenter.

Minder geluid aan je bureau

Omdat de fysieke PC in het datacenter staat heb je minder last van geluid en warmte aan je bureau. Het toetsenbord, beeldscherm en muis plug je in een apparaat dat via TTCP/IP of een directe verbinding contact maakt met de toegwezen blade in het datacenter. Daarnaast is je data en apparatuur veiliger. Als het datacenter in een afgesloten ruimte zit kan de pc niet zomaar opgepakt en meegenomen worden.

Makkelijk in beheer en onderhoud

Het praktisch beheren van de software als van de hardware gaat eenvoudiger. De systeembeheerders kunnen reparaties bijvoorbeeld altijd vanaf dezelfde locatie uitvoeren. En verhuist iemand van bureau? Dan heb je alleen een aanpassing in de software nodig.

 • Makkelijk beheerbare hardware
 • Ruimtebesparing aan het bureau

Standalone computers

Standalone Computer

Een computer kopen die geschikt is om zware administratieve werkzaamheden op uit te voeren? Of een desktop kopen die zich beter leent voor grafische programma’s? Een standalone computer is de oplossing.

Deze zijn er in verschillende vormen en maten en hebben vaak specifieke kwaliteiten. Zo is een workstation meer geschikt voor administratieve doeleinden, kan een pc of Mac aangeschaft worden voor design- of rekenwerk en zijn er all-in-one-oplossingen voor wie liever alles in één apparaat heeft.

De standalonecomputers zijn een goede keuze als je op zoek bent naar specifieke oplossingen die net wat meer rekenkracht vereisen.

PC

De kasten met daarin alle hardware en veel aansluitingen sieren al decennialang de bureaus van kantoren over de hele wereld. Dat is niet zomaar. Gebruik je veel veeleisende programma’s als AutoCAD of Adobe Illustrator en Photoshop? Dan kan een ‘standaard’ pc uitkomst bieden. Deze krachtige apparaten hebben -afhankelijk van de samenstelling- alles in huis om de boel soepel te laten draaien.

Volledig apparaat

Een computer kopen die aansluit op jouw wensen? Tekstverwerken, ontwerpen, rekenen; de pc kan het allemaal. En mocht er iets missen is dat vaak eenvoudig bij te bestellen en installeren.

Eigen kracht

De pc doet alles op eigen kracht en is niet afhankelijk van een server. Al wil dat niet zeggen dat je, je computer niet op de lokale server aan kunt sluiten.

 • Veelzijdig
 • Krachtig

Mini PC

Zoals de naam al verklapt zijn dit kleine computers. Bij de bouw wordt voornamelijk gelet op de afmetingen. Dat betekent dat deze apparaten niet beschikken over high-end hardware, zoals gewone pc’s dat wel doen.

Klein maar fijn

In deze kleine computers zit echter voldoende rekenkracht om te functioneren als simpele terminal, kantoorcomputer of als industrieel hulpmiddel.

Budgetvriendelijk

Ben je op zoek naar een zakelijke computer tegen een gunstige prijs? De mini pc’s zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf dan hun grotere broers.

 • Simpele dataverwerking
 • Ideale kantoorcomputer
 • Geschikt voor de industrie

Workstation

Workstation

Een desktop kopen die geschikt is voor zware rekenwerkzaamheden, zoals het verwerken van teken- en ontwerpprogramma’s? De naam zegt het al een beetje, dan is het workstation de juiste keuze. Deze apparaten worden specifiek gemaakt voor doeleinden als: AutoCAD, Photoshop en programmeren.

Tekenaars die in 3D ontwerpen hebben voordeel bij een snelle computer. Het renderen van ontwerpen kan soms uren in beslag nemen. Met een workstation kost dat minder tijd. Ook het draaien van meerdere, zware programma’s tegelijk loopt een stuk beter.

Administratie

Zware administratieve programma’s werken vloeiender dankzij de extra rekenkracht van de workstation. Hier danken de computers hun naam ook aan.

 • Zwaar gebruik
 • Specifieke eindgebruikers

All-in-one

Een computer kopen die alles in één behuizing heeft? De all-in-one-pc’s bestaan optisch gezien slechts uit één monitor. De hardware is ingebouwd in het beeldscherm. Dit heeft als voordeel dat er op de rest van het bureau alleen een toetsenbord en muis hoeft te staan.

Deze ontwerpkeuze brengt naast voordelen ook wat nadelen met zich mee. De hardware is minder eenvoudig te upgraden of repareren. Simpelweg omdat het allemaal zo gemaakt is dat het perfect in elkaar past en aansluit.

 • Ruimtebesparing
 • Ziet er gelikt uit
 • Moeilijker upgradebaar
All-in-One

Macbooks

Mac

Sinds de komst van Apple’s iMac G3 zijn de Apple-computers niet meer weg te denken uit onze omgeving Deze lijn van computers kan uiteraard niet ontbreken uit onze tips. Ook op de zakelijke markt heeft de fabrikant een flinke inhaalslag gemaakt. Het Amerikaanse merk staat bekend om zijn duurzame producten, karakteristieke design en stabiele besturingssysteem Mac OS.

iMac

Een computer kopen die alles kan? De iMac doet het. Deze all-in-one-pc combineert power met een goed beeldscherm. In dit paradepaard verwerkt Apple hoogwaardige processors en veel opslagcapaciteit in een dunne behuizing.

Mac Pro

Een Apple Computer kopen voor zwaarder rekenwerk? De Mac Pro is er in een workstation- en servermodel. Dit is de Apple die je aanschaft voor het gebruik van zware grafische programma’s of meerdere applicaties tegelijk.

Mac Mini

Een compacte computer kopen die geschikt is voor simpele kantoortaken? De Mac Mini is de meest betaalbare kantooroplossing van alle Apple-computers. Daar staat tegenover dat je aan rekenkracht en opties inlevert.