IT Retour Programma | Aces Direct
Zoeken
Zoeken

IT Retour Programma

IT Retour Programma

Gun je hardware een volgend leven

53 miljoen ton. Dat is de duizelingwekkende hoeveelheid e-waste die we wereldwijd met elkaar produceren, elk jaar weer. Veel oude hardware (zoals afgeschreven laptops of devices van vertrekkende medewerkers) belandt op een stapel in een hok. Dit brengt risico’s op datalekken met zich mee. Bovendien valt er in veel gevallen nog waarde te halen uit de oude hardware.

Wij nemen je met ons IT Retour Programma al het werk rondom de verwerking van je oude hardware uit handen. Op die manier kun je er zeker van zijn dat (gevoelige) bedrijfsgegevens nooit in verkeerde handen vallen. Bovendien voldoe je hiermee aan de wettelijke plicht om op een verantwoorde en milieuvriendelijke manier afscheid te nemen van afgeschreven hardware, met alles wat daar aan rapportage en certificering bij hoort. Veilig én duurzaam!

Meer weten?

Laat hier je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Haal waarde uit je oude hardware

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van alle afgedankte elektronica nog goed functioneert. De overige 20 procent heeft een opfrisbeurt nodig of kan goed gerecycled worden. Structureel aandacht geven aan je oude hardware is kortom de moeite waard; niet alleen omdat je optimaal waarde haalt uit je IT-investeringen, maar ook omdat je daarmee als organisatie meewerkt aan het creëren van een duurzamere leefomgeving.

Met ons IT Retour programma vergroten we de waarde van je (oude) hardware doordat we deze op een veilige en milieuvriendelijke manier afvoeren (conform ISO 14001 en WEEELABEX), wissen (conform ISO27001), een volgend leven geven of vernietigen. In samenspraak met jou bepalen we niet of, maar welk volgend leven jouw hardware krijgt.

Dit is hoe wij werken

Met ons IT Retour Programma helpen we jou om de IT-apparatuur van jouw organisatie op de juiste manier te verwerken. Dat doen we volgens een aantal duidelijke stappen.

We beginnen met een inventarisatie. Welke 'afgeschreven' hardware heb je op dit moment in huis? Samen met jou brengen we de huidige voorraad aan verouderde en overbodig geworden devices in kaart.

Op basis van deze inventarisatie ontvang je een IT-Retourplan op maat.

We halen de hardware (structureel) bij je op.

We beoordelen alle devices zowel software- als hardwarematig.

We wissen alle datadragende hardware door middel van een gecertificeerd proces.

Defecte en verouderde hardware wordt milieuvriendelijk afgevoerd.

Na afloop ontvang je van ons een rapportage met de opbrengsten: Financieel (waarde herinzet, donatie), Security (datavernietigingscertificaat) en Duurzaam (milieucertificaat)

Ten slotte keren we de restwaarde aan je uit. Je kunt deze rechtstreeks laten uitkeren in geld, maar je kunt de restwaarde ook omzetten in diensten of nieuwe hardware. Een andere veelgekozen optie is om de restwaarde te doneren aan een goed doel.

Aces Direct. Jouw sparringpartner op product- en procesniveau.

Je ziet: er zijn tal van mogelijkheden om jouw hardware een volgend leven te geven. Met ons IT Retour Programma zorgen we ervoor dat jij op een veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke manier van je verouderde of overbodig geworden hardware afkomt. Zo helpen we jou om bij te dragen aan een duurzamer morgen. Onze Aanjagers denken graag met je mee!

Meer informatie?

René Sluyter

Project Manager t. 013 762 18 79
?

Liever dat ik je bel of mail? Laat dan jouw gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.


Blog - Gun jij je hardware een volgend leven?

53 miljoen ton. Dat is de duizelingwekkende hoeveelheid e-waste die we wereldwijd met elkaar produceren, elk jaar weer. Dat is niet alleen weinig duurzaam, het is ook vanuit kostenoogpunt zonde. We vertellen je graag hoe je oude hardware op een veilige, betrouwbare en milieuvriendelijke manier kunt verwerken én hoe wij jou hierbij kunnen helpen.


Blog - Hoe duurzaamheid en zekerheid hand in hand gaan

Wat doe je met oude gegevensdragers (of datadragers) op het moment dat je besluit om je IT-landschap te vernieuwen? Veel bedrijven worstelen met die vraag. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om op een veilige, verantwoorde en duurzame manier met je oude gegevensdragers om te gaan en ervoor te zorgen dat gevoelige data niet op straat komen te liggen. Daar vertellen we je graag meer over.