De Lenovo shop - ACES Direct

Lenovo zakelijk kopen

Assortiment

Over Lenovo

Algemene informatie over Lenovo
Lenovo is een Chinese producent van computerhardware en consumentenelektronica. In 1984 werd Legend Holings opgericht. Lenovo werd als merknaam in 2004 geïntroduceerd. De oprichter van Lenovo is Liu Chuanzhi. Voorzitter, CEO van Lenovo is hedendaags Yang Yuanqing. Het hoofdkantoor van Lenovo staat in Peking (China). Het staat sinds 1994 beursgenoteerd op de Hong Kong Stock Exchange. Dit is de effectenbeurs van Hongkong. Lenovo heeft wereldwijd ongeveer 55.000 medewerkers in dienst. Dat Lenovo een toonaangevende fabrikant van personal computers is af te leiden aan het feit dat ze hun producten in meer dan 160 landen verkopen. Lenovo is de grootste computerfabrikant van China. Dit leidt ertoe dat ze wereldwijd een enorm marktaandeel hebben. Één derde van de omzet behalen ze inChina. Verder wordt dit behaald voor één derde in Europa en de rest in Noord- en Zuid-Amerika. Ze maken niet alleen notebooksMaar ook fotoapparatuur, smartwatches, smartphones en tablets.

Overnames van Lenovo
Lenovo wilde hun positie binnen de Europese markt gaan versterken. Dit werd gedaan door Medion over te nemen. Dit is een Duits computerbedrijf. Dit werd gedaan voor een totaalbedrag van €629. miljoen. In een klap verdubbelde ze hiermee hun marktaandeel in Duitsland.

In 2014 werd de telefoonafdeling van Motorola door Lenovo overgenomen. Er werd $2,9 miljard voor 2000 patenten en voor licenties betaald. Deze overname had ook een keerzijde zo moesten ze door de tegenvallende resultaten door de telefoonverkopen van Motorola, maar liefste 3200 werknemers ontslaan.

Producten van Lenovo
Lenovo heeft een zeer uitgebreid hardware aanbod. Zo bieden ze diverse notebooks, tablets, smartphones en smartwatches aan. Enkele bekende hardware series van Lenovo zijn: Yoga, Thinkpad, Ideacentre, Thinkcentre en Y series.

Sponsoring Lenovo
Lenovo wilde niet alleen met hun overnames bekendheid gaan creëren. Maar ook door middel van sponsoring. Zo sponsorden ze de Olympische spelen 2006 in Torino (Italy). Ze sponsorden 5000 desktop PCs, 350 servers en 1000 laptops. In 2008 was Lenovo weer de sponsor van een Olympische spelen. Dit keer van de Olympische spelen in Beijing. Het Lenovo ontwerp voor de Olympische fakkel uit 300 inzendingen uitgekozen. In 2010 waren ze sponsor van het World Expo 2010 in Shanghai. Dit is een wereldtentoonstelling waar meer dan 180 landen een deelnemen.

De overnames en sponsoring hebben ertoe geleid dat Lenovo een bekende naam is geworden in de hardware wereld. Zo stonden ze in 2013 nog op plek 329 van de in totaal 500 grootste bedrijven in de wereld. Door het succes wat ze behaalde zoals het beste pc-bedrijf zorgde ervoor dat ze in 2014 naar plek 286 van de grootste bedrijven ter wereld stegen.

Meest populaire artikelen

  Feedback